Aan Christa Soeters

Beste Christa,

Wij zaten een maandje geleden samen in het Omroep Max-programma ‘Hollandse Zaken’. Het ging over de vraag of de toon in het debat verhardt. Hoe sterk je optreden daar was, moeten de mensen zelf maar beoordelen. Ik trap niet naar beneden.

Gisteren postte je, binnen 24 uur nadat ene Micah X. Johnson in Dallas vijf agenten executeerde, op Twitter een tekening. Daarop sneed een onherkenbare man in een zwart gewaad de keel door van een politieman.

Het was je zoveelste provocatie.

Ik gun je niet de ‘eer’ alle acties te noemen die je na je havo-examen in 2012 op het Northgo College in Noordwijk hebt ondernomen, vaak samen met je broer Renaldo en nog wat van die militante mafklappers. Want je provoceert voor de kick en publiciteit is je brandstof. Morgen is er om twee uur op de Dam in Amsterdam ook weer een demonstratie van Black Lives Matter waar je ongetwijfeld met je mooie smoeltje vooraan zal staan.

Eigenlijk hoop ik maar één ding. Dat je het niet te laat maakt morgen. Zodat je maandag fris en fruitig op je werk verschijnt. Als je tenminste niet voor die tijd verplicht wordt opgenomen…

Groet,

JanD