Aan Jetta Klijnsma

Lees alle reviews over De makkelijke moestuin

Beste mevrouw Klijnsma,

Omdat ik zelf ook niet alle wijsheid in pacht heb, haal ik mijn kennis soms op bij anderen.

Ik las namelijk dat Provinciale Staten van de provincie Drenthe u als opvolger willen van Jacques Tichelaar als Commissaris van de Koning. Het lukte me maar niet om in de hoofden van die Statenleden te kijken en te ontdekken waarom.

Natuurlijk, u bent vrouw, u bent gehandicapt en u bent van de PvdA, maar het zal toch niet echt zo zijn dat dat anno 2017 nog altijd reden genoeg is om iemand een maandsalaris van 11.270,20 euro, een maandelijkse ambtstoelage van 635,29 euro, een vergoeding van overige ambtskosten van 485,73 euro en een eindejaarsuitkering van 8,3 procent in de schoot te werpen?

Dus ik vroeg even rond.

Er was tussen al die grappenmakers met hun ‘moestuinen’ en ‘goede fietspaden’ gelukkig één persoon die het wel kon verzinnen: Frans Weisglas. De VVD-mastodont schreef mij: “Ze is een zeer ervaren bestuurder en ze is geworteld in Drenthe, heer Dijkgraaf”.

Als de heer Weisglas spreekt, past slechts stilzwijgen.

Dus ik feliciteer u van harte met uw aanstaande benoeming.

Een gehandicapte PvdA-mevrouw die geboren is in Hoogeveen en net een faalstaatssecretariaat achter de rug heeft is precíes wat Drenthe nodig heeft!

Groet,

JanD