Aan Cor en Don

Beste Cor en Don,

Vanaf gisteren zijn wij officieel allemaal een beetje Ebru Umar.

Iedereen die bij Corendon een reis naar Turkije boekt en iets onaardigs over dictator Erdogan heeft gezegd op social media kan tijdens zijn verblijf in Turkije volgens de Turkse wetgeving vervolgd worden.

Dus wie ooit heeft geschreven dat dictator Erdogan een dictator is, of erger, kan zonder een fatsoenlijk proces zomaar niet in één van jullie spotgoedkope zonovergoten Turkse resorts belanden, maar in een koele kerker tussen de onderwijzers, de journalisten en de ambtenaren die eerder ten prooi vielen aan de toorn van de dictator.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft namelijk gisteren, aan de vooravond van het vakantieseizoen, het reisadvies voor Turkije aangescherpt. “De Turkse overheid kan u vervolgen voor uitingen die buiten Turkije zijn gedaan, ook op sociale media. Houd hier rekening mee als u naar Turkije reist.”

Zelf doe ik dat trouwens al een tijdje, dat rekening houden met.

Niet door dictator Erdogan niet langer een dictator te noemen, waar het ministerie van Buitenlandse Zaken een beetje op zinspeelt.

Nee, ik ga gewoon niet meer naar Turkije.

Ik ben in het verleden meermaals in het land geweest, door de lucht met jullie en over de weg zelfs een keer met de auto. Maar nu ik er niet zeker van kan zijn of een of andere nationalistische dubbelpaspoorter me heeft ge-kuzu’t bij het Turkse consulaat omdat ik dictator Erdogan een dictator noemde, moet ik het zekere voor het onzekere nemen.

Ach, Portugal en de Canarische Eilanden hebben ook een zon.

Nou ken ik plenty Nederlanders die voor een reisje naar Turkije niet even kijken op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken, omdat ze denken dat Turkije een bevriende natie is. Dus die weten dan helemaal niet dat er een ‘aangescherpt reisadvies’ is.

Mijn vraag is nu: willen jullie in die paginagrote advertenties van Corendon in de Volkskrant voortaan even melden dat reizen naar Turkije link is voor mensen met een mening?

Dank!

JanD

PS. Ik heb ook een pestpokkehekel aan de Turkse Lira.

UPDATE Vera Leimann meldt in een reactie dat het nog veel verder gaat.

7 thoughts on “Aan Cor en Don

 1. Soort van waarschuwing a la de Tabakswet – Vliegen naar Turkije kan Uw vrijheid van meningsuiting ernstig in gevaar brengen..

 2. Hele goeie brief weer. Niet alleen zijn mensen niet principieel; ze zijn ook nog dom. Voor 279,- euro 8 dagen zon, lul je niet over mensenrechten, gevaar, dictator, enz. Nederlanders…. pfff… Dat je er dan later achterkomt dat het daar voor jou misschien ff minder gezellig dan je dacht… ”tsja”. Verkiezingen in Instaboel moeten overnieuw. Maar degenen die gebruik maken van de geweldig aanbieding, malen daar niet om. Zoals ik al zei; lekker principieel…. democratie , mensenrechten, … ”ach”…..

  grt

 3. Nu nog naar Turkije gaan is net zoiets als feest gaan vieren in Pyongyang. Dom, abject en moreel verwerpelijk!

  De geestelijk gestoorde Erdogan die oorzaak-gevolg ontkent want alles is als oorzaak een niet bestaande geest die hij allah noemt en waar iedereen om lacht als zij in de moskee met hun aars omhoog bij de neus van de achterganger, hun kinderlijke magische denken synchroniseren met een nog achterlijker debiel die zich imam noemt en die doet alsof hij wijs is maar in de praktijk te stom om te poepen, die Erdogan geeft het Turkse volk wat zij verdienen.

