Aan burgemeester Jorritsma

Meneer Jorritsma,

Heeft u ze al?

Ik bedoel die haakneus en die bolle die zaterdag Pegida-voorman Edwin Wagensveld met z’n tweeën in de rug aanvielen toen hij foldertjes wilde verspreiden bij de Al-Fourqaan moskee in uw stad Eindhoven.

Ik kan met drie muisklikken foto’s van die twee tevoorschijn toveren (haakneus hier, bolle hier), dus ik neem aan dat de politie er na twee dagen rechercheren inmiddels ook wel achter is welke smoelwerken ze even door de database moeten trekken.

En als u ze heeft, gaat u dan weer bij Jeroen Pauw zitten om trots te vertellen hoezeer de veiligheid van burgers u aan het hart gaat?

Ik reken op u!

Ondertussen lees ik op internet dat allerlei kneuzen die lafhartige daad van die haakneus en die bolle wel begrijpen, “omdat Pegida provoceert”.

Ik weet niet welk deel van artikel 9 van de Grondwet die lui niet begrijpen.

Natuurlijk provoceert Pegida.

Maar dat mag.

Ik denk dan altijd: hebben dat soort goedpraters dan niet door wat er écht gebeurt?

Stel dat een paar Turken of Marokkanen op zondagochtend bij een kerk gaan staan roepen dat Jezus een pedofiel was. Natuurlijk zouden kerkgangers zich dan kapot ergeren aan die Turken of Marokkanen.

Maar wat zou er gebeuren als vervolgens tientallen of zelfs honderden kaalkopjes op die Turken of Marokkanen zouden inslaan?

Zouden moskeegangers dan, net als nu al die autochtone fans van die haakneus en die bolle, hun steun uitspreken aan die kaalkopjes, omdat je nu eenmaal niet moet provoceren voor een kerk?

Nee hè?

Sterker nog: al die autochtonen die artikel 9 van de Grondwet vanwege de kleinzieligheid van mensen als die haakneus en die bolle terzijde willen schuiven, zouden die kaalkopjes in de meest duidelijke bewoordingen veroordelen.

En ze hebben niet door, dat ze zich daarmee onderwerpen aan een religie die eh… nog niet echt een Verlichting achter de rug heeft.

Maar gelukkig hebben we nog een paar krachtdadige burgemeesters als u, die gajes als die haakneus en die bolle subiet in een kerker laten smijten door de Hermandad.

En onze politie werkt daar, trouw als ze is aan de Nederlandse Grondwet, vol overtuiging aan mee.

Toch?

Groet,

JanD

PS. Weet u wie ook provoceerde?

Zomer 2019 - Zomer Vieren

8 thoughts on “Aan burgemeester Jorritsma

 1. Kunnen we ‘haakneus’ en ‘bolle’ niet inhuren om ons tegen de provocateurs van KOZP te beschermen? Iets met twee maten en meten..

 2. Weer een perfect briefje. De satire druipt ervan af, maar ik heb het angstige gevoel dat het bord voor de bestuurlijke koppen steeds dikker wordt. Optreden tegen dit schorriemorrie zou wel eens een kettingreactie kunnen veroorzaken en die angst houdt het bestuur van Nederland in de greep. Steeds duidelijke wordt dat zachte heelmeesters stinkende wonden hebben gemaakt.

 3. Wat het falen door het selectief handhaven van de wet laat zien heeft tot logisch gevolg de Duitse CDU politicus Walter Lübcke die door zijn hoofd werd geschoten nadat hij niet alleen over de rug van de bevolking heen de veiligheid en welvaart in gevaar bracht maar en passant ook nog fijntjes duidelijk maakte dat eenieder die het met zijn omvolkingspolitiek niet eens was het land maar moest verlaten.

  Het antwoord heeft even op zich laten wachten maar nu heeft Walter Lübcke een onverbloemd heel duidelijk antwoord. Eenieder die zo minachtend met de burger omgaat als Walter Lübcke kan lood koppen. Terecht. Nu ligt het gristenvarken te stinken na een basaal lesje oorzaak-gevolg waar geen god zich in heeft gemengd.

  Het is bekend dat godsdienstwaanzinnigen hun gemeenschappelijke fantasietje ten koste van anderen opdringen, zelfs als dit ten koste van fundamentele rechten, veiligheid en toekomst van de burgers gaat. Maar ook anderen lijden aan wanen, zoals GroenLinks laat zien, die ten koste van de veiligheid van de burger een Afrikanisatie wil doordrukken met (in naam) legalen of desnoods illegalen. Een bejaarde die dood geneukt en gebeukt wordt mag de Groene Khmer pret niet drukken dus krijgen bosjes de schuld, terwijl algemeen bekend is dat de meeste bosjesmannen in Amsterdam ZuidOost wonen.

  Ondertussen hoor je die flikkers van D66 niet maar die denken slechts aan hun eigen aars. Of cloaca in het geval van die manwijven die zo fanatiek mannen na-apen en tegelijkertijd diep verachten uit afgunst. Want man worden kunnen zij niet en vrouw zijn zij af.

  Pegida bewijst haar bestaansrecht door deze acties en hoewel er een bedenkelijke antisemitische geur in de Duitse tak hing geldt dit voor zover bekend niet voor de Nederlandse factie. En loopt zij vooraan in de strijd voor vrijheid, met risico voor eigen lijf en goed. Maar als wordt gezwicht voor die islamitische vijand, dan dooft het licht. Pegida laat licht schijnen waar het ongedierte in duisternis gedijt.

  Dat verdient respect!

 4. Voorlopige stand Koran vs Nederlandse Grondwet: 1-0.
  Maar de wedstrijd is nog niet afgelopen.

 5. De burgemeesters worden tot dit beleid gedwongen door hun bazen. En die weer door hun nog hogere bazen etc. Alleen de allerhoogsten weten dat de arabieren de touwtjes in handen hebben, en dat ze het loodje zullen leggen als het mechanisme wordt openbaar gemaakt. En wie wil er nu dat de vijfde kolonne (miljoenen mohammedanen in de EU) de pleuris laat uitbreken? Dan denk je: na mij de zondvloed

 6. En dat noemt zich burgemeester van de stad waarvan ik inwoner ben: Eindhoven. Trots: no way, te meer omdat ie zich laat ‘intimideren’ door Den Haag. Nederland gaat naar de kloten maar dan interesse niemand van de Roverheid.

  Kijk je woensdagavond rond 19.00 u ook even uit het raam of kom eens luisteren als er mensen gebruik maken van het recht om te demonsteren op het Stadhuisplein zodat je een onpartijdige mening kunt vormen? Als burgervader dien je immers boven de partijen te staan.

 7. Staatsinrichting vanaf de basisschool er in hameren. De doorsnee Nederlander toont keer op keer begrip voor methoden van geweld, die zo kenmerkend zijn voor de doorsnee moslim die de shariawetten respecteert en schijt heeft aan die van NL
  Demonstreren met toestemming van de burgemeester is een récht. Of je het nu eens bent met de inhoud of niet.
  Griezelig links en gristen volk van begrip opbrengers voor de islam, die uiteindelijk zich rot lacht omdat zij stap voor stap hier de macht aan het overnemen zijn. Met hulp, begrip en toestemming van de laffe NSB’achtige landgenoten.

Comments are closed.