Aan Carola Schouten

Beste Carola,

Je zat gisteravond bij Jinek.

Daar werd een filmpje vertoond van mensen die wandelden langs snelwegen en soms maar net aan de dood ontsnapten.

Later was er een fragment van Thierry Baudet, die vond dat rechters te veel op de stoel van de politiek gingen zitten, bijvoorbeeld in de Urgenda-zaak en bij de terugkeer van de slagersvrouwen en -kinderen uit het kalifaat.

Jij suggereerde dat Baudet daarmee de bijl aan de wortel van de rechtsstaat zette.

Waarop de ook aanwezige schrijver Herman Koch zei: “We gunnen Baudet een wandeling langs de snelweg.”

Jinek in een deuk natuurlijk.

Publiek lachen en klappen natuurlijk.

En wat deed jij?

Niets.

Sale (NL)

Jij liet deze door een schrijver uitgesproken doodswens van een parlementariër, vergelijkbaar met zo’n doodskist met de naam van Klaver erop tijdens het boerenprotest, gewoon lopen.

Je zat er vrolijk bij.

Niet als een boer met kiespijn, maar schaapachtig glimlachend.

Kijk, dat vind ík nou een minister onwaardig.

Dat Jinek haar verachting voor Thierry Baudet niet kan verbergen, maar vrolijk wordt van zo’n als grap verpakte doodswens, ach… Wie met een foto van Hillary Clinton op haar nachtkastje slaapt en in eigen land het beste klikt met Robbie Jetten, is niet wijzer.

Maar van jou had ik een kleine interventie verwacht.

Gemiste kans, poes.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series

31 thoughts on “Aan Carola Schouten

 1. Sommige mensen zijn niet zo adrem zullen we maar zeggen. De Christenunie is een beschermd clubje voor wereldvreemde Christenmeisjes zullen we ook maar zeggen. Als ze er vandaag nog steeds niks van zegt is het duidelijk dat ze wel erg Christelijk wereldvreemd is opgegroeid.

 2. Beste Jan,
  Goed verhaal wederom, maar uiteindelijk niets nieuws.
  Minister Schouten is het zoveelste paljasje uit het kabinet Rutte deel tig. En paljasjes kunnen alleen maar meelopen en meedoen en schijn opwekken…. en meer doet deze minister niet. Waarvan akte…..

 3. Niemand heeft iets geleerd van De zaak Pim Fortuyn
  Op WNL loopt iedereen te blaten, over de jeugd, die vaker bij crimineel gedrag betrokken is, maar bij volwassenen kan het blijkbaar ook, gewoon op tv…
  Wat me ook opviel aan deze ” poes ” is dat op een duidelijke vraag van Jinek, of ALLE varkensboeren gecompenseerd gaan worden, een omzichtig antwoord, van, ik ga mijn best doen, met andere woorden, ik kan niks beloven, kwam….
  Dan weten we het wel weer….

 4. Beste JanD,

  Je hebt hierboven PRECIES verwoord wat ik ook voelde bij het zien van het stukje waarin Herman Koch en fascisto:ide uitspraak deed over een politiek onwelgevallig standpunt. En inderdaad: hoe is he mogelijk dat een huidig minister dan wegkijkt en niets zegt bij een mafiose uitspraak van een “wonderboy”. Eigenlijk hoort hier een vervolg bij, want ook bij Pim Fortuijn was Marcel van Dam degenen die een voorzet gaf tot de kogel van links. Werkelijk perfect verwoord Jan, bedankt en hou vol!

 5. Als de boeren zich in de maling willen laten nemen stemmen ze op de huichelachtige CU .
  Ook kunnen ze kiezen voor het cda. Christenen dienen alla!.Ze raken dan wel alles kwijt.
  Alleen stemmen op de PVV óf Fvd maakt dat het beleid verandert. Eigen boeren [email protected]

 6. NPO/Neuwsuur gisteren toonde de ontluisterende kwaliteit van de huidige regering zo mogelijk nog schrijnender.
  Tweebeeke die met duidelijk ongeloof op haar gezicht twee dames van VVD en CDA doorzaagde op hun terugkeer ‘beleid’..
  Hofdames van Rutte..

 7. Ik moet altijd véél harder lachen om Thierry Baudet dan om die laffe trut van de CU. Maar of dat nou in zijn voordeel spreekt….

 8. Schandalige vertoning dit, Maar dit tipeerd het hele wanbeleid onder het hele kabinet Rutte.

 9. Ik ben niet voor- of tegen Jinek, Baudet of Schouten.
  Belachelijke reacties en zwaar overtrokken allemaal.
  Ik vond de opmerking op dat moment zeer adrem en ook best komisch.
  En kon er ook om lachen.
  Dat Jinek niet van Baudet gecharmeerd is, weet iedereen onderhand wel.
  Mag er in Nederland geen grap meer worden gemaakt over iemand met een publieke functie?
  Als je er dan meteen doodsbedreigingen bij haalt en Schouten en passant ook nog een veeg uit de pan geeft, is pure azijn pisserij.
  Je wordt zo langzamer hand eentonig, Jan Dijkgraaf. Geen nieuwe ideeën meer, last van ouderdom?

 10. Beste Jan,

  Je verontwaardiging over de uitspraak van Herman Koch deel ik van harte.
  Je verontwaardiging over de houding van minister Schouten begrijp ik niet. Jij leest kennelijk duidelijk iets anders in haar gezichtsuitdrukking. Naar mijn beleving was zij bepaald ‘not amused’. Zij was op dat moment niet in de positie, misschien zelfs niet in de gelegenheid om hier snel en belerend op te treden. En verder: je beoordeelt het gedrag van ‘Carola’ als een minister onwaardig. Waarom hanteer je voor jezelf een andere norm, door je brief te eindigen met ‘Gemiste kans, poes’? Dat noem ik nou onwaardig.

 11. CO2 en vuurwerk worden momenteel gebruikt als “bliksemafleiders” voor de problemen waar het werkelijk om gaat. De terughaalacties van slagersvrouwen die werkelijk niets van Nederland moeten weten en hun – op termijn- levensgevaarlijke nakomelingen…

 12. Wat een meewaaiertjes..
  Immers wordt niet geopperd een aanslag of enig zulks te plegen. Anderszins werd in het verleden wel vaker een politicus die zichzelf bovenmatig overschat op zijn ‘Youps’ beschimpt. Als dit al niet meer kan, dan veranderen we in een politiestaat. Dat dhr. Koch dit zegt en veel mensen klappen is blijkbaar dan een manier om kenbaar te maken hoe oneens je het bent met Baudet zijn standpunten. Is dat netjes en christelijk en is dat belangrijk? Als je politica of politicus bent moet je een dikkere huid hebben en je niet als een kind gedragen als mensen zonder omwegen op grove manier duiden dat ze tegen jou en je standpunten zijn. Het verschil uitgelegd: de politicus zwaait de scepter en zit in het pluche en iedere reactie, deze column incluis, moet de politicus een idee geven wat in de samenleving speelt. Het gepeupel aan de talkshowtafel en in de huiskamer moet kunnen roepen en denken wat -ie wil. Macht moet onderhevig zijn aan wensen en meningen vanuit het volk. Ik geloof niet dat door één zo’n uitspraak weldenkende personen verzinnen om tot actie over te gaan. Als publiek figuur verkeer je altijd in schijnwerpers of lig je onder een vergrootglas. Er is altijd wel een gek bereid om het idee van een ander uit te voeren. Moeten we dan maar geen ideeën meer hebben en gaat een gedachtenpolitie daarvoor zorgen? Om al die meningen en ideeën, hoe extreem ook, het hoofd te bieden, zou je kunnen doen wat Thierry zegt te doen: TV en social media negeren. Immers is het natuurlijk een hoop flauwekul en borstklopperij wat we zien. Ware het niet, dat Thierry zelf zich wél van deze media bedient om zijn volgers te bereiken, zou je hem bijna geloven. Beetje humor moet kunnen mensen, zeker als een absurdistische komiek, theatermaker en verhaaltjesschrijver zoiets zegt. Effectbejag (knipoog naar verhaal snelweg en grapje onder de gordel) tegen effectbejag (verhaaltje Baudet over inperking rechterlijke macht) móet kunnen! Immers, vrijheid van meningsuiting of een doodsimpel grapje, moet gewaarborgd blijven. En zoals Geert, Marc of iedere politicus dit zal onderstrepen: de grens ligt bij geweld. Moest persoonlijk ook wel lachen om Hermans hoofd toen hij het zei.. Er is dan ook niet 1 Nederlandse politieke partij die ik klakkeloos volg. Er is volgens mij niet 1 Nederlander die al die politiek al te serieus neemt. Die Herman Koch zei maar wat en hij deed zijn marktwaarde als talkshowgast alleen maar stijgen. Die Carola weet ook dat ze in een poppenkast werkt en ze bij gratie van onze belastingcentjes (lees: plichten) en onze vrijheden (lees: rechten) kan doen wat ze doet. Aan dergelijke stoelpoten moet men niet zagen. Sterker nog, iemand moet wel een keer iets doms zeggen, anders hebben werkloze, overgecapaciteerde reaguurders ook weer niets te doen! Best raar dus als je dit helemaal leest!

 13. Goed verwoord Jan !

  “The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.”

  Albert Einstein

 14. Wat een kinderachtige reacties. Als bijvoorbeeld Joep van ‘t Hek zoiets had geopperd (ipv Koch) had het een cabaretier-grap geweest. Eva is bepaald niet mijn vriendin, maar maak vN haar geen karikatuur, Jan.

 15. Het valt me ook gewoon op dat ze geestelijk vervloekt is. Die jinek had nooit mogen winnen. Tv awards of hoe die bullshit ook heet. Onbegrijpelijk dat het allemaal zo gaat en kan en relt en zeild. Help NL
  Zoniet dan gooit heel de ellendige onmachtige bal plat. Zijn we ervanaf niemand geen last.

  Als het om mensen gaat en menselijke manieren word het door geld zichtbaar een slachtpartij

  Rijk en arm

 16. Jenik ik heb je hooger ingechat mar diet is erg laag je hoort neutral te zijn
  Ik was en trouwe kijker maar nu niet meer de pot verwijt de ketel 😡😡 😡👎👎🗣🗣🗣

 17. Jammer dat we weer in het cirkeltje van dehumanisatie van andersdenkenden zijn terecht gekomen in Nederland en dat door de zelfbenoemde Gut menschen van links.

 18. Jinek lacht als een boer die kiespijn heeft, ik heb al langere tijd de indruk dat ze gewoon geilt op Baudet.

 19. “POES” dat is precies wat dat vrouwtje Schouten is. Goed getypeerd Jan.
  Opvallend hoe weinig verantwoordelijkheidsgevoel er heers bij de media. Alleen scoren telt. Fortuijn en van Gogh zijn al lang weer vergeten of nooit belangrijk geweest.
  We worden letterlijk en figuurlijk vergeven door al die eenzijdige talkshows.

 20. Dat al dit soort domme reacties zomaar kunnen, kan toch ook alleen maar in een vrij land zoals Nederland is. En wie niet door heeft dat zo een man als Baudet al zijn uitspraken ontleent aan een wereldbeeld van 900 jaar geleden keurig ingepakt in quasi wetenschappelijk taalgebruik dat zal zijn achterban alleen maar mooi vinden.

 21. Het gevaar komt altijd van de linkse ratten, de actieve RaRa aanslagpleger en inbreker Wijnand Duyvendak en de fervente aanhanger van de massamoordenaar Pol Pot, “HET RODE BOEKJE” Paul Rosenmöller die openlijk op de TV wenste dat Pim Fortuyn dood zou bloeden. Het zijn de slapende wolven, hun idealen zijn niet dood, maar woekeren voort in de gelederen van de GroenLinkse aanhangers. Zaai onrust, verdeel en heers, kijk eens hoe goed ze daar al in zijn geslaagd, hoeveel onmin over sluiting schonere kolencentrales dan bio-centrales, als enige land ter wereld van het gas af. Onbeperkte instroom van gelukzoekers en huisvesting in Amsterdam, dus op de duurste locatie van Nederland voor illegalen en overig tuig.
  Het kan bijna niet erger, dus geef PVV & FVD eens een kans om de 35 miljoen Euro per dag wegstromende kraan dicht te draaien, mensen weer hun vrijheden terug te geven, cultuur en historie (kerstfeest, Sinterklaasfeest, Pasen, verering van hysterische helden enz.) weer in ere te herstellen en behouden.
  Alle overbodige en zinloze regels wetgevingen afschaffen, niet geïntegreerde (dus ondankbare” vluchtelingen allemaal terug naar land van herkomst enz.

 22. Hahaha niet gezien maar een fantastische reactie van Herman Koch. Op briefjes van ene Jan zit verder niemand te wachten. Miss toen een wandelingetje met Baudet maken?

 23. Die ironische opmerking van Herman Koch was niet echt sjiek, maar laten we nu niet allemaal zo verontwaardigd doen. Bij uitstek Thierry Baudet hanteert het stijlmiddel van de ironie als geen ander. En daarmee weet hij in ons landje met grote regelmaat flink wat opwinding en verwarring te zaaien.
  Ik zou zeggen, Jan maak je niet zo druk. Stop met je briefjes van Jan en ga een boek lezen, om te beginnen dat leerzame boekje over ironie van Ilya Leonard Pfeijffer. Daar zul je een ander mens van worden!

Comments are closed.