Aan Bart Nieuwenhuizen

 Computer algemeen

 

Beste meneer Nieuwenhuizen,

U bent de baas van zo’n 70 officieren van justitie bij het arrondissementsparket Den Haag.

En u was gisteren bij Brandpunt over Geenstijl.

U zei letterlijk: “Moet onze samenleving niet zo fatsoenlijk zijn dat we met z’n allen zorgen dat dit soort onfatsoenlijkheid, dit soort grofheden, vanzelf verdampen op een of andere manier en dat dit soort websites geen recht van leven hebben?”

U mag natuurlijk een mening hebben.

Ik ook.

Maar als ik bijvoorbeeld over u zou zeggen “Moet onze samenleving niet zo fatsoenlijk zijn dat we met z’n allen zorgen dat dit soort persbreidelbepleiters, dit soort griezels, vanzelf verdampen op een of andere manier en dat dit soort hoofdofficieren van justitie geen recht van leven hebben?”, dan stelt dat niks voor.

Er is namelijk een verschil tussen ons. Ik ben maar een harlekijn, naar wie niemand luistert. U bent een door de Minister van Veiligheid en Justitie benoemde overheidsdienaar, wiens uitspraken gewicht hebben. U dient zich dus als geen ander het effect van uw uitspraken te realiseren.

“Geen recht van leven…”

Als ik een Volkert van der Graaf- of een Mohammed Bouyeri-achtige was, zou ik u beschouwen als een welkome ruggesteun in mijn strafzaak.

Of moet ik zeggen: eventuéle strafzaak? Want de dader kan natuurlijk altijd een vooraanstaande VVD’er zijn…

Groet,

JanD

PS. Ik zag ook mijn bloedgabber Jan Roos in die uitzending. Weet u de uitgerekende datum?

 

 Outdoor algemeen

4 thoughts on “Aan Bart Nieuwenhuizen

  1. Het commentaar onder “Brandpunt” van Geenstijl is, naast uw briefje, ook van grote klasse.

  2. Ik hou niet van mensen met moraliserende toontjes. Nieuwenhuizen kan de wet niet ineens veranderen door achter artikel 1 een ‘maar’ te plaatsen.

  3. Volgens mij heeft Nieuwenhuizen het over een website en niet over en persoon. Rare vergelijking dus.

  4. Wat meneer van Nieuwenhuizen bedoelt is duidelijk lijkt mij. Het liefst zou hij een paar Erdogan gorillas op GeenStijl afsturen om daar de stekker eruit te trekken. Ik ben nml geen aanhanger van het Geloof in de Goedheid van de mens.

Comments are closed.