Aan Christianne van der Wal

Mevrouw Van der Wal,

Ik zag u vrijdagavond bij ‘Nieuwsuur’.

In een die middag opgenomen interview met Mariëlle Tweebeke.

Aanvankelijk dacht ik nog dat u alleen meewerkte aan een tevoren opgenomen interview omdat uw mannetjesmakers dan konden sjoerdsjoerdsma’en wat wel en niet zou worden uitgezonden.

Zo werkt dat immers bij de Staatsomroepen.

Maar dankzij een bron van ondernemer en podcaster Erik de Vlieger weten we dat dat niet de enige reden was waarom u niet live in de studio zat.

Het was uw laatste klusje.

U moest naar Schiphol.

Met vakantie.

Even de koelte opzoeken.

Op Curaçao, waar het morgen maar 29 graden wordt, bij windkracht 4, 5.

Een parkeerplaats zoeken ergens achteraf op P3.

In die bus, tussen burgers.

Urenlang in de rij bij het inchecken.

Dan uw trillende kinderen troosten als u in de rij bij het boarden herkend wordt als de Jacob Zuma van Nederland en er iemand iets roept over uw ecologische footprint.

Vervolgens uw echtgenoot Peter de mond snoeren als een boer die naar de plee moest een gesprek met u begint en hij zich ermee gaat bemoeien.

In de economy class.

Is allemaal geen pretje.

Want natuurlijk wordt u op Curaçao niet lastig gevallen door boze boeren.

De boeren moeten werken.

Die gaan niet met vakantie.

En al helemaal niet naar Curaçao.

Dat zouden ze de natuur nooit aandoen 🙂

Maar u weet ook dat u altijd de kans loopt dat u stiekem gefilmd wordt als u met uw handdoeken en uw muiltjes in de hand op Jan Thiel Beach op zoek gaat naar een ligbed.

En dat als u terug bent in Nederland brutale apen als Sam Hagens of Merel Ek van ‘Hart van Nederland’ (de laatste nieuwsrubriek die probeert de macht kritisch te volgen) in de wekelijkse persconferentie van ‘Majjjrk’ gaan lopen zeuren over de vraag of het wel kan, zo’n ecologische footprint.

En waar u die 90 bomen gaat planten om dat retourtje te compenseren.

Sowieso, of een minister die meer en hardnekkiger verzet tegen overheidsbeleid aan het veroorzaken is dan we óóit in Nederland hebben gezien niet beter even op haar post kan blijven.

Dan maar later met vakantie.

Na net een half jaartje in een nieuwe functie zal van uitputting immers ook nog geen sprake zijn.

Gezeik, bedoel ik.

Van die “paupejjjrs”.

En als zo’n Erik de Vlieger die vakantiebeelden van u op Curaçao dan deelt op social media, is er geen houden meer aan.

Dan werkt de beeldvorming eens een keer in het nadeel van de volkspartij (LOL) voor vrijheid (LOL) en democratie (LOL).

Dan helpt het niet als wat overheidstrollen De Vlieger daar verwijten dat hij een ‘stalker’ is of een ‘Yvonne’, naar die mevrouw van dat juice channel.

Dan kan ‘Nieuwsuur’ ook Rudy Bouma niet meer van stal halen om een special in elkaar te draaien over het fake news dat over uw gróte bezorgdheid over de natuur en uw enórme gevoel van mededogen met de boeren wordt verspreid.

En dat terwijl u deze weken ook in uw meer dan prima beveiligde achtertuin had kunnen bijkleuren…

Zelfs als het beelden zouden zijn van een eerdere vakantie van u naar Caraçao (wellicht heeft uw steenrijke zwager Bouke er wat villa’s die ook gebruikt worden door de rest van de familie?) is het uitlekken van dat soort beelden slecht voor het imago van een minister voor Natuur.

Minister vóór natuur.

Het is immers niet echt nieuws dat retourvluchtjes van meer dan 15.000 kilometer nogal impact hebben op het klimaat en dus op de natuur.

Slechte beurt, poes!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Want de boeren hebben zorgen, maar u kunt daar op Jan Thiel ook niet zomaar op het ruggetje gaan liggen.

Dank voor jullie donaties!

3 thoughts on “Aan Christianne van der Wal

  1. En dat is de vreselijke hypocrisie van de progressief-liberale “anywheres”. Dat vreselijke hoogmorele gedram tegen het klootjesvolk dat jouw kinderen een “3 gangen warme maaltijd” op school moet voorzetten (want anders “achterlijke cultuur”) zodat jij je overbetaalde netwerk-babbel-papierschuifbaantje kunt vieren in je babbelbubbel.
    Jij, hoogst getalenteerde en hoogverheven progressieve deuger, moet natuurlijk niet lastiggevallen worden met de gevolgen van je gedrag. Jij hebt recht op kinderen, een hemelse relatie met nog zo’n professionele topper, avontuurlijke verre vakanties, een zeer presentabel huis, een goddelijke car en heel veel fantastico vrienden. Jouw bestellingen wel graag nu bezorgd. Immers jij moet jouw hoogstbelangrijke toppie werk kunnen doen en de supermarkt is zo….plebs. De wereld van de gewone mens die jouw leven ondersteunt ken je niet, boeit je niet. Als jouw leventje maar shiny en happy is, het klootjesvolk moet niet gaan zeuren natuurlijk. Laat ze blij zijn dat ze voor jou mogen werken en jouw hoogverheven visie voor de wereld mogen aanhoren. De locals, ach die simpele zielen. Zo bekrompen, zo vastgeroest. En ze zweten soms zo….

  2. Aanvulling. Ik schreef het laatst. En ja hoor: politiechef-babbelaar Sitalsing is nu weer radio 1 Spraakmaker! Briefwisseling met boer, verbinding, “aan de voorkant in contact investeren”, verbinding verbinding verbinding. We raken “elkaar kwijt”….Jezus Christus zijn de boeven op? Verveelt de man zich?

  3. Doe als ik zeg, niet wat ik doe! Regels voor jou, maar niet voor mij! En natuurlijk Orwell’s klassieker, alle dieren zijn gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen.

    De elite doet niet eens meer de moeite te verhullen dat ze er zitten voor hun eigen belang. En dat ongeacht wel deug doel ze prediken, ze zichzelf de geneugten van het leven niet zullen ontzeggen. Het plebs alleen nog maar vegetarisch of insecten eten? Zelf prikken ze nog een biefstukje. Het plebs geen auto meer? Kunnen ze zelf lekker doorrijden. Vliegvakanties kunnen echt niet meer? Kunnen ze zelf lekker doorlopen op Schiphol. We glijden terug naar af, naar de tijd van voor de Franse Revolutie, toen koningen nog regeerden bij de gratie Gods, de gewone man in armoede leefde en belasting moest betalen terwijl de adel en elite van de geestelijkheid belastingvrij in weelde leefden.

Comments are closed.