Aan burgemeester Halsema


Mevrouw Halsema,

Uw Lieve Stad blijkt het zicht op jihadronselaars jaren kwijt te zijn geweest, meldde NRC Handelsblad eergisteren. Uw Lieve Stad blijkt een moskee ongemoeid te laten waar IS-gangers en ronselaars mochten vergaderen en logeren, meldt De Telegraaf vandaag. In uw Lieve Stad blijken moskeebestuurders samen met politiemensen van het Marokkaans Netwerk te bepalen welke politiemensen wel en niet een moskee mogen betreden als ze onderzoek doen naar mogelijke aanslagen op joodse doelwitten (en worden onderzoeken stuk gemaakt), meldde ik vorig jaar op Geenstijl.

Me dunkt dat u aan de bak moet.

En dat doet u ook.

Want wat noteerde NRC Handelsblad via een ambtelijke buikspreekpop?

“De burgemeester noemt het zorgwekkend dat vertrouwelijke en gevoelige informatie bij de media terecht is gekomen. Daarom laat ze de herkomst van het lek onderzoeken.”

Tja.

En verder?

Verder de doofpot.

“Naar aanleiding van vragen over de kwestie kondigt burgemeester Femke Halsema een nieuw onderzoek aan. ‘Gemeente, politie en justitie gaan samen de besluitvorming rond een aantal cases nauwkeurig reconstrueren’, laat haar woordvoerder weten. ‘Mocht daaruit blijken dat de samenwerking beter kan, dan neemt de driehoek de nodige maatregelen’.”

Dat zei ik: de doofpot.

U heeft één kans, mevrouw Halsema.

Eén kans om de fouten van Job Cohen, de fouten van Eberhard van der Laan en de fouten van Jozias van Aartsen te corrigeren en de gezwellen die de El Tawheed-moskee en de Arrayaan-moskee zijn uit uw lieve stad te snijden.

Het mag ook vóór de in één van die islamitische haathutten gewortelde moord op Theo van Gogh op grotere schaal navolging krijgt in ons land.

U hóeft niet te wachten tot het te laat is.

Groet,

JanD

Veilig van huis