Aan de Baudetiers

Films en seriesFilms en series

Beste Baudetiers,

Ik zag op YouTube dat jullie Thierry aan jullie niet meer genoeg heeft.

Jullie Thierry heeft het in 2019 opgerichte ‘Forum for Democracy International’ tot leven gewekt.

Op kerstavond, de avond vóór christenen de geboorte van Jezus Christus vieren, presenteert jullie “writer and politician” Thierry Baudet ‘The Movement’.

Dat kondigde hij aan met deze trailer:

Terwijl met de opbouw van het in juni aangekondigde Nederlandse ‘Forumland’, met onder veel meer een eigen Forum-betalingssysteem, een eigen Forum-munt, een eigen Forum-datingapp, een eigen Forum-onderwijssysteem, eigen Forum-woningbouwverenigingen en een eigen Forum-vacaturebank nog niet eens een begin is gemaakt, gaat jullie Thierry alvast de rest van de wereld veroveren.

Ik kan er veel over zeggen.

Maar ik kan ook, zoals jullie altijd doen bij die YouTube-filmpjes over wereldwijde complotten in het algemeen en ‘het corona-griepje’ in het bijzonder, even knippen en plakken.

Want toen ik dat bombastische filmpje over ‘The Movement’ zag, dacht ik maar één ding: Jim Jones is niet dood, hij leeft!

En dan bedoel ik niet de rapper Jim Jones, maar die andere.

De Jim Jones over wie op Wikipedia de volgende tekst staat:

“James Warren (Jim) Jones (Crete (Indiana), 13 mei 1931 – Jonestown (Guyana), 18 november 1978) was een Amerikaanse sekteleider die in 1953 de kerk de Peoples Temple (Volkstempel) in Indianapolis (Indiana) stichtte. Daarna verhuisde de kerk naar San Francisco (Californië). Hij werd daar een invloedrijk persoon die de steun genoot van de stadsbestuurder Harvey Milk en burgemeester George Moscone. Moscone benoemde hem tot ‘Chairman of the San Francisco Housing Authority Commission’.

De van oorsprong christelijke kerk begon zich in te zetten voor sociale rechtvaardigheid, maar evolueerde naar een sekte, gekenmerkt door autoritair machtsmisbruik door Jones en bizarre geloofsovertuigingen. Naar aanleiding van een artikel dat Jones in een negatief daglicht zette, vertrok hij met bijna alle leden van de sekte in 1978 naar het oerwoud van Guyana, waar hij een landbouwcommune genaamd Jonestown vestigde. De sekte raakte totaal afgesloten van de buitenwereld.

Nadat familieleden van sekteleden hem op de hoogte stelden van de praktijken van Jones ging de Amerikaanse Democratische afgevaardigde Leo Ryan in 1978 met een groep journalisten poolshoogte nemen. Op de avond voor vertrek ontvingen de leden van de delegatie briefjes waarmee mensen hulp vroegen om te ontsnappen. Ze confronteerden Jones hiermee en Jones besloot Ryan te laten vermoorden. Na een mislukte aanslag op Ryan in het kamp werd besloten te vertrekken. Ryan en zijn gevolg (journalisten, staf en sekteleden die wilden vertrekken) werden op 18 november op het asfalt van de luchthaven beschoten door sekteleden, waarbij Ryan en een aantal mensen uit zijn gevolg om het leven kwamen.

Kerst 2021Kerst 2021

Diezelfde dag voerde Jones 909 van zijn volgelingen mee de dood in bij een massale zelfdoding. Hij hield hen voor dat de Guyaanse strijdkrachten onderweg waren om hen te martelen en te doden, vanwege de moord op Leo Ryan. Jones stelde dat het tijd was om ‘waardig te sterven’ en leidde een naar eigen zeggen ‘massale zelfmoord voor de glorie van het socialisme’. Iedereen kreeg limonade met cyanide te drinken; wie niet wilde, werd gedwongen om te drinken, kreeg een inspuiting met cyanide of werd doodgeschoten door de tempelwachters. Jim Jones zelf eindigde met een kogel in zijn hoofd.”

Of mag je wél de (inderdaad soms krankzinnige) coronamaatregelen met de Holocaust vergelijken, maar níet ‘Forumland’ met ‘Jonesland’?

Gaat dat dan opeens véél te ver?

Zo ja, dan zijn jullie al verder heen dan ik dacht.

Groet,

JanD

PS. Héél veel cadeautjes! Al ben ik bang dat jullie Thierry ze straks in ‘Forumland’ juist gaat verbieden.

PS2. En voor jullie nu boos achter je toetsenbord kruipen: bespaar je de moeite, want dit is mijn antwoord.

3 thoughts on “Aan de Baudetiers

  1. tsja wat meot je met zo’n briefje?.Jan ik heb je hoog zitten vanwege je critische geluid, maar ik snap deze vergelijking op dit moment nog niet. Gelukkig begrijp ik wel wat je wilt zeggen maar ik zie die ontwikkeling nog niet en tevens is het dat mensen kiezen voor Fvd omdat daar vertolkt wordt in de politiek waar ze zelf vaak al achter gekomen zijn en niet vanwege de leer die verkondigd wordt door deze partij. Dat hij zich internationaal wil laten horen is waarschijnlijk om te proberen om financiën binnen te halen bij gelijk gezinden. Iets wat globaal door velen gebeurd. Je ziet dit bij veel politieke partijen en andere instanties.Ik kan niet zoveel met dit briefje, en dat vind ik jammer, ie uit naar de volgende.

  2. Gaaappp…… Doe mij toch de Mexicaanse griep van 2009 maar. Die was veel leuker. Het olijke duo Ab en Ab.

  3. Het is maar net wat je perspectief is. Voor de FVD’er en Baudet zal de ‘normale wereld’ inmiddels dichter bij Jonesland in de buurt komen dan dat Forumland dat zou doen. Objectief gezien is dat misschien ook wel zo. Jonesland is socialisme, opgeven van lichamelijke autonomie en centralisatie van macht, reisverbod. Begint er al een belletje te rinkelen meneer Dijkgraaf? Daar zou u eerst eens een analyse van kunnen maken. Want wat is het doel van uw briefje als de intellectuele analyse zo flinterdun is als nu? Mijns inziens is het dan eigenlijk zonde om zo’n schrijfseltje op te typen. Vriendelijke groet, Luutsen

Comments are closed.