Aan Arjen Lubach

Dier

Beste Arjen,

Dat jij in ‘Zondag met Lubach’ deugpunten wilt scoren over de rug van de boeren, snap ik. Het maakt de wekelijkse evaluatie met de producent van je programma, de echtgenote van vice-premier Kajsa Ollongren, een stuk gezelliger, nietwaar.

Maar zijn er voor jou ook grenzen?

Ik bedoel: om aan te geven wat een tuig er tussen die boeren zit, gebruikte je één citaat van Arjen Schuiling, de boer uit Tynaarlo die in Groningen op de tractor meereed die een hek omver reed.

En wel dit: “Hier wordt niemand opgepakt, niemand. En anders halen we die gewoon weer uit de cel. En als er dan een trekker door de pui daar moet, dan doen we het. Wij bepalen vandaag wat er gebeurt, niet de overheid, niet het O.M.. Wij bepalen nu het beleid, niet de overheid.”

Viel het jou ook op dat hij op dat moment wat emotioneel was?

Vast wel.

En jij weet ook hoe dat kwam, hè?

Want je forse redactieteam, je regisseur Janine Abbring én jij hebben heus ook wel de rest van het interview met Arjen Schuiling gezien.

Waarin de geëmotioneerde akkerbouwer en paardenpensionhouder vertelde dat zijn vader zich acht jaar geleden juist die dag ophing vanwege het toen ook al gekmakende landbouwbeleid. En dat hij wat later bij het Groningse protest aansloot, omdat hij eerst een bloemetje op zijn vaders graf ging leggen.

Wacht, ik wrijf het er nog even in:

Het kan best dat jij net zo’n koud hart hebt als Kajsa Ollongren, de vrouw van je baas, maar mij bezorgt zo’n ontboezeming kippenvel.

De boer als mens.

Díe nuancering van wat ‘geklier’ van een boze boer paste natuurlijk niet in je show.

Je moet je dood schamen, gast.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

66 thoughts on “Aan Arjen Lubach

 1. Precies. Misselijkmakend. De zaak doelbewust uit zijn verband rukken. Kon in het verleden nog wel lachen om Lubach, maar deze man heeft door de laatste uitzending bij velen de ogen geopend…….deze deuger deugt niet!

 2. Gelukkig heb ik de moed om niet naar deze links-drammerige VPRO-shit te kijken,bashen is hun “beroep” en daar ben ik tegen ingeënt ,en dat geldt óók voor BNNVARA !
  Enne…de rest moet ook gaan oppassen,ze dansen teveel naar de pijpen van NPO en NOS !

 3. Ah, slachtofferrol gebruiken om bekrompen dingen te zeggen. Ik dacht eerst dat hij slachtoffer was vanwege het stikstof beleid, maar het is vanwege zn overleden vader. Heb ik toch nog iets geleerd van dit artikel. Al doet het uiteraard geen enkele afbreuk aan Arjans betoog. Of is deze jand ook een slachtoffer? (Want dan mag je onzin uitkramen)

 4. Dit was toch helemaal niet de boodschap van zijn item. Misschien onhandig dat ie aan deze gevoeligheid voorbij gaat, maar volgens mij wilde Arjen (en zijn redactie en zijn producent) een item maken waarin het boerenprotest in perspectief wordt geplaatst van de daadwerkelijk bestaande stikstof crisis (amoniak en stikstofoxiden). Ook pleit hij voor een oplossing en (financiele) regeling voor boeren. Maar ok. Hij had wat voorzichtiger kunnen omgaan met het verhaal van deze specifieke boer. Eens.

 5. Vroeger met veel plezier naar arjan gekeken vond hem echt tof.
  Maar die gozer is extreem links en dat merk je nu steeds duidelijker. Past prima op de publieke zender. Ik mag hem niet meer en hoop dat veel mensen dit besef ook krijgen.

 6. Je mag nooit je emoties gebruiken als een excuus om geweld te plegen of om rechten op te eisen die je niet hebt en immoreel zijn.
  We gaan allemaal door shit heen in ons leven en dat geeft je nog geen rechten voor doodsbedreigingen of de gerechtelijke macht onderuit te halen. Emoties bespreek je zonder geweld. En dan ook nog zeggen iemand te kennen. Dat Arjen een koud hart zou hebben. Jij kent Arjen niet dus dit is ook makkelijk scoren. Dit bericht getuigd van willekeur, hypocriete houding en een ontluisterend gedrag. Dit is een flut artikel omdat er alleen onjuiste beschuldigingen instaan. Kijk nog maar eens naar het einde van Zondag met Lubach dan komt hij de boeren te gemoet.

