Aan D66-Kamerlid Tjeerd de Groot

Kinderboekenweek 2019


Beste meneer De Groot,

U bent Kamerlid voor de misschien wel meest verachtelijke partij van Nederland.

Als er boven begraafplaats Zorgvlied ook op volkomen windstille dagen een koel briesje waait, komt dat doordat Hans van Mierlo ligt te tollen in zijn graf om het verkwanselen van alle idealen waar de beste man ooit die partij voor oprichtte.

Maar ik ga u één ding nageven: u bent wel eerlijk.

Als enige van het hele zootje in Den Haag.

U zegt in een interview in de Volkskrant over de boeren namelijk precies wat de kabinetten Rutte 3 (en Rutte 4, want het domme volk trapt er bij de komende verkiezingen gewoon weer in) tot 2025 gaan doen.

En wel dit: een halvering van de veestapel. Deels vrijwillig, deels verplicht. Niet omdat de stadspartij D66 dat per se wil, maar omdat alle vier de coalitiepartijen dat per se willen. Oók de traditionele ‘boerenpartijen’ VVD, CDA en Christenunie, die afgelopen week weer heel FariSegers-achtig probeerden hun agrarische achterban stroop om de mond te smeren.

U schetst in de Volkskrant precies het scenario dat zich de komende vijf jaar gaat ontrollen.

“Een halvering van de veestapel is de consequentie van de kabinetsvisie. (…) Je moet zeker niet uitsluiten dat we sluiting van bedrijven gaan verplichten. Anders gaat iedereen wachten en gaat de uitkoopprijs alleen maar omhoog. (…) Zo’n kleinere veestapel kun je in 2025 voor elkaar hebben.”

Zo zal het gaan.

De boeren zijn de Sjaak.

KokenKoken

U voorspelt ook nog dat er meer boerenprotesten komen. Maar daar gaan Kamerleden dan ongetwijfeld weer gewoon onder strenge beveiligingsmaatregelen in gepantserde Audi’s en BMW’s steun lopen veinzen. En daar komt Landbouwminister en Carola ‘boerendochter’ Schouten gewoon weer een Ruttiaans woordspelletje spelen.

De agenda moet en zal worden doorgedrukt en wórdt doorgedrukt.

En waarom?

Ook daarin bent u volkomen eerlijk.

U zei: “Heel veel jonge gezinnen zoeken een woning.”

Aha.

U ziet het ook.

Naast de ruimte voor ‘gewone woningbouw’, moet er bouwgrond gevonden worden voor woningbouw voor de netto (!) inmiddels bijna 100.000 ‘nieuwe Nederlanders’ per jaar.

‘Nieuwe Nederlanders’ die hier, in vergelijking met de ‘oude Nederlanders’, véél minder CO2-uitstoot gaan veroorzaken.

Al was het maar omdat ze niet met de auto naar hun werk gaan.

Al was het maar omdat ze niet gaan werken.

Het is wáánzin.

Jullie maken dit land kapot. En daar hebben jullie geen decennia voor nodig, jullie regelen het even tussen neus en lippen door in drie kabinetjes Rutte.

Deze nachtmerrie kan, vermoed ik, alleen gestopt worden door een ongekend intensief en ingrijpend ‘boerenprotest’, dat ook gedragen wordt door grote groepen andere slachtoffers.

En als dat er niet komt, bleek dat interview met u in de Volkskrant een adequaat scenario van de Nederlandse editie van het Zuid-Afrikaanse strijdlied ‘Kill the Boer’.

Zoals George Orwell’s ‘1984’ dat voor de rest van de maatschappij is gebleken…

Dus ik prijs uw eerlijkheid.

U bent de enige beul die zijn masker afdoet. De beulen van VVD, CDA en Christenunie zijn daar te laf voor.

Maar u blijft een beul.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

11 thoughts on “Aan D66-Kamerlid Tjeerd de Groot

 1. Kabinet Rutte zijn de grootste fake news verkondigers worden weer boeren in de uitverkoop gezet ,wat het met deze groep hardwerkende gezinnen doet zal ze worst wezen belangrijker is dat daar huizen voor de beter betaalde baantjes komen niet voor het gewone volk die door het beleid van Rutte beroofd zijn van hun socialen woningen die rechtstreeks naar de vluchtelingen zijn gegaan Hier geldt vluchtelingen eerst eigen volk kan barsten
  Evenals die vaccinaties het volk mag aan de mogelijke gevaren bloot gesteld worden maar mensen ik durf te beweren dat alle leden die voor verplichting zijn
  ZICH ZELF EN HUN FAMILIE DEZE VACCINATIES NIET GAAN DOEN !
  WAAROM NIET ?OMDAT ZE WETEN DAT DE GEVOLGEN VROEG OF LAAT TOT ERNSTIGE COMPLICATIES KUNNEN LIJDEN
  Komt deze wet er door heen OMDAT BIG PHARMA DIT EIST ,WANT GEVOLG IS DAT ENORME AANTAL SLACHTOFFERS WEER MEDICIJNEN KRIJGEN .
  IK HOOP DAT WIJ ALS HET ZOVER KOMT EISEN VAN BEWIJZEN DAT ZE ONSCHADELIJK ZIJN EN DE REGERING ZELF DEZE VACCINATIES AAN HUN ZELF EN AAN HUN KINDEREN GEVEN WANT VERPLICHING GELDT OOK VOOR HEN EN HUN GEZINNEN !

 2. Heer de groot, werkzaam bij zuivelburo toen gepleit voor vrij geving melkquotum, waarom niet gelijk vrijgevig mestquotum nu maar roep toeteren om halvering vee stapel. Jaren 80 leus van D66.,, stem op D66 voor de genen die wat anders wil,, is niet geluk die tijd Is voorbij ik vermoed dat de THT datum van D66 echt voorbij is.

 3. Omdat deze Tjeerd de Groot nog zo eerlijk is, is hij nog niet door de gluiperd test gekomen, de meest rotte D’66 ers van tegenwoordig, doen op deze wijze mee, met als uitslag en doel, om zo hoog mogelijk op de ranglijst te komen.
  Jan Paternotte is namelijk net geslaagd, door bij Rick Nieman haast fluisterend te beweren dat de duinen en de Veluwe overwoekerd worden door stikstof!
  Zacht fluisteren en sluipend invoeren van regeltjes en wetten, die onze democratie kapot maken is wat meester robot Jetten dagelijks hanteert, drie Syrische kinderen, die hier bijvoorbeeld een droom carrière gaan krijgen door studie, we weten allemaal dat het niet waar is, maar toch!

 4. Deze regering helpt heel nederland naar de kl….. met hun leugens en bedrog
  Democratie is er allang niet meer , ze gaan gewoon hun goddeloze gang
  Ik walg van het hele kabinet die er alleen voor de rijken is
  lachertje is of niet dus ‘dat ze gewoon in zandvoort door mogen gaan . want dat is van de rijken . en de boeren moeten halveren ?
  van mij mag heel nederland in opstand komen tegen dit stelletje onbenullen
  en hopelijk pikken ze dit niet meer

 5. De briefjes van Jan zijn uitmuntend en slaan de spijker op zijn kop. Het klootjesvolk krijgt echter zoals ieder volk het onderwijs, de media, het bestuur en de ambtenaren die het verdient. Het zijn er zeer velen die van die gremia het slachtoffer zijn, doch er zijn ook tegelijk velen die juist dankzij die gremia hun brood en vaak nog heel wat meer verdienen. Jammer dat het gele hesjes gebeuren vakkundig om zeep is geholpen. Het moet gezegd dat Rutte en de NPO dat slim hebben aangepakt.

 6. H Meulenbeld. Mijn reactie is niet erg origineel. Maar met z’n alen de straat op en anders stemmen, lijken mij de enige vreedzame oplossingen. Helaas zijn daar nog veel te weinig Nederlanders van overtuigd, gezien hun treurige stemgedrag.

 7. Als over 5 jaar de veestapel gehalveerd is en blijkt dat de stikstof- en CO2uitstoot in Nederland nog net zo hoog is, zal de politiek dan het lef hebben om het mes te zetten in de vervuilende energiecentrales, vlieg en wegverkeer en staal- en chemische industrie?

Comments are closed.