Aan de Baudetiers

Back to school NL

Beste Baudetiers,

Vandaag wordt jullie incasseringsvermogen wéér op de proef gesteld.

De Telegraaf onthult namelijk dat Henk Otten minimaal twee senatoren van jullie partij bereid heeft gevonden over te stappen naar zijn nieuwe partij, Jeroen de Vries en Dorien Rookmaker. De drie werden zogenaamd ‘betrapt’ op een Zwols terras door fotograaf Robin Utrecht.

Alle media zullen dat nieuws overnemen.

Omdat dat nieuws klopt.

Er zal worden gemeld dat jullie Thierry hier nog niet van op de hoogte was.

Omdat dat klopt.

Er zal worden gesproken en geschreven over een scheuring in de Eerste Kamerfractie van FvD.

Omdat daar inderdaad sprake van is, als meer dan een kwart van je fractie zich afscheidt.

Er zal worden gesproken en geschreven over meer overstappers, ook in de provincies.

Omdat die er vast aankomen; Otten selecteerde ze niet voor niets allemaal zelf.

Er zal worden gesproken en geschreven over LPF-achtige toestanden.

Omdat het die kant zo langzamerhand echt op gaat.

Er zal worden gesproken over ‘versplintering op rechts’.

Omdat dit hele gekut binnen jullie partij Otten cs. straks misschien inderdaad een paar zeteltjes oplevert, maar het ook Wilders in de kaart speelt en VVD- en CDA-kiezers die waren overgestapt misschien terugjaagt naar hun minder rellerige oude nest.

En jullie vandaag maar je best doen om jullie bloeddruk niet door het plafond te laten schieten.

Om niet in de slachtofferrol te schieten.

Om niet ‘de linkse media’ te verketteren die ‘op jacht’ zouden zijn naar jullie partij.

Het is een dikke vette bende bij Forum voor Democratie.

En álle schuldigen stemden bij de laatste verkiezingen op Forum voor Democratie.

Denk dáár vandaag liever eens over na, in plaats van als de cry babies van Baudet te gaan vingerwappen naar de grote boze buitenwereld.

Het wordt tijd.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).

27 thoughts on “Aan de Baudetiers

 1. Groeistuipen Jan.. groeistuipen.. liever dit gezeik bij FvD dan Rutte en zijn makkers die dit land helemaal uitleveren aan EU en de religie van de Vrede..

 2. Wat een onzin, LPF achtige toestanden.
  Wie dat beweerd heeft die toestanden die uiteindelijk tot de totale desintegratie van die partij niet beschouwd of begrepen.
  Er is sprake van één scheuring in een nog zeer prille partij. Dat valt te verwachten en is eigenlijk standaard bij nieuwe partijen.

  Eerst maar eens afwachten hoe eea zich ontwikkeld!

 3. Er is echt veel meer aan de hand bij FvD hoor. Het zijn de persoonskenmerken van Baudet. Lees dit eens: https://www.bol.com/nl/p/why-we-elect-narcissists-and-sociopaths-and-how-we-can-stop/9200000098538503/?bltg=itm_event%3Dclick%26mmt_id%3DMMTUNKNOWN%26slt_type%3Drecommendations%26pg_nm%3Dpdp%26slt_id%3Dprd_reco%26slt_nm%3Dproduct_recommendations%26slt_pos%3DC1%26slt_owner%3Dccs%26itm_type%3Dproduct%26itm_lp%3D2%26itm_id%3D9200000098538503&bltgh=g-o1Uj0mfOyqaSUCqEhJsQ.1_7_8.10.ProductImage en open uw ogen.

  Ik wist in april 2018 al genoeg om er afscheid van de nemen: http://sta-pal.nl/2019/08/oud-fvd-lid-richt-nieuwe-partij-op/

  Een 3e partij is de enige mogelijkheid om NL naar rechts te bewegen; met een partij vlak naast VVD en CDA zullen mensen daaruit WEL overstappen naar n andere partij en gaan er dingen schuiven. FvD en PVV zitten in cordon; dat kunnen CDA en VVD wel hebben. TB is te abject voor velen en de partij een zooitje, om echt door te stoten naar 30 zetels EN te MOGEN meedoen met CDA/VVD. Vraag het Den Uyl; met 50 zetels in oppositie. Het moet ánders.

 4. Alsof jij geen stuipen hebt meegemaakt,
  tijdens de groei van je nog vrij jonge ‘briefje’.
  Af en toe val je me zò tegen, Jan.

 5. Die scheuring is niet verrassend voor een nieuwe partij die eigenlijk staat voor een nieuwe stroming: liberaal conservatisme met een vleugje (gezond) nationalisme. Bij de één wat sterker dan bij de ander.

  Ik ben eigenlijk wel blij met de afsplitsing van Otten. Niet per se omdat ik op die nieuwe partij zou stemmen want dat weet ik nog niet, maar omdat die nieuwe partij vrij zeker de gewenste goede vervanger wordt van de VVD die ondertussen is verweekt en verwelkt tot wat Rutte zelf is: kleurloos, richtingloos, principeloos en ambitieloos. De kleurloze seksloze Rutte geeft daarmee precies weer waar de VVD tegenwoordig voor staat: niks. Helemaal NIKS! Teflon met smaak noch karakter.

  Van Otten verwacht ik dat hij een partij sticht die wordt wat de VVD eigenlijk had moeten zijn. Op sociaal gebied conservatief. Op economisch gebied liberaal kapitalistisch maar met een gezonde conservatieve begroting moraal. Een partij die voor een sterke politie, justitie en defensie staat. Een partij die begrijpt dat een land zonder grenzen geen land is maar slechts een prooi die wacht tot het verschalkt wordt door de horden barbaren uit Afrika en het Midden-Oosten. Een partij die voor een EU zal zij maar dan wel een EU die voor de landen en burgers in de lidstaten dienstbaar is en niet voor de groen-socialistische utopische dromen die het naar extremisme en vernietiging leidt. Een partij die begrijpt dat er in de basis mannen en vrouwen zijn, met elk sterke en zwakke punten, en dat de rest gestoorde hobbies zijn van verward tot verweekt opgevoede prutkindjes op weg naar een burnout, als gevolg van het gefeminiseerde onderwijs en éénoudergezinnen.

  Van Baudet verwacht ik ook het bovenstaande met hier en daar wat nuanceverschillen, maar daarnaast een identitair nationalistische filosofie, welke nodig is als tegenhanger tegen de groen socialistische zelfvernietigings beweging die als het grootst post-communistische gevaar kan worden gezien.

  Op termijn zal de VVD vrijwel geheel opgaan in deze nieuwe partijen, simpelweg omdat de VVD niks te bieden heeft dan wat het nu is: een middenpartij zonder identiteit waardoor velen nog kunnen denken dat het hen vertegenwoordigd. Die makkelijke weg zal met de nieuwe partijen verdwijnen omdat die de VVD zullen dwingen tot keuzes.

 6. Wat een rare sprong in logica. Je hebt gestemd op een partij, dus is het jouw schuld als daar wat misgaat.

 7. Ik vind ‘t treurig, dat alles zo verloopt. Wie is hier “schuldig”. Er zijn geen “schuldigen”. Ik denk, dat alles TIJD nodig heeft .. en “Hardlopers” zijn vaak doodlopers. Laten ik het hier maar bij houden, “het zijn de lessen van het leven”.

  Hr Baudet, straalt iets Aristocratisch uit en dat word verkeerd uitgelegt. Ik leerde hem kennen “toevallig” als de nog jonge Pianist.
  Men is nooit te oud om uit lessen te leren…..

 8. Het is triest maar het gaat niet om Baudet hij is ook een slechts een postzegel van de partij die een prima programma en standpunten heeft. Het had een Otten en twijfelachtige aanhang gesierd als ze hun bezwaren gewoon op een ledenvergadering hadden geuit in plaats van er uit te stappen met behoud van zetel en salaris/vergoedingen.

 9. Wie maalt erom dat deze lafbekken vertrekken. Achtergrond van deze zwakkelingen was al dubieus. Rechts zijn zit in je genen. Bij de 2e kamer verkiezingen zal blijken dat een groot deel van de Nederlandse kiezers wel hun verstand gebruiken.

 10. De ernst van de afsplitsing hangt af van het anti-immigratie-karakter van lijst Otten. Is deze ongeveer dezelfde als die van Baudet, dan is de schade beperkt

 11. “En álle schuldigen stemden bij de laatste verkiezingen op Forum voor Democratie.”
  Fijn Jan, lekker goedkoop. En waar had het volk dán op moeten stemmen om ‘s lands bestuur nu eindelijk eens duidelijk te maken dan we het absoluut anders willen? Minder immigratie, minder klimaat onzin, minder uitgeknepen worden.
  Op jouw partijtje?
  Dit gedoe van Otten is al erg genoeg.

 12. Ik ben zeer teleurgesteld in je, Jan.
  Kan veel hebben maar dit was tèveel.
  Ik schrijf me uit voor je ‘briefje van Jan’.
  Gegroet,
  R.

 13. Ik weet niet waar sommige reageerders hun lagere school hebben afgemaakt, te dom om normale zinnen op te bouwen, laat staan stemmen. Jullie opleiding? Zonde van mijn belastingcenten. Man o man o man.

 14. Insluipers, die een partij naar de filistijnen helpen. Zo is het altijd geweest. Thierry stug do orgaan je doet het prima in de kamer, het succes komt je automatisch tegemoed.

 15. Zeg Jan,
  Als jij telkens reageert is het mij niet altijd duidelijk op wie.
  Misschien reacties met een @Pietje oid? Of is er een instelling in de reacties dat je kan aanzetten dat je kan reageren op reacties, zoals wel bij andere websites te zien is?

  En trouwens voor diegenen die het niet eens zijn met een (keer een) stukje van Jan en dan meteen dreigen op te zeggen of niet meer te lezen: groei op! Stukjes lees je ter interesse, om anderen hun mening te bezien en andere standpunten te bekijken en eventueel daarmee je eigen mening te vormen of zelfs herzien. Voor diegenen die slechts hun eigen mening kunnen verteren geldt het volgende: koop een spiegel en kom vooral niet meer buiten!

 16. Met je politieke keuze, mag je alleen nog maar kiezen door wie je genaaid wordt. Voor het programma hoef je niet te kiezen dat deponeerd men na, de verkiezingen toch in de versnipperaar.

 17. Dit was door Otten een vooropgezet judasplan. Hij wist als geen ander waar Forum voor stond en kende ook zijn geselecteerde mensen als geen ander.

 18. Heerlijk, al die rechtse mensen die over elkaar heen rollebollen. Tjonge, waar zou dat toch door komen? Allemaal behept met een te groot ego misschien? Tegelijkertijd de reden waarom er in ultra-rechtse partijen ALTIJD gedonder is. Zet die veel te grote ego’s bij elkaar en je hebt het recept voor gelazer in de tent. Meneertje ‘elite himself’ heeft het ego van een Afrikaanse olifant en gaat stampvoetend door de FvD porseleinkast. Want Baudetteketet doet het echt niet voor zijn kiezers of voor het land. Baudet doet het voor Baudet en wie hem voor zijn voeten loopt kan (opr)Otten. De transparantie waar hij over blaat is zo doorzichtig als het maar zijn kan: die IS er namelijk helemaal niet, want politiek bedrijven is een ambacht en Baudet heeft geen flauw benul van dat vak. Wel van liegen, bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten, spelletjes spelen en filosoferen over een verleden dat niet voor niets het verleden is. Waar welvaart is zijn namelijk ook slachtoffers van diezelfde welvaart. Waar winnaars zijn zijn ook verliezers. Als de rechtse politiek nou eindelijk es over haar blinde vlekken heen zou stappen, dan realiseerde ze zich wellicht eindelijk eens dat haar EIGEN beleid leidt tot armoede en oorlogsellende. Als ze over hun eigen ego zouden stappen, dan zouden ze de echte wereld zien. Namelijk de wereld waarin het overgrote deel van de mensheid slachtoffer is van kapitalisme, uitbuiting en armoede. En daar gaan meneertje Baudet of Henkie Otten helemaal niets aan veranderen. Zij blijven hameren op de verzonnen vijanden: immigranten en mensen die zuinig willen zijn op onze aardkloot.

  Ik zeg: rommel vooral lekker door. Verdeel je vooral in nóg veel meer rechtse splinterpartijen. Partijen als PvdA en Groenlinks zullen ware REUZEN gaan lijken en Nederland daadwerkelijk gaan veranderen in een land waarin we allemaal gelijke (mensen-)rechten hebben. Waarin het kapitaal eerlijker wordt verdeeld. Waarin olie- en wapenlobbyisten het niet meer voor het zeggen hebben, maar gewoon Henk en Ingrid, Rachida en Omar, Jan met de Pet. Want het zijn niet de rijken en de (grote) ondernemingen die ons land maken. Het zijn de milboenen doodgewone mensen die in ons land leven. Zij zijn onze politieagenten, onze leraren, onze schoonmakers en pakjesbezorgers. Politiek moet om HEN draaien. Niet om politici die zichzelf belangrijk vinden en het heerlijk vinden om onrust te zaaien tussen de verschillende bevolkingsgroepen. En voor degenen die er niet mee om kunnen gaan dat we in een multiculturele wereld leven: jammer joh, tekortkoming in je opvoeding!

Comments are closed.