  Helaas zullen wij natuurlijk weer de gevolgen ondervinden want zoals al eeuwen, al bijna 1,5 millennium het geval is, maakt dat islamitische ongedierte elkaar het leven steeds verder zuur totdat die bidsprinkhanen elkaar ophitsen voor de reis naar groenere weiden, zoals onze wel functionerende democratieën met wel vrijheden en wel tolerantie en wel oorzaak-gevolg inzicht. Die brengen zij vervolgens ook in de vernieling te brengen met hun bidsprinkhanen gedrag. Daar kunnen zij weinig aan doen omdat zij te achterlijk zijn om de oorzaak van hun destructieve gedrag in te zien, namelijk die niet bestaande allah en het geloof in die onzin.

  Enkele met een waanstoornis behandelen kan nog, maar miljarden van die levensgevaarlijke gestoorden behandelen is doenlijk noch betaalbaar. Laat staan dat wij niet verantwoordelijk willen worden gehouden voor zo’n minderwaardig middeleeuws barbaars volk.

  Het beste is daarom een hek plaatsen aan onze buitengrenzen waar Trump terstond van zou klaarkomen en wel goede uitleg op het journaal als er weer eens een lachwekkende actie van de oppermongool Erdogan wordt uitgevoerd, zoals zijn Don Quichot strijd tegen de (hoge) rente, aan welk begrip hij sowieso al een hekel heeft want haram. Dat terwijl rente toch één van de beste economische uitvindingen is om oorzaak-gevolg van schulden te kwantificeren. Maar goed, zoals gezegd, oorzaak-gevolg en moslims, net zoiets als wetenschap en geloof.

  Die strijd van Erdogan tegen rente is net zo lachwekkend als dat beflapje dat hij zijn vrouw noemt en altijd inhoudsloos dom naast hem staat te glimlachen, alsof zij ertoe doet. Dat terwijl zij al haar islamitische taak heeft volbracht als fokzeug en zij kan trots zijn op twee in en in corrupte zonen vooral bekend van het vies rijk worden van de illegale oliehandel met ISIS, naast twee dochters welke naam er ook niet toe doet als nieuwe fokzeugjes want zij zijn niks, zij zullen ook nooit wat zijn en niemand zal hen herinneren tenzij hun smoel op wc papier zou staan, iets wat toch als viezigheid wegvegen met stront zou inhouden.

  De komende decennia zullen wij Turkije van dom naar diep achterlijk zien afglijden gelijk de religieuze toename, een proces dat inherent aan islamitische landen is die democratie proberen. Daarom is het belangrijk dat wij die Turkse vijfde kolonne hier aanwezig en wiens doel het is om onze democratieën ook in de islamitische vernieling te helpen, op tijd te neutraliseren.

  Want een islamitische Turk die hier rondloopt is een gevaarlijke Turk!

 4. Ik ga uit principe niet meer naar Turkije. Jammer, want de keren dat ik er was heb ik genoten. Maar zoals je zegt, Jan, er zijn zat alternatieven.

 5. Bovenstaande commentaar van CEMÎL B is grandioos !!Geweldig verwoord en klopt als een zwerende vinger ..het verbaasd mij dat hij geen censuur kreeg van Shariabook ,want dat kan voor minder ..Niet dat hij ook maar iets denigrerend over die turkse flapdrol schreef ,maar de teentjes van FB zijn o,zo lang en erg gevoelig wanneer er ook maar iets over islamietjes ,moslimmetjes of andere achterlijke rassen wordt geuit ..Mij niet gelaten ,en nogmaals ,;Proficiat CEMÎL B met uw schitterend commentaar !!Respect !!

 6. Herman Peter, kleine correctie: ‘islamietjes’ en ‘moslimmetjes’ zijn geen rassen. Wel aanhangers / volgelingen van een religie, die overigens even geschifte aanhangers trekt als die andere twee doodscultussen met dezelfde psychopaat uit de woestijn als aartsvader.
  Ze als ras aanmerken speelt de relifascisten van clubjes als Denk (sic!) in de kaart bij hun overgecultiveerde slachtofferschap dat ze te pad en vooral onpas denken te moeten uitspelen.

Comments are closed.