Aan Asha ten Broeke

Beste Asha,

Ik was na het zien van talloze weerzinwekkende foto’s en filmpjes op Twitter van mensen (naar verluidt plunderaars in Oekraïne) die aan bomen en lantaarnpalen werden vastgebonden met tape en vervolgens werden afgerost met stokken en riemen wel toe aan iets vrolijks.

Geen idee hoe het dan werkt in mijn brein, maar opeens dacht ik: wat gaat Asha ten Broeke, als ze eindelijk weer aan de beurt is, in haar altijd hilarische Volkskrant-column schrijven over Lia Thomas?

Lia Thomas is momenteel de meest besproken zwemster in de Verenigde Staten.

Ze is geboren als William Thomas en heet sinds 1 januari 2020 Lia Thomas.

Omdat ze meer dan twaalf maanden (34 om precies te zijn) hormoontherapie heeft ondergaan, mocht ze volgens de regels van de sportorganisatie bij de NCAA-kampioenschappen afgelopen week meedoen bij de vrouwen.

Ze won goud op de 500 yard (450 meter) vrije slag.

Ik wed dat jij zou schrijven dat mensen die kritiek hebben op het feit dat een transvrouw (mag dat woord?) die jaren deelnam aan sportwedstrijden bij de mannen mag meedoen bij de vrouwen ‘transfoob’ zijn.

En dat je volgens je vaste format binnen een paar alinea’s over je eigen dochters en citaten van twee Amerikaanse woke-wetenschappers zou uitkomen bij ‘extreemrechts’.

Of: ‘de boze witte man’.

Ik geef het maar eerlijk toe: ik heb nu al een binnenpretje bij de wetenschap dat jij dit vandaag leest en boos op me wordt omdat je je betrapt voelt.

Weet je hoe normale mensen over Lia Thomas’ deelname aan sportwedstrijden bij de vrouwen denken?

Dat zal ik je vertellen.

Lia Thomas heeft ondanks haar hormoontherapie een fysiek voordeel ten opzichte van deelneemsters die als vrouw geboren zijn.

Lia Thomas voldeed met haar 34 maanden hormoontherapie aan de regels van de NCAA.

Lia Thomas had dus alle recht om mee te doen aan de NCAA-kampioenschappen bij de vrouwen.

Maarrr… de regels van de NCAA (en alle andere sportbonden die vergelijkbare regels hebben) zouden wel moeten worden aangepast, zodat vrouwen als Lia Thomas niet meer kunnen meedoen bij de vrouwen.

Nu het nog kan…

Maak desnoods een aparte categorie voor transvrouwen en transmannen.

Want deelname van transvrouwen aan sportwedstrijden bij de vrouwen is het einde van de vrouwensport.

Is dat sneu voor vrouwen als Lia Thomas?

Hartstikke sneu!

Misschien zelfs onrechtvaardig.

Maar wie zegt dat het leven altijd rechtvaardig is?

Je weet zelf 😉

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Omdat ik ook jou eens wat luchtigheid in je leven gun.

One thought on “Aan Asha ten Broeke

  1. Tja, dit is niet alleen het einde van de vrouwensport, maar ook het einde van alle wettelijke voordeeltjes en privileges die vrouwen gekregen hebben omdat ze (zogenaamd nog steeds) slachtoffer zijn van discriminatie. Sterker nog, het is het einde van de vrouw zelf. Elke kerel die een jurk aantrekt en M in V laat veranderen in zijn paspoort mag straks ook meeprofiteren van vrouwenquotas in de overheid en het bedrijfsleven. Mag straks ook meeprofiteren van al die beurzen om vrouwen te stimuleren te gaan studeren (ondanks dat de meerderheid aan de universiteiten al uit vrouwen bestaat). En mag straks ook in de vrouwengevangenis, om zich daar te ‘vermaken’ met de vrouwen daar. komt in de VS al voor, inclusief het ‘vermaken’. Als iedereen vrouw is is niemand meer vrouw. Birthing persons worden ze al genoemd in politieke toespraken en wetten ingedient door de Democraten. Vrouwen worden uitgegumd, en het mooiste is, ze doen het zichzelf aan. Vrouwen zijn de grootste groep die al dit gendergeneuzel steunen en voor dit soort beleid kiezen. En nu ze steeds vaker op de 2e of 3e plaats komen op sportwedstrijden komen nu pas de eerste klachten van vrouwelijke sporters. Nou ja, van hun familie, want de sporters zelf houden nog steeds de kaken op elkaar want ze weten dat als ze er wat zeggen dat ze keihard gecancelled worden.

    Vrouwen stonden heel lang bovenaan de onderdrukkings pyramide, maar zijn nu gepasseerd door de regenboog brigade, en in woke social justice moeten slachtoffers van ‘onderdrukking’ nog grotere slachtoffers van ‘onderdrukking’ nu eenmaal voor laten gaan. Woke op woke geweld noemen wij dat. En we lachen ernaar want dit is de wereld die ze zelf voor zichzelf gecreëerd hebben. Zoals de Duitsers dat zo mooi noemen, schädenfreude.

Comments are closed.