Aan de bezorgde burgers

Sale Januari 2019

Beste mensen,

Gisteren hebben we een mooi voorproefje kunnen zien van hoe het er tot de verkiezingen van 20 maart aan toe zal gaan.

Ik doel op de kwestie Kees van der Staaij.

Kees van der Staaij had bevestigd wat hij altijd al vond: het heteroseksuele huwelijk heeft qua relatievorm zijn voorkeur. Tamelijk ouderwets standpunt, maar zolang hij homo’s niet ranselt met de zweep, stenigt of van hoge gebouwen afgooit, zoals de aanhangers van dat andere fundamentalistische geloof, mag hij dat natuurlijk vinden.

Dat weten media, dat weten politici, dat weten BN’ers en dat weten politie en justitie.

Toch ontstond er gisteren een shitstorm.

Een extreem goed georkestreerde shitstorm.

Álle traditionele media, van de gesubsidieerde staatsomroepen tot de couranten van de Belgische uitgeefhuizen De Persgroep en Mediahuis, doken op Kees van der Staaij als ware hij een politicus die pleitte voor de herinvoering van de doodstraf voor iedereen die ook maar een beetje van potenstein is.

En in de verte blafte Rob Hoogland.

Álle politici, van het herhaalhomootje van D66 tot de carnavalklaas van de VVD, doken op Kees van der Staaij, met trouwfoto’s, met odes aan de liefde en met gratuite verklaringen waarin werd gesuggereerd dat Nederland dankzij Kees van der Staaij werd teruggeworpen naar de Middeleeuwen.

En in de verte glimlachten de spindocters.

Álle BN’ers, van de A-, de B-, de C- en vooral de D-categorie, doken op Kees van der Staaij, met hun tweets, hun Facebook-berichten, hun hashtags op Instagram en hun handtekening onder elke handtekeningactie die ze maar konden vinden, opdat Nederland toch maar vooral zou horen hoezeer zij –met gevaar voor eigen leven- tegen de verkondigers van een geloof zijn dat het niet zo nauw neemt met de gelijke rechten van hetero’s en homo’s.

En in de verte riep iemand ‘islam!’.

Ophef alom.

En als klap op de vuurpijl was de politie meer dan bereid de aangifte op te nemen van een mevrouw tegen Kees van der Staaij en wist het Openbaar Ministerie metéén dat er een onderzoek gaat komen naar de strafbaarheid van de opvattingen van Kees van der Staaij.

En in de verte huilde Vrouwe Justitia.

Dit ‘Briefje van Jan’ gaat niet over Kees van der Staaij.

Kees van der Staaij kan zich prima redden, geharnast als hij is in zijn ouderwetse opvattingen. En er komt never nooit een proces tegen Kees van der Staaij. Maakt u zich geen zorgen om Kees van der Staaij.

Dit ‘Briefje van Jan’ gaat over hoe media, politici, BN-achtigen én desnoods zelfs politie en justitie samenspannen.

Dit staat politici te wachten die richting 20 maart de politieke elite van VVD, D66, CDA, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie gaan bedreigen. Dit staat opiniemakers en columnisten te wachten die dat zogenaamde ‘partijkartel’ niet stiekempjes ondersteunen, maar aanvallen.

Als er ergens in Nederland nog een PVV-raadslid te vinden is die als tiener weleens een meisje heeft klemgezet in het fietsenhok met de bedoeling haar op de wang te kussen, dan zal dat tot ‘Seksschandaal bij PVV’- achtige proporties worden opgeblazen. Als Thierry Baudet ademt, worden we geacht het geluid te horen van treinen die naar het oosten rijden. Als Syp Wynia nog maar aan de eerste drie letters van het woord ‘klimaatterreur’ is begonnen, wordt de moeilijk te ontkrachten suggestie gewekt dat hij zich als nieuwbakken zzp’er laat omkopen door de firma Gazprom en dat de eerstvolgende tsunami toch echt op het conto van hem en zijn ‘guurrechtse’ collega’s mag worden geschreven.

En in de verte zal Mark Rutte het slagveld tevreden gadeslaan.

Om vlak voor de verkiezingen als een ware staatsman nog eens te markrutteën dat hij echt, 100 procent zeker, absoluut niet al jaren aan het voorsorteren is op een baantje in Brussel. Dat dat Verdrag van Marrakesh de volgende generaties helemaal niet opzadelt met honderdduizenden primitieve Afrikaanse beroepsuitkeringsgerechtigen die homo’s willen ranselen met de zweep, willen stenigen of van hoge gebouwen willen flikkeren. Dat dat Klimaatakkoord echt niet betekent dat iedereen voor tienduizenden euro’s extra móet lenen om de natte droom van Jesse Klaver-achtigen te realiseren en dat iedereen duizenden euro’s verliest op waardeloos geworden benzine- en dieselauto’s, want daar gaat de VVD heus nog een stokje voor steken als echte Vroemmm-partij.

