Aan Bilal Wahib

Bol 7-Daagse

Bilal,

De ware aard komt altijd boven.

Bij jou bleek dat uit de door je advocaat uitgesproken ‘spijtbetuiging’.

“Hij heeft vreselijke spijt en is enorm aangeslagen, ook omdat hij alles nu ziet instorten.”

Omroepen die de relatie met je opzeggen…

Een artiestenbureau dat de relatie met je opzegt…

Een management dat wél trots met je poseert als je een Gouden Kalf wint, maar dat onbereikbaar blijft voor alle media op het moment dat damage control het hardst nodig is…

En tenslotte een advocaat (de vriendin van de vader van je manager, LOL) die pas na een dag vol ophef met een variant op de Verklaring aller Verklaringen komt…

En wel deze: hij betreurt de ontstane ophef, want dit kost ‘m handel.

Je bent een volwassen kerel van 22 jaar en hebt net samen met je maatje Oussama Ahammoud een ventje van 12 voor zijn leven getraumatiseerd door hem voor het oog van de camera in ruil voor 17.000 euro zijn geslachtsdeel te laten zien, je hebt ‘m uitgelachen toen hij het daadwerkelijk deed en je hebt de beloofde 17.000 euro niet overgemaakt en die zul je ook nooit overmaken.

En waar jij je dan écht druk om maakt is niet de geestelijke toestand van het slachtoffer dat je in ruil voor geld tot het produceren van kinderporno hebt proberen te verleiden, maar om je bankrekening.

Dan ben je -ik hou het netjes- een ongelooflijke pisvlek.

Net als je manager Nathan Moszkowicz trouwens.

Want ook die toonde gisteren zijn ware aard.

Bol 7-Daagse

Een manager hoort er júist in tijden van nood álles aan doen om de schade voor zijn cliënt te beperken. Als je wel trots poseert met ‘jouw’ artiest als er iets te vieren valt, maar de telefoon niet opneemt als er écht stront aan de knikker is, ben je een waanzinnige weggooier.

Ik begrijp dat je vanavond alsnog met de stiefmoeder van je manager, advocaat Nienke Hoogervorst, bij het witwasprogramma ‘Beau’ gaat proberen om spijt te acteren.

Je bent naast een kindermisbruiker ook een goeie acteur, dus er zullen best mensen intrappen.

En dan hoop ik maar voor je dat je advocaat deze keer níet benadrukt dat er geen aangifte is gedaan door de ouders en/of verzorgers van dat 12-jarige ventje wiens leven jij verwoest hebt.

Want daarmee maakt ze íets te duidelijk waar het jou en je entourage écht om gaat: om jou en je bankrekening.

Groet,

JanD

UPDATE Kijk, de eerste steunzender is in de lucht: rapper ICE vindt vooral dat jochie fout.

PS. Cadeautje. Dan kun je vast oefenen voor als je straks in de bajes zit!

PS2. Misschien moet er ook een Nare Jongens Podcast over rappertjes komen? Deze week deden Bas Paternotte en ik een Gekkies-special:

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed.