Aan Bob Dijkgraaf

Muziek

Kleine,

Gisteravond presenteerde jij tijdens een etentje in Wanna Waffle in Zwolle voor een select gezelschap van familie en vrienden  je eerste thriller.

Je oudere broer, Pim, is mij al een aantal jaren geleden gepasseerd in vis- en internetvaardigheden (om over muziek maar te zwijgen; Pim liet vorige week de Wizard van Thunderdome op zijn arm tatoeëren, ik vond laatst mijn ‘Hollandse Hit Krakers 3‘-LP terug).

Met ‘De Bunker‘ maak jij van mij nu als ‘boekenschrijver’ in één keer een kleine krabbelaar.

Ik ben trots op je.

Zowel jouw speech als die van je moeder, die om meerdere redenen het eerste exemplaar ontving, was te persoonlijk om aan de grote klok te hangen (en ook juridisch link, omdat je misschien niet helemaal wettig en overtuigend kunt bewijzen dat die Bert over wie je het had écht de Zwolse versie van Himmler is).

Maar gelukkig hebben we de foto’s nog:

Met uitgever Tjeerd Langstraat van Jalapeño Books, wiens eerste auteur je bent die geen Tjeerd heet.

Een speech van 2800 woorden voor familie en vrienden.

Met een lach…

 …en een traan. Smerige tearjurker dat je d’r leg.

Maar er was ook keihard bewijs dat ‘De Bunker’ helemaal niet je eerste thriller is.

De zus van de echte ‘naamgever’ van Hannah de Vries toont het eerste exemplaar.

Enfin, ik verwacht gewoon dat iedereen die van van thrillers houdt, iedereen die van Thierry Baudet houdt, iedereen die Thierry Baudet haat, iedereen die uitgever Tjeerd Langstraat een succesvolle uitgeverij gunt, iedereen die jou wel een geinig portret vindt en iedereen die weleens wil weten of je echt een betere schrijver bent dan ik ‘De Bunker’ van ‘Hannah de Vries’ koopt.

Dus tegen de meelezers zeg ik (omdat de mainstream media het vanwege je achternaam niet zullen doen): koop dat boek, mensen!

Kus!

JanD

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me. En anders lekker niet. Vrij land.

4 thoughts on “Aan Bob Dijkgraaf

Comments are closed.