Aan Catherine Keyl en Sunny Bergmank

Vakantie!

Beste dames,

Willen jullie vanavond alsjeblieft samen bij Eva Jineks talentvolle zwangerschapsverlofvervanger Nadia Moussaid in ‘Laat op Eén’ gaan zitten?

Catherine die dan publiekelijk beweert dat vrouwen op een strandje bij haar in de buurt niet meer topless durven te zonnen omdat ‘jongens op scooters’ regelmatig stenen naar ze gooien.

Sunny die beweert dat Catherine het over ‘die Marokkaantjes op scootertjes’ had gehad en niet over ‘jongens op scooters’ en die daarmee de kwestie van ‘het multiculturele drama’ weer keurig heeft omgebogen naar ‘witte Nederlanders zijn racisten en zo niet dan toch’.

En dat dan Milou Deelen (dochter van voormalig Parool-baas Barbara van Beukering), Hassnae Bouazza (vriendin van therapeutisch margeblogger Peter Breedveld) en Stella Bergsma (huisvrouw, schrijfster van één heel boek en vooral wormvormig aanhangsel van de deugsekte) op de tribune achter Sunny Bergman heel heftig zitten te knikken als Sunny praat en even heftig boosheid acteren als Catherine praat.

Het lijkt me énige televisie.

Waarbij ik 100 procent #teamKeyl ben.

Maar dat is logisch.

Ik heb nou eenmaal meer met de waarheid dan met leugens.

Natuurlijk had Keyl het niet over ‘Marokkaantjes’. Ze is een intelligente vrouw, ze kent Sunny Bergman en ze wist dus dat één verkeerd woord meteen het complete deugkartel haar kant op zou jagen. Bovendien: alsof zo’n witte vrouw van 71 een Marokkaantje van een Algerijntje kan onderscheiden.

Maar maakt niet uit.

Kan ik op jullie rekenen?

En vergeet niet bij KRONCRV hetzelfde tarief te vragen als Peter R. de Vries gisteren kreeg.

Groet,

JanD

Back to study