Aan Bruno Bruins

Games

Beste meneer Bruins,

Stiekem ligt de bouw in heel het land op zijn reet en stevent de agrarische sector af op een ongekende sanering vanwege ‘het stikstofbesluit’ van de Raad van State, die keurig buigt voor nazi-Brussel.

Drie uitzonderingen.

Ten eerste: asielzoekerscentra, want de aanvoer van verse hersenchirurgen mag niet stoppen.

Ten tweede: luchthavens, want Lelystad moet en zal snel open en Schiphol moet en zal blijven groeien, groeien, groeien.

Ten derde: de Formule 1 in Zandvoort.

Over dat laatste was u gisteren bij Rick Nieman van D66 TV en jullie dialoog was te mooi om ‘m niet letterlijk te herhalen.

Nieman: “Geen Formule 1, dat gaat u ons toch niet aandoen? Kabinet, doe iets, neem een maatregel.”

U: “Zo is het. Ik moet zorgen dat we een goeie rapport krijgen, want we willen natuurlijk wel volgend jaar naar die Formule 1 op Zandvoort.”

Nieman: “Gaat het kabinet er alles aan doen om te zorgen dat die Formule 1 er ondanks de stikstofproblematiek gewoon gereden wordt?”

U: “Natuurlijk. Wij willen toch… Daar kijkt toch heel Nederland naar uit? Het is heel mooi dat dat evenement naar Nederland komt. Het zou fantastisch zijn als wij ‘Vroem!’ volgend jaar op 3 mei horen.”

U zei het écht!

“…als wij ‘Vroem!’ volgend jaar op 3 mei horen.”

Ik heb vroeger nog geleerd dat je een minister met ‘excellentie’ moest aanspreken.

Maar dit is toch taal van een volstrekte imbeciel?

“…als wij ‘Vroem!’ volgend jaar op 3 mei horen…”

Maar ja, het circuit van Zandvoort is eigendom van de koning onder de huisjesmelkers, prins Bernhard jr. en Heineken, goede vriend van de familie, is de hoofdsponsor.

Dit nog even afgezien van het feit dat ‘heel Nederland’ er helemaal niet naar uitkijkt dat de Formule 1 terugkeert in Zandvoort. Veel Nederlanders vinden het ‘wel leuk’. En de Formule 1-fans vinden het top. Maar de échte fans wisten al die jaren dat er geen Formule 1 in Zandvoort was, prima de circuits in België, Duitsland en Hongarije te bereiken. Ik zeg u: makkelijker dan ze volgend jaar Zandvoort zullen bereiken.

Dus dan weet u als lakei van de Oranjes wat u te doen staat: u regelt het gewoon.

Er komt “een goeie rapport”.

En we horen “Vroem!”

Ik vind het allemaal best, hoor.

Maar regel dan ook als de sodemieter geitenpaadjes voor de bouw en de boeren.

Zeg maar: de échte economie.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

6 thoughts on “Aan Bruno Bruins

 1. Zelf ben ik en enorme liefhebber van Formule 1 en van autosport. Dat de Formule 1 naar Nederland komt beschouw ik zelf als een mooie opsteker voor Nederland, voor de autosport en voor de autorace liefhebbers!

  Maar dat deze minister zegt “Vroem……” onderbouwt duidelijk dat deze minister geen excellentie is, maar een imbeciel. Al moet ik de kanttekening maken dat deze uitspraak best wel een belediging is voor imbecielen. De boodschap is in elk geval duidelijk. Met een minister die dergelijke uitspraken doet, zou je eigenlijk bijna zeggen, flikker maar op met de Formule 1 in Zandvoort of waar dan ook in Nederland.

  Voor nu zullen we dhr Bruins maar minister noemen. De minister gaat zorgen voor een goeie rapport. Een goeie rapport waarmee Nederland op 3 mei 2020 Vroem hoort…..

  Ik heb een suggestie en aanvulling voor het rapport van dhr Bruins. Namelijk een evenement wat veel eerder plaatsvindt en wat oud & nieuw wordt genoemd. Een evenement wat landelijk plaatsvindt, waar (zeer) jong en oud aan meedoen. Maar wel een evenement wat veel mensen en dieren als bijzonder hinderlijk, gevaarlijk en zelfs levensbedreigend vinden. Namelijk het afsteken van vuurwerk.
  Vanaf 18.00 op 31 december 2019 begint doorgaans het geknal met alles erop en eraan (meestal al heel veel eerder, maar ja controle heeft toch geen zin). De hulpverleners namens de overheid in de vorm van politie, brandweer en ambulance personeel kunnen niet wachten om ieder jaar opnieuw oud & nieuw in te gaan. Politie agenten dragen al kogelvrije vesten, brandweerlieden dragen vuurvaste pakken, alleen het ambulance personeel moet nog fatsoenlijk worden aangekleed om het vuurwerkgeweld te kunnen weerstaan. Maar dat komt wel goed…toch?

  Maar terug naar het goeie rapport van Minister Vroem van het ministerie van Bullshit. De aanvulling voor het rapport voor terugdringing van stikstof zijn dus in dit geval de meetrapportages van stikstof tijdens oud & nieuw.
  De stikstofwaarden die vanaf oud & nieuw moment worden gemeten, zijn zo hoog dat de meet apparatuur op tilt slaat. Zo hoog dat de uitstoot van die 20 raceauto’s in het niet vallen. Dus in plaats van zinloos vuurwerk verknallen, geef je het publiek een mooie wedstrijd en ook nog eens stukken milieuvriendelijker! En met oud & nieuw bespaart deze oplossing een hoop geweld, een hoop verdriet en een hoop ellende.

 2. De hypocrisie van dit kabinet ten top! Een F1-race hier is prima, maar andere VEEL belangrijkere projecten moeten niet stil komen te liggen door de klimaathysterie, terwijl een dergelijk F1-evenement in Zandvoort zonder bezwaren kan doorgaan. Ministers zonder verstand (netjes uitgedrukt) vormen in dit land de regering. en dan maar doorgaan met stemmen op de vvd en partners? Ook het stemvee heeft zijn verstand verloren na alle andere sofprojecten, missers en leugens van Pinokkio Rutte.

 3. Terwijl wij aan het dweilen zijn met stikstof vrije utopieën, staat de kraan open.

  Per jaar komen er 80.000 gelukszoekers binnen in Nederland. Dat is per 12 jaar bijna een miljoen!

  Maar dat is nog niet alles. Als die gelukszoekers zich eenmaal genest hebben in hun volledig ingerichte woning op de meest gewilde plekken, dan hebben zij recht op gezinshereniging. Nou weten wij dat hun gezinnen niet bestaan uit een harmonieus goed functionerend gezinnetje van vader, moeder en twee kinderen, maar uit een roedel bloeddrinkende barbaren waar je blij mag zijn als je het aantal met de vingers op twee handen kan tellen. Vaak grote gezondheidszorgkosten ook en die worden natuurlijk niet door harde arbeid van hen opgebracht, want werken dat is voor dhimmi’s.

  Maar dat is nog niet alles. Zoals in hun boek van genocide duidelijk staat omschreven dienen zij ter plekke de demografische oorlogsvoering voort te zetten, nu echter gesubsidieerd door – weer – de dhimmi’s, met kinderbijslag. Meer kinderen = meer kinderbijslag: onbegrensd! Of dacht je soms dat zij zoveel kinderen hebben uit liefde? Al eens in die ogen gekeken?

  Maar we zijn er nog niet. Zoals gebruikelijk in die hoogstaande geïmporteerde culturen trouwen zij liefst met een (seks)slaafje uit de oorspronkelijke zelfgecreëerde shithole. Eentje die nog het heel normaal vindt dat zij tot bloedens toe wordt gebeukt terwijl zij wordt verkracht door haar eigenaar. En binnen blijft want zij mag natuurlijk niet zo’n vrije zelfstandige blonde hoer worden waar Mo heimelijk naar gluurt en over fantaseert als hij zijn seksuele woede afreageert op zijn eigendom.

  Telkens is de politiek met de strijd van gisteren bezig, terwijl we bezig zijn de oorlog van morgen te verliezen. Door te lange vrede zijn generaties gedegenereerde gendergestoorden sneeuwvlokjes ontstaan die denken dat hun op school door de leraressen en flikkerdocenten aangepraattte utopie zonder consequentie is. Velen denken dat diegenen die hier komen zich aanpassen aan onze hoogstaande waarden. Het omgekeerde gebeurd: wij zullen ons aan hun primitieve barbaarsheid moeten aanpassen. Slavernij zal weer worden ingevoerd en de kleur van de slaven zal blank zijn. Ook hoogontwikkelde maatschappijen kunnen instorten. Wij staan aan de vooravond.

  Maar maak je lekker druk om stikstof die het wat heideplantjes moeilijk maken. Want dáár gaat het om. Mo lacht zich te barsten en is zijn kromzwaard al aan het slijpen.

 4. Worden de boeren alleen nog serieus genomen als ze zoals de maffia top stukken beginnen DOOD TE SCHIETEN?

 5. Wat me opvalt is dat een hoop mensen deze ruimte gebruiken om zelf literaire werkjes te publiceren. Reageer inhoudelijk op het briefje of open zelf een blog, stelletje lifters.

Comments are closed.