Aan de aluhoedjes

Zomer 2020

Beste hoedjes,

Ik heb weer van jullie genoten!

Het kabinet zal na de demonstratie van gisteren op het Malieveld vanochtend wel in spoedzitting bijeenkomen. Zeker nu jullie openlijk hinten op het oppakken van de wapens.

Toch zeker duizend mensen hebben jullie van de organisaties (in alfabetische volgorde) Algemeen Burger Collectief, Anti lockdown, Awareness, Brabant in Opstand, Burgers Tegen Onrecht #Wakker, Corona-demonstratiegroep TwenteDe Haan, De Wakkeren, De andere krant Viruswaarheid, DeBuren, Demonstratie voor de Vrijheid, Dordrecht in Opstand, Durf #NEE te zeggen, Dutch Survivors, Gele Hesjes, Gele Hesjes Limburg, Gele Hesjes NL, HKN, Haagsetocht voor vrijheid, Het Verzet, Info Centraal, Kaas, Leg Vlaanderen Plat, Limburg sta Op, Lockdown News Network, Love Unites, Ministerie van Verzet, Ministry against Fact-checking, NEE tegen 1,5 meter, NVKP.nl, Nederland in Opstand (NIO), Nexit Next – Stop NWO, Nieuw Nederlands Nationalisme, Onafhankelijke Pers Nederland, One for freedom, Oranjekoorts, RT Dutch, Robin Hoods, Rotterdam In Opstand, SB groep, Samen 1 Voor Nederland, Stichting Vaccinvrij, Stop 5G Nederland, TelegramNl.eu, Together we are strong, Uprising, Vecht Tegen Onrecht, Vecht tegen Onrecht (VTO), Viruswaarheid (Viruswaanzin), Voor Stanley, VoorVrijheid.nu, Vrijheids Beweging Nederland, Wakker, Wakkere wereld en nu, Wij Zijn Nederland enWij stemmen Rechts op de been weten te brengen.

En jullie crowdfundingactie is ook al zo’n succes. Zeventien dagen na de start hebben jullie en jullie miljoenmiljard sympathisanten al 10.577 euro opgehaald.

Deze ontzettende faal betekent niet dat ik niet geïnteresseerd ben in wat jullie nu eigenlijk willen bereiken.

Nou, dat is nogal een waslijst.

“Wij eisen dat alle corona gerelateerde maatregelen en spoedwet per direct worden terug gedraaid.”

Ik denk dan meteen: als ze nou wat meer geld hadden opgehaald, hadden ze een eindredacteur kunnen inhuren. Maar dat terzijde, we gaan verder.

“Wij eisen het aftreden van Rutte en de Jonge in verband met opzettelijk in gevaar brengen van de geestelijke, maatschappelijke en lichamelijke gezondheid van onze bevolking.”

Ik zeg: 17 maart naar de stembus en het is geregeld!

‘Wij eisen het aftreden van het Feike Siebkema in verband met belangen binnen de farmaceutische industrie.”

Is ook lastig, namen.

“Wij eisen vernietiging van de International Health Regulations welke de Word Health Organisation te veel macht geeft over de bevolking.”

Welke? Serieus? Welke bejaarde heeft dat geschreven dan?

‘Wij eisen beëindiging van de samenwerking met de World Health Organisation en eisen een strafrechtelijk onderzoek naar deze organisatie.”

“Wij eisen openheid van OMT welke nu in het geheim achter gesloten deuren adviezen uitbrengen onder de IGR/IHR 2017 wetgeving.”

“Wij eisen…”

“Wij eisen…”

“Wij eisen…”

En zo ging het nog even door met eisen. Op een gegeven moment dacht ik echt: het lijken verdomme die pigmentverwende drammers van Kick Out Zwarte Piet wel! Alleen dan nóg slechter in de Nederlandse taal dan Jerry Afriyie en een eisenpakket groter dan de herstelbetalingsactivisten het ooit zouden kunnen verzinnen.

Begrijp me goed: ik vind ook dat je niet kritisch genoeg kunt zijn op de overheid in het algemeen en Mark Rutte en Hugo de Jonge in het bijzonder. Maar waarom moet je jezelf belachelijk maken met zo’n kansloos eisenpakket?

Ik begrijp dat oprecht niet.

Daarom ging ik eens op onderzoek uit naar jullie motieven. Waar komt die agressieve houding toch vandaan? Is het vanwege een mislukt leven? Of is er een breder verhaal?

Het antwoord op die vragen zocht ik bij de donateurs. Die zie ik dan maar even als het intelligente deel der hoedjes, omdat ze niet alleen politiemensen kunnen uitschelden en bedreigen en Kamerleden in hun gezicht spugen, maar ook nog kunnen typen.

En daar vond ik de antwoorden die ik zocht.

Jullie zoeken het licht.

Want Peter Nierop schreef: “Ik heb genoeg van alle leugens en bedrog. Dit mag zo niet langer doorgaan. Ik wil graag licht zien aan het einde van de tunnel!”

Jullie willen vergelding.

Want Peter Ruiter schreef: “We moeten deze misdaden tegen het volk stoppen. De leden van de regering in het gevang.”

Jullie willen meer uitroeptekens.

Want Caroline van de Wetering schreef: “Na 911 hadden we beperkingen van onze privacy, na Corona kregen we fysieke beperkingen en hierna krijgen we controle via smart apparaten ( internet of things). Als we dat tolereren verliezen we alles!!!!”

Jullie willen tegelijkertijd interpunctie helemaal afschaffen.

Want Fred Prak schreef: “Ik zeg nee tegen de spoedwet, ik zeg nee tegen de gevestigde orde in Den Haag Ik zeg nee tegen het covid vaccin Ik zeg nee tegen het nieuwe normaal Ik zeg nee tegen het muilkorf plicht. Ik zeg ja tegen het oude normaal Ik zeg ja tegen vrijheid” (Fred is ook een goeie voor de Stella Bergsma Award, maar dat snappen alleen mijn donateurs).

Jullie willen net als toen niet buigen voor de moffen.

Gezondheid

Want Elly Oosthoek schreef: “Alles is een grote mis en afleiding om wereldorde ( totale controle) erdoor te rammen. Geven geen fluit om onze gezondheid. ‘Ze ‘gaan nu voor de bijna 6 maanden 24/7 gehersenspoelde massa. Schudt ze wakker. En wat er ook gaat gebeuren. Blijf in verzet. Dat ging juist in de oorlog ook door. Het is oorlog. voor zegen moed volharding en wijsheid”

Jullie willen lessen leren uit het verleden.

Want Loe van Kan schreef: “Dictatuur staat op de drempel, sterker nog: die heeft al een voet tussen de deur! Aleen samen kunnen we winnen van de cabal. (…) Als we niet leren van de geschiedenis zal die zich herhalen.”

En tenslotte willen jullie meer afkortingen.

Want de familie Visser schreef: “WWG1WGA.”

Dat klinkt zo onschuldig.

Maar als ik tegen mevrouw Dijkgraaf zou zeggen dat ik bij de WWF1WGA-beweging wil horen en ze zou even googelen welk aluhoedjes-gedachtengoed die ‘Where we go one, we go all’-roepers aanhangen, stond binnen vijf minuten mijn tasje met schone onderbroek, tandenborstel, paspoort en creditcard bij de deur en kreeg ik een enkeltje psychiatrische inrichting van haar cadeau.

En dan had ze nog groot gelijk ook.

Stelletje wappies.

Groet,

JanD

PS. CADOOTJE VOOR JULLIE ALLEMAAL!!!!! #WORTWAKKER #ILLUMINATIE

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)