En hij, en zijn soortgenoten van D66, CDA, GroenLinks en in mindere mate PvdA en ChristenUnie, krijgen zoveel airtime op de staats-tv, de staatsradio en in de Brusselse couranten en kopen zoveel bereik op Facebook en Twitter, dat u het misschien nog gaat geloven ook.

Zo zal het gaan.

Aan u de nobele taak om de rug recht te houden.

Trap er niet in.

Ga vooral wél stemmen op 20 maart.

En stem ze weg.

Groet,

JanD

18 thoughts on “Aan de bezorgde burgers

 1. Ja Jan, je hebt gelijk. De regie die wij in handen van links gelegd hebben, moet strak opgevolgd worden door de bevolking. Ergens anders heb ik een artikel gelezen dat de paus zich over een jaar zal uitspreken dat de islam gewonnen heeft, en dat het de grootste godsdienst wordt, met medewerking van ons politiek correcte houding. Dag vrijheid…

 2. Gelukkig zijn er in ons land nog enkelingen te vinden, die durven zeggen waar het op staat. Dank voor uw stellingname. Al die
  schijnheiligen die net doen of deze integere politicus voor het eerst zegt wat hij vindt.
  En er profijt uit willen trekken, je wordt er misselijk van.

 3. Ja, langzaam is het leven.. wat de zogenaamde wet je voorschrijft ” te doen of niet te doen”. Mensen laat je niet alles afnemen door de betweters in de regering en die dat aansturen van buiten. Durf te protesteren ….stel de mens centraal dat is je leven.

 4. Geen woord van gelogen of overdreven, en misschien zullen we (weer) voorbereid moeten zijn op meer dan die shitsstorm: https://youtu.be/2pmD_aHU3Kg. In Nederland hebben we dat (helaas) al eens meer dan eens mee moeten maken . . .

 5. Beste jan.. .

  Wil je dan beweren dat stemmen zin heeft? Wat je ook van trump vind, je ziet hoe hij door een minderheid ondermijnd word met alles wat hij doet.

  Verandering om onze levenswijze te behouden gaat op de vreedzame manier niet lukken.

  Ik roep dit al ruim 4 jaar.

  Maar zoals het een beschaafde samenleving betreft zijn we tegen geweld.

  Waar die beschaafdheid toe leid hebben we vanaf 1920 in duitsland kunnen zien. Of ben je nog steeds niet in staat om de vergelijking te maken jan? Goebels zou jaloers zijn op de maatregelen die de “links liberalen” intussen al mochten nemen. Het is de natte droom van de stasi en kgb hoe wij bewaakt kunnen worden.

  Geweld is de enige oplossing, of anders maak t immigratie plan vast op naar t enige land waar nog iets van de europese beschaving bestaat, en zeg heil poetin.

  In ieder geval ben je dan de onderdaan van een zelf gekozen dictator.

  Of geloof je nog steeds in een niet bestaande liberale wereld orde, economie?

  Op dit moment jan, als ik daarmee van rutte af kan komen, van d66 kan afkomen, ben ik zelfs beteid voor adolf zelf te stemmen om precies de genoemde reden.

  Dan leef ik tenminste in een dictatuur waar ik zelf voor gekozen heb. En blijft mijn land tenminste bestaan!

  Grtz
  Bas

 6. Wederom een eerlijke en realistische kijk op de huidige gang van zaken in Deugland.
  U zou zendtijd moeten krijgen om uw brieven te presenteren.
  Een dagelijkse dosis realiteit voor aanvang van het links ‘ objectief’ politiek correcte NPO en RTL indoctrinatie programma, zal wellicht wat slapers de ogen doen openen.

 7. Mag een mens niet meer voor zijn geloof opkomen? ,waarom moet alles nar de wijze van de mens die denkt dat hij alles goed doet, al het oude moet verdwijnen,KLASSE van van de STAAY dat hij zijn standpunt en bijbelse normen durft te uiten en te weerleggen.

 8. En wie gaan we wegstemmen? en wie kiezen we?
  Wie stemt geeft hem weg en moet verder zijn mond houden.
  Kortom, wie stemt is medeplichtig.

 9. prima stuk, uitstekend geschreven. Ik mis alleen D66. Waar waren al die mensen, media, OM en politie toen dat D66 gemraadslids, die moslima, twitterde enz over hoe met homo’s om te gaan? Is zij mede n.a.v. dit Nashville verhaal door D66 al uit de partij gezet om de huicelachtigheid van D66 “uit te vegen”? Is het OM inmiddels ook een onderzoek gestart naar haar uitlatingen over homo’s of zijn moslims, imams en de islam in het algemeen “vrijgesteld” in hun “kritiek” op homo’s, ongelovigen enz? Mede gelet op het feit dat Geert Wilders al tientallen aangiften heeft gedaan bij het OM, maar men daar geen tijd of menskracht (mag mankracht niet meer gebruiken voor linksen) heeft om die duizenden doodsbedreigingen te onderzoeken. Maar nu heeft het OM opeens heel veel tijd om onderzoek te doen naar die Nashvilleverklaring van/door Christenen!

Comments are closed.