Aan de boeren

Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022

Beste boeren,

Een verzoek van VVD-staatssecretaris Eric van der Burg.

Die van Justitie en Veiligheid.

Willen jullie onmiddellijk stoppen met de valse beschuldiging dat de overheid helemaal niet bezorgd is om ‘het klimaat’ en ‘de natuur’, maar gewoon op jullie grond uit is om te kunnen bouwen!

Dat is namelijk echt niet waar.

Dat is zelfs een gore leugen!

Wat zeggen jullie?

Dat gisteren bekend werd dat de rijksoverheid in het dorp Bant agrarische grond heeft gekocht en dat de rijksoverheid daar een aanmeldcentrum voor asielzoekers wil bouwen?

Dat de rijksoverheid dat achter de rug om van de gemeente Noordoostpolder, waaronder het dorp Bant valt, heeft gedaan?

Dat de rijksoverheid het gemeentebestuur van de gemeente Noordoostpolder gisteren compleet overviel met het opkopen van die boerengrond voor het bouwen van een aanmeldcentrum voor 300 echte vluchtelingen en economische gelukszoekers?

Dat de bouw voor en huisvesting van 300 mensen voor extra stikstofuitstoot gaat zorgen, waardoor die van jullie nog verder omlaag moet?

Dat de rijksoverheid het plan hoe dan ook wil doordrukken?

Dat de rijksoverheid de gemeente Noordoostpolder desnoods wil dwingen om mee te werken aan dat tweede Ter Apel?

Dat al personeel wordt geworven en al busjes worden ingehuurd voor het vervoer van de asielzoekers?

Dat de rijksoverheid er lak aan heeft dat op de rand van de dorpen Bant (1325 inwoners) en Luttelgeest (2235 inwoners) , al een asielzoekerscentrum staat waar zo’n 1000 asielzoekers verblijven?

Dat de gemeente Noordoostpolder al meer dan voldoende bijdraagt aan de omvolking het wijzigen van de bevolkingssamenstelling?

Dat de omwonenden van het huidige azc meerdere keren door de rijksoverheid (het COA) is bezworen dat het bij die 1000 asielzoekers in het bestaande asielzoekerscentrum zou blijven?

Dat VVD-staatssecretaris Eric van der Burg, die verantwoordelijk is voor deze stiekeme grondaankoop, dan ook extra zout in de wond van de inwoners van Bant, Luttelgeest en Emmeloord strooit met de opmerking: “We zetten hiermee een belangrijke stap in het beter spreiden van de druk op de asielopvang over Nederland”?

Zeggen jullie dat allemaal?

Dan liegen jullie.

Dat zou de rijksoverheid nóóit doen.

Zo is de rijksoverheid niet.

De rijksoverheid is héél betrouwbaar.

Die laat haar dienders ook niet schieten op 16-jarige boerenzoons die alleen maar een verkeersovertreding begaan.

Júllie zijn hier het tuig.

Begrijp dat dan toch een keer!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Om te voorkomen dat jullie nog meer halsmisdrijven plegen.

PS2. De nieuwe Nare Jongens Podcast staat online: een Gajes Special.

Dank voor jullie donaties!

2 thoughts on “Aan de boeren

  1. Het komt uit, wat ik eerder voorspelde. Onder Rutte’s “nieuwe bestuurscultuur-maar nog steeds wél Rutte”, zullen zich zaken voordoen die we voor onmogelijk hielden. De vernielzucht en onbeschoftheid zullen alle morele- en fatsoensgrenzen overschrijden. Onze bestuurskliek is een maffia geworden. Paul van Meenen gezien in voorzittersrol gezien tegen Markuszower? Ongekende arrogante onbeschoftheid want je mag niet zeggen “enge ministers”. D66 vernielt onze democratie, in alle openbaarheid. Zie ook Rijxman met haar privévakanties met politici, haar privégedate met ambtenaar. VVD en D66 zijn as we speak ons land aan het mollen. En Hoekstra/Segers? Christenfarizeërs zijn het. Sjoerd Sjoerdsma: ongekend menselijk afval, wat een omhooggevallen kakkerlak.

  2. De media is nu even in een euforische jubelstemming na het opstappen van Boris Johnson. Oekraine verliest schijnbaar behoorlijk aan het front, want het is al dagenlang verdacht stil. De politie is drukdoende minderjarigen hardhandig aan te houden en desnoods het schietijzer te hanteren. Waarvoor anders die pepperspray en taser? In al dit geweld gisteren een alarmerend bericht even tussen de aardappelen en het vlees door. Volgens het CBS telt Nederland in het jaar 2035 een kleine 19 miljoen inwoners. Ruim 1,3 miljoen meer inwoners dan nu. Dat zijn in 13 jaar tijd dus 100.000 inwoners per jaar netto erbij. Een stad als Deventer, Delft of Venlo per jaar. Hoezo vergrijzing en leegloop? De grote toestroom komt volgens het CBS ‘vermoedelijk’ door een stijgende immigratie. Joh.. Daar zullen ze in Bant blij met zijn. Al die nieuwe vaklieden, ambachtslieden, kunstenaars, creatievelingen, rappers, kansenparels, chirurgen en astronauten. Een klein offer om voor al deze gezegende nieuwkomers wat landbouwgrond op te offeren voor nieuwbouw en woningen. Anders gaat het zwaar gefinancierde (postcode loterij) en subsidie slurpende (ironisch door het ministerie van justitie) Vluchtelingenwerk naar de rechter hoor. Tol Hansse met Stroe City. Het zal wel een temeier wezen. Daar staat een Arabier, eet patat met veel plezier. Gebakken in de olie uit zijn vaderland. Stroe Stroe City, you’re so pretty.

Comments are closed.