Aan Cora van Nieuwenhuizen

Vaker Kopen

Mevrouw Van Nieuwenhuizen,

Op 24 februari 2003, dus ruim zeventien jaar geleden, fotografeerde een Reuters-fotograaf een man en een vrouw in de buurt van Elbasan, niet ver van de Albanese hoofdstad Tirana.

De man rookte.

De vrouw liep er een paar meter achter met een partij hooi op haar schouders.

De traditie in Albanië wil dat vrouwen sjouwen (en poetsen).

U moest gisteren, op Internationale Vrouwendag, natuurlijk ook even uw deugpoepje doen. Maar het mocht allemaal niet teveel tijd kosten, dus liet u de beheerder van uw Twitter-account even snel een ouds fotootje van de Reuters-databank trekken.

Kijk maar:

Wat grappig dat u de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in Albanië aan de kaak stelt, maar dat we u over die in Nederland niet horen.

En dan te bedenken dat dit soort volk al sinds 2010 vrij naar ons land mag reizen. Dát delegeren die Albanese mannen dan weer niet aan hun vrouwen, want uw partijgenoot Stef Blok vroeg niet voor niets vorig jaar in opdracht van de Tweede Kamer aan ‘Europa’ (louter voor de vorm, uiteraard) om de visumplicht weer in te voeren. Voor georganiseerde criminaliteit zijn de heertjes niet te lui.

En dat land, waar corruptie nog welig tiert, wordt dus binnenkort volledig lid van de EU.

Want u mag dan deugpuntjes scoren met zo’n foto op Twitter, de waarheid is dat dit volk mede dankzij uw partijgenoten Rutte en Blok over niet al te lange tijd alle rechten gaat krijgen die ook andere EU-burgers hebben. Wel de rechten ja…

De tekst bij uw tweet is trouwens wel grappig.

Beelden zeggen inderdaad meer dan woorden.

Als ik binnenkort weer thuis ben, zal ik op de A6 even een foto maken van de onlangs gestarte werkzaamheden voor de nieuwe afslagen richting Lelystad Airport.

Zodat de mensen snappen dat u dat volgend jaar gewoon open gooit. Dat drukt u er voor het einde van Rutte 3 heus nog even even door.

Want het is allemaal wel leuk en aardig, dat stikstof en pfas, dat gerommel met cijfers, die weggemoffelde rapporten en dat verzet van die provinciaaltjes, maar het vliegverkeer moet wel gewoon blijven groeien natuurlijk.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank!