Aan Barbara Visser

Nieuwe album van Kinderen voor Kinderen

Beste mevrouw Visser,

Dat was me wat hè gisteren, met die winterkleding voor militairen die op oefening naar Noorwegen moeten?

Leg als staatssecretaris van Defensie maar eens zonder de ogen uit je kop te schamen uit hoe het mogelijk is dat een land dat wel jihadisten in Syrië van nieuwe Toyota’s en legerkleding kan voorzien er niet in slaagt voor duizend eigen militairen de winteruitrusting op orde te hebben. Best gênant als je bij EenVandaag de gespecialiseerde kledinghandelaar Jan Noorloos hoort vertellen dat de kleding wel te koop is, maar dat de procedures bij Defensie zo traag zijn dat centrale inkoop de afgelopen twee jaar niet lukte en de militairen hun uitrusting nu op het laatste moment allemaal zelf bij elkaar moeten proberen te sprokkelen. En dat brigadegeneraal Gerhard Schonewille zegt dat deze opportunistische oplossing wél (!) “de schoonheidsprijs verdient”.

Maar je moet een carrièrevrouwtje van de VVD niet zomaar afschieten omdat ze een carrièrevrouwtje van de VVD is.

Dat is te makkelijk.

Nou heb ik die jongens van Geenstijl die u altijd zo graag te woord stond toen u nog op weg was naar uw huidige topfunctie hoog zitten, dus ik dacht: laat ik eerst een kijken wat die van de hele affaire vinden. Misschien kan Barbara Visser er wel helemaal niks aan doen.

En inderdaad.

Het eerste waar ik op stuitte was een tweet van een Geenstijl-medewerker van het eerste uur, Starf*cker. Starf*cker schreef: “Je zult staatssecretaris zijn. Wat winterjassen-lijken uit de kast zien vallen en het Twitter-riool zien overlopen. Het overkomt vandaag @Barbara_Visser1 . Soms denk je dat denkend NL gevlucht is van Twitter en dat gepatenteerde domkoppen dit medium hebben gekaapt.”

Zie je wel!

Nieuwe album André Hazes

“Wat winterjassen.” “Lijken uit de kast.” “Twitter-riool.” “Gepatenteerde domkoppen.”

Als ik één ding niet wil zijn, is het een gepatenteerde domkop.

Dus ik moest wel concluderen: u treft geen enkele blaam.

Maar later zag ik u bij iemand die nú nog voor Geenstijl werkt, Tom Staal.

Dus ik denk: nou, die gaat even uitleggen dat het maar om een paar winterjassen gaat. En lijken uit de kast. En dat u schijt heeft aan wat gepatenteerde domkoppen er op het Twitter-riool allemaal uitgooien.

De eerste zin die ik u hoor zeggen is echter: “Jammer dat dit bericht naar buiten is gekomen.”

Tja.

Dat is nou precies de reactie die je verwacht van een carrièrevrouwtje van de VVD.

Het valt nog mee dat u niet meteen diepgravend onderzoek naar het lek aankondigde, want we weten allemaal hoe Defensie met ‘verklikkers’ omgaat.

En toen moest Nieuwsuur met nieuwe onthullingen over het kankerverwekkende Chroom-6 waaraan militairen nog altijd worden blootgesteld nog komen…

Succes met uw carrière.

Groet,

JanD

PS. Lees me nieuwe nieuwsbrief!