 7. Jij gaat zelf ook aan bepaalde dingen voorbij in dit stukje. De sleepwet, uit de koker van Kajsa Ollongren, is bijvoorbeeld in zijn programma ‘kapot’ gemaakt. Dus insinueren dat redactionele keuzes op vriendjespolitiek berusten klopt niet. Ieder verhaal heeft meer context, dat van jou, dat van Arjen en Arjen. maar als je in 15 minuten zowel grappig als informatief wilt zijn dan moet je keuzes maken. Ik denk dat dit item voor een neutrale toeschouwer (zoals ik) ook vrij neutraal was. Ik snap de boeren en het protest wel, maar dat is geen vrijbrief om bepaald gedrag (van individuen) dan maar goed te praten..

 8. Ipv te bashen en het uit zijn verband te halen had je er ook voor kunnen kiezen te benadrukken wie nu echt de schuld heeft van de crisis. Dat de PAS een waardeloos systeem was waar de politiek bewust een heel slecht verhaal had neergelegd waar ze van wisten dat het een keer bij de RvS zou vallen. Dat een van de hoofdschuldige (Bleeker) nu van de kant van de boeren staat te roeptoeteren is echt wel het meest bizarre van alles.

  Lubach zwart maken is een typisch geval van ‘shoot the messenger’. Jou stuk is 100x meer scoren over de rug van Lubach dan dat Lubach’s item scoren over de rug van de boeren is.

  Kortom bekijk het item van Lubach eens goed en houd eens op met dat links/rechts gezeur. Daar gaat het niet om en dat weet je best (iig als je enige moeite hebt gedaan je in het hele ‘stikstof’ gedoe te verdiepen). Dat de boeren oke zijn betwist niemand (behalve dat jij doet alsof Lubach dat betwist maar nogmaals dan heb je het item dus blijkbaar niet gezien of was je tegelijkertijd iets anders aan het doen)

 9. Het hele programma van die Lubach is een aanfluiting. Het is nooit echt grappig, vergelijkbaar met een Jandino. Het verder zeer storende aan zijn programma is dat het gewoon een (ordinaire) kopie van het Duitse programma van Oliver Welke “die Heute Show” is. Dit programma is el wel echt leuk en is elke vrijdagavond op het ZDF te zien

 10. Reactie op Milou
  Heeft u nooit eens (of bent u nooit eens dusdanig emotioneel geweest) iets lelijks gezegd. Bent u zo’n koude kikker en een enorm rationeel mens dat u nooit eens iets zegt of gezegd heeft wat niet kan? Als dat zo is vraag ik me af of u nog een mens bent. Bovendien tussen zeggen en doen is nog een hele tijd verschil. Laat u nakijken want aan uw verhaal ontbreekt ook maar enig empathie Eigenlijk bent u een stumper.

 11. Als kijker van de show en lezer van dit artikel valt mij een grote vorm van gelijkenis op.
  Waar dit artikel zich, in mijn beleving, toespitst op het feit dat Arjen niet de volledige context van het interview verwerkt in zijn programma, doet dit artikel dat tevens met de Zondag met Lubach uitzending(en).

  De beste boer had een emotionele dag en ik denk dat wij allemaal stil zouden moeten staan bij een daad van zelfmoord, in welke vorm dan ook.
  Is het vervolgens taak van de journalist om de boer in bescherming te nemen en de emotionele beredenering niet uit te zenden zodat er géén misvattingen gemaakt kunnen worden over diens (onverwerkte) emotie? A.d.h.v. de woorden die de journalist deelt, proef ik empathie.

  In mijn beleving zijn er hierdoor drie personen die geloven dat zij “hun best doen”. De boer doet zijn verhaal, de journalist biedt hier ruimte voor en Arjen belicht een uitspraak van de boer.

  Dialogen hebben zou ons streven moeten zijn. Dankzij dit artikel ben ik meer over de context te weten gekomen. Eerlijke journalistiek bestaat nog en een “satirisch” programma mag je altijd met een korrel zout nemen, niet?

  Laten we elkaar niet afrekenen door enkele zinnen/opvattingen/meningen die ons niet direct aanstaan wanneer ons gezamenlijk streven een “beter” Nederland is, voor nu én de toekomst.

 12. Als we met zijn allen 60% minder stikstof uitstoten sinds 1991, over welke “Crisis” praten we dan?

 13. Tussen de ene Arjen en de andere Arjen zijn niet zoveel verschillen op te merken.
  Arjen Lubach gebruikt een quote voor zijn programma en Arjen Schuiling gebruikt de sterfdag van zijn vader voor zijn eigen agenda. En als ik Arjen Schuiling was geweest dan had ik mijn opa en oma en ook nog bijgehaald gezien het eigenbelang dat in het geding is.
  Arjen Schuiling is namelijk een subsidie boer die over de jaren 2017-2018 € 164.413,36 aan subsidies heeft geoogst en dergelijke oogsten wil je natuurlijk wel in stand houden. Zou per direct met hem willen ruilen , inclusief Audi. https://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/1167159/voormannen-boerenprotest-krijgen-tonnen-eu-subsidie.html
  Als je langs zijn bedrijf in Tynaarlo rