Aan de anti-Zwarte Piet-activisten

Sint

Lieve mensen!

We hebben het er nu zo’n acht jaar úitgebreid over gehad. Wat zeg ik? Tot vervelens toe.

In die tijd hebben jullie er álles aan gedaan om de zwarte Zwarte Piet overal weg te krijgen.

Jullie hebben boeken geschreven.

Jullie hebben voorlichting gegeven.

Jullie hebben de media meegekregen.

Jullie hebben gemeentebestuurders meegekregen.

Jullie hebben demonstraties gehouden.

Jullie hebben sponsors van Sinterklaas-intochten geïntimideerd.

Jullie hebben pro-Pieters gecriminaliseerd en tot racisten bestempeld.

Jullie hebben kleine kinderen angst aangejaagd.

Jullie hebben rechters belogen en bedrogen.

Jullie hebben gedreigd Sinterklaas tijdens de intocht op te blazen (en dan vergeet ik maar even die individuele leden van jullie club die gewoon op blankenjacht willen).

En weten jullie wat het resultaat is?

Dit:

Hoezeer jullie volgens jezelf, volgens je ‘helper whiteys’, volgens onderdanige politici en volgens knipmessende journalisten ook gelijk hebben, 95 procent van de Nederlandse bevolking zegt: “Zak er maar in!”

Ja, zak er inderdaad maar in.

Je moet weten wanneer je verloren hebt.

Dan kun je wel doorgaan omdat de subsidiekraan wijd open is gezet, omdat media-aandacht je ego streelt of omdat Black Panthertje spelen de adrenaline door je lijf laat gieren.

Maar je kunt ook iets anders gaan doen.

In de zorg, transport en logistiek en de horeca is een schreeuwend tekort aan personeel.

Solliciteer!

Of verhuis naar een land waar je leven geen hel is.

Maar stop met oorlogje spelen.

Nederland was, is en blijft te nuchter voor jullie geneuzel.

Kusje!

JanD

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me.

16 thoughts on “Aan de anti-Zwarte Piet-activisten

 1. Ik zou er graag wat aan toevoegen, maar dit briefje verwoord denk ik prachtig hoe we over verdwaalde Ghanezen en hun aanhang denken.

 2. Maar ik zie ook een samenleving waarin het winkelbedrijf helaas al massaal heeft gecapituleerd voor de eisen van de KOZP Stasi. Probeer maar eens een zwarte piet te vinden op chocoladeletters of pakpapier en alles daartussenin. Ik denk dat dit ook de ergernis van mensen voedt. Geen vrije keuze meer hebben maar gedwongen (niet uitgesproken, want zo dapper zijn onze beleidsmakers niet, maar meer indirect via subsidies en zachte dwang) meelopen in het voor ons bepaalde beleid. Of het nu het vieren van Sinterklaas betreft of bij museumbezoek en de kunsten.

 3. We hebben bij KOZP tragischerwijs te maken met negers met een verlaagd raciaal zelfbeeld in een dominant blank land (Zwarte Piet is daarom ook géén probleem in zwarte culturen!), die hen derhalve hypergevoelig maakt voor zwarte cultuuruitingen door blanken, de groep waar ze raciaal diep in hun hart bij hadden willen horen (wat ze nooit toe gaan geven natuurlijk). En met blanke, linkse medestanders die negers nog zielig vinden en bijgevolg achter zo ongeveer elke racisme-claim van negers aanhollen, zelfs al is die nog zo bizar. Zelfs het woord neger ( gewoon zwart, van het woord niger uit het Latijn) is onderhand taboe. Nu, wordt een blanke nerveus als je hem blanke noemt? Nee. Want hij bezit een stérk raciaal zelfbeeld. Niets mis dus met het woord neger. Werk aan je zelfbeeld. (Je geeft een vriend ook geen vis (lees: zwarte Piet wegdoen), maar een héngel (lees: steun bij werk aan zelfacceptatie)). Om een ander voorbeeld te noemen ( ik ben homo en zit al 40 jaar in de homowereld): er zijn homo’s die uit de kast zijn, maar toch ten diepste nooit hun geaardheid hebben geaccepteerd. Zij zijn het die het woord homo wat luidruchtig vinden (niks mis met dat woord), en ook straight-acting zijn, en ietwat neerkijken op de travestiet of de leernicht. Die worden als vernederende karikaturen gezien van homoseksualiteit. Onzin natuurlijk. Die mensen zijn gewoon zichzelf. Je kunt dit één op één omzetten: van geaardheid naar kleur. Zwarte Piet wegdoen lost dan ook netzomin iets op als de Gaypride wegdoen. Nu, en waar een, bijvoorbeeld linkse jongen als Jesse Klaver tegen een homo met een verlaagd sexueel zelfbeeld zou zeggen ‘accepteer jezelf’ , daar zegt hij tegen een neger die tegen Piet aanhikt ‘ach, arme jongen, zullen wij Piet eens wegdoen?’ Omdat hij homo’s NIET (meer) zielig vindt, maar negers nog wél. Links houdt dus met zijn steun aan KOZP negers op achterstand bij zelfacceptatie. Waar ook hier de boodschap PRIDE zou moeten zijn. Black is Beautiful! Dit drama is dus een mix van raciaal verlaagde zelfbeelden, linkse pers die op heel foute gronden hier met negers ‘meedenkt’ en ook nog eens denkt dat er hier tegen rechts in de breedste zin van het woord gestreden moet worden. Vandaar dat onophoudelijk opstoken, all year round bijna, door de nu eenmaal dominant linkse pers in Nederland. Tot slot nog Sylvana Simons. Ik heb geen behoefte die vrouw neer te sabelen, maar ik ben van mening dat zij, naast voornoemd verlaagd raciaal zelfbeeld, aan querulantenwaan lijdt. Een heuse psychiatrische stoornis.

 4. Goed stukje. Ik heb genoten van de zwarte zwarte Piet in het plaatselijke winkelcentrum. En de vele blije kinderen ook. Zongen uit volle borst. Was een leuk feest Voorde kinderen.

 5. Gegeven het begripsvermogen van deze clowns zal dit circus nog wel even voortduren.
  De inclusieve multiculti gekte houdt, mede dankzij een slaafse vijfde colonne, Nederland voorlopig stevig in zijn greep.

 6. Verloren? De roetveegpiet rukt op hoor. En ja, het gaat heel langzaam. Bezwaren waren er al decenia, maar het gaat nu beter lopen.

 7. KOPZ is een haatzaaiende groepering die aan zet tot rasicme en zou VERBODEN MOETEN WORDEN 🤬🤬

 8. Waar om hebben zwarte mede mensen toch zo’ n ‘hekel’ aan witte mensen ?
  Waarom heten blanke mensen nu opeens witte mensen?
  Waarom zoveel haat en nijd.?
  Wa
  arom komen donkere mensen naar Europa?

 9. Goed stukkie weer. Alleen lijkt me, ik kan mij vergissen, de datum van het filmpje niet te kloppen. Vogens mij is de voorleesmoeder van dienst Galyon van Vessem en die werkte op 16-11-2019 niet meer bij SBS6. Dus kloppen die cijfers nog?
  Gek gemaakt door haatheks Ollongren ga je toch kritischer kijken naar details nietwaar?

 10. Het zal kinderen aan hun reet roesten hoe Piet eruit ziet, als die kadootjes maar komen. Het zijn de volwassenen die kinderachtig blijven vasthouden aan verandering en zich tijdens dit kinderfeest belachelijk maken.

  En als je de opmerkingen leest, ook weer onder dit stukje tekst, dan weet je precies wat er mis is met een deel van het Nederlandse volk.

  Nee, het heeft niets met racisme te maken, maar … en dan volgt er een hoop onzin over kleur en afkomst. Ja, ook in de opmerkingen hierboven.

  Maar sluit je ogen ervoor en blijf gewoon volhouden dat het een traditie is die heel onschuldig is. Ik kan iedereen alleen maar aanraden, als jouw overtuiging gelijk is aan die van voetbalhooligans, racistische groeperingen zoals de NVU, en meer van dat soort volk, dan zou ik nog eens heel hard gaan nadenken over die overtuiging! Of je sluit gewoon je ogen weer.

 11. Overigens zijn de Pieten op de gebruikte afbeelding boven de tekst niet zwart maar bruin. Bruine roet uit de schoorsteen zeker … en rode lippen.

Comments are closed.