Aan Corinne Ellemeet

Films en seriesFilms en series

Films en seriesFilms en series

Mevrouw Ellemeet,

U plaatste gisterochtend een tweet met de foto van de advertentie van de een aantal Talpa-vrouwen aan John de Mol.

Daarboven zette u de tekst “Bravo vrouwen uit het bedrijf van John de Mol”.

Gevolgd door twee uitroeptekens, drie aplaudisserende handjes en de #MeToo-hashtag.

Zo dus:

Tamelijk ongepast voor iemand die sinds 2017 Tweede Kamerlid van GroenLinks is.

In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 december 2017 randde immers een persvoorlichter van GroenLinks na het Kerstdiner een stagiaire van GroenLinks aan.

Daarna liet de persvoorlichter van GroenLinks de stagiaire van GroenLinks zonder geld voor een taxi op straat achter, waardoor zij niet naar huis kon.

Op dinsdag 19 december is de persvoorlichter van GroenLinks voor dat vergrijp níet op staande voet ontslagen. Hij hoefde slechts onmiddellijk naar kantoor te komen voor een gesprek, waarin hij een officiële waarschuwing kreeg. Een zogenaamde ‘tweede kans’.

Zeg maar: een jeroenrietbergentje.

Pas toen de pers lucht had gekregen van deze doofpot-affaire, wilde GroenLinks de persvoorlichter van GroenLinks via de rechter alsnog ontslaan.

Op 1 maart 2018 besloot de Haagse kantonrechter de arbeidsovereenkomst tussen de persvoorlichter van GroenLinks en de Tweede Kamerfractie van GroenLinks alsnog te ontbinden wegens ‘een verstoorde arbeidsrelatie’.

Je zou kunnen zeggen dat GroenLinks de blunder van 19 december 2017 daarmee min of meer heeft rechtgezet.

Al is de waarheid natuurlijk dat dat gebeurde onder druk van de publiciteit.

Dat bleek wel, want de ex-persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks kreeg van de Haagse GroenLinks-wethouder Liesbeth van Tongeren een nieuwe baan als haar persoonlijk woordvoerder.

De Haagse GroenLinks-wethouder Liesbeth van Tongeren die nota bene eind jaren ’80 en begin jaren ’90 directeur was van een Blijf van mijn Lijf-huis in Australië.

Nadat de pers in mei 2019 lucht kreeg van deze benoeming kwam er snel een einde aan de dérde (!) kans die GroenLinks  gaf aan de GroenLinks-persvoorlichter die een GroenLinks-stagiaire aanrandde.

U stond er tijdens het #MeToo-schandaal binnen de Tweede Kamer-fractie van GroenLinks met uw neus bovenop en u heeft níet ingegrepen toen die aanrander een tweede kans van GroenLinks kreeg.

En óók niet toen die aanrander een dérde kans van GroenLinks kreeg.

Kortom, mevrouw Ellemeet, iemand uit de top van GroenLinks (u volgt binnenkort Jesse Klaver op als fractievoorzitter) lijkt me wel de láátste die met het vingertje naar John de Mol moet wijzen.

Want u bent, zoals we hier in Eesterga zeggen, een hypocriet stuk vreten.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Gemaakt door iemand die u eerder al een mes in zijn rug stak.

3 thoughts on “Aan Corinne Ellemeet

  1. Een blik op haar Wikipedia pagina is een orgasme van elitaire bevestigingen en upperclass witte privileges. Jonkvrouw, opgegroeid in Bonaire en Wassenaar, adel, Smith College, kleindochter van een Admiraal en tot slot familie van Brandt-Corstius. Ja, die van Jelle en Aaf. Jelle is overigens ook geen onbekende in de MeToo affaire. Een pijnlijke welles/nietes rechtszaak rond Gijs van Dam. Wordt vervolgd. Enfin, terug naar de jonkvrouw. Zou ze weten wat een patatje oorlog kost? Een pakje eigen merk boter van de Aldi? Toiletpapier van de Lidl? Een pakje maandverband bij de Action? Zou ze weten dat er mensen in Nederland moeten rondkomen van amper €75 leefgeld per week? Of heeft ze daar een beleidsmedewerker voor?

  2. #metoo is dood en van geen enkele waarde meer toen #metoo activisten willens en wetens voor Joe Biden kozen en niet voor zijn slachtoffer. Sommigen zoals Alyssa Milano zeiden het zelf, het slachtoffer heeft gelijk, maar……, oei, die Trump en zijn foute tweets! Sorry slachtoffer. #metoo is verworden tot een vuil politiek spelletje van links om haar tegenstanders mee aan te vallen.

  3. Respect Jan, dat jij dit soort ….. nog zo ‘netjes’ beschrijft.
    (wegens risico van vervolging de …., zodat eenieder zelf zijn invulling kan geven 😉

Comments are closed.