Aan Bert Huisjes

Beste Bert,

Ik begreep dat je gisteren bij het Mediaforum op Radio 1 aardige dingen over me zei.

Dat ik er een tijdje geleden bij de tv-editie van WNL Opiniemakers bij mijn grote vriendin Margreet Spijker voor pleitte om Donald Trump meer krediet te geven. En dat ik (in tegenstelling tot politici) de taal spreek van gewone mensen.

Vooral dat laatste beschouw ik als een groot compliment. Ik kán wel ingewikkeld lullen, net als zij, maar ik wíl het niet. Ik overtuig liever mensen met inhoud dan met een wolk van mist.

De aanleiding voor je opmerkingen was trouwens een open brief van NPO-baas Shula ‘Ik geef mijn bek ook maar een slinger’ Rijxman in –uiteraard– de Volkskrant. Zij beloofde dat de Publieke Omroep gaat leren van de winst van Donald Trump.

Uhuh.

Jij en ik weten dat dat niet gaat gebeuren.

Dat komt, Bert, omdat op alle redacties bij alle publieke omroepen nu eenmaal veel te veel mensen werken die er trotser op zijn dat ze Alexander Pechtold in hun uitzending hebben om vier ‘gewone mensen’ op hun nummer te zetten, dan iemand die het andersom doet. Want dan komt Pechtold niet meer. Bovendien: het is zoals je zei. “Op redacties werken allemaal kleine Pechtoldjes”.

Doe wat dat betreft de groeten aan je club van Goedemorgen Nederland. De laatste keer dat ik daar was, had ik nog haar 😉

Groet,

JanD

PS. Zelf weiger ik overigens nog bij Pauw te komen. Doe mij Humberto Tan maar!