Aan rapper Boef

Knul!

Minder dan drie maanden geleden schreef ik je ook al een briefje. Je stond weer eens voor de rechter. Niet omdat je katten uit auto’s gooide of kleine jongetjes had verkracht, maar wegens belediging van een politieagent en het niet nakomen van je meldplicht.

Weet je het nog?

Je hield die dag je capuchon met bontkraag op. Je sprak de rechter regelmatig met ‘jij’ aan. Je viel de rechter regelmatig in de rede. Journalisten die je na afloop wat wilden vragen, moesten daarvoor betalen. Je had geen tijd om een uurtje te wachten tot de rechter uitspraak deed.

Wat je precies gezegd had?

Je zei tegen die agent: “Flikker, ik neuk de dochter van de recherche. Fuck you.” En: “Julie zijn jaloers op mij. Je mag mijn Rolex wel even omdoen.” Je verklaring voor dat prachtige proza? “Ik heb toch ook artistieke vrijheid? Ik ben een artiest!” En: “De media hebben het groter gemaakt dan het is.” En: “Dit is toch kunst? Alles wat ik film in mijn leven is enigszins kunst.” Plus: “Ik lever een product waarmee mensen blij zijn. Van Gogh doet dat ook.”

Gisteren was je weer een keer op bezoek bij de rechtbank. Althans: je advocaat. Want jij had geen tijd. Jij moest een clip opnemen. Je had op een politieauto staan dansen. Mag niet. Je advocaat las een brief voor. Dat je dronken was. Dat je je leven gebeterd had de laatste tijd. Dat je tegenwoordig geld inzamelt voor zielige kindjes in Afrika. En dat je vréselijke spijt had van die daad.

Ik weet niet of de rechter rekening hield met al die positieve signalen toen je slechts twintig uur taakstraf kreeg.

Ik weet wel dat het merkwaardig is dat je advocaat meteen hoger beroep aantekende tegen die ‘straf’.

Zo diep zit de spijt dus…

We spreken elkaar vast snel weer. Bij je volgende strafzaak.

Groet,

JanD

3 thoughts on “Aan rapper Boef

  1. Triest janD er zijn ergere dingen op de wereld focus je daar maar eens op misschien dat je effe reageert op bv geertje op zijn negatieve haat zaaiende uitspraken word eens wakker man . Boef is bezig met zijn carrière en klimt de top in .

  2. Grappig Jan.
    De twee vorige reacties geven perfect aan wat de achterban is van die mongool die zich “Boef” noemt….
    Jan… Is het nu wel verstandig, aandacht te weiden aan deze mongolen ?
    Schiet echt niet op hoor….Volkomen zinloos.

Comments are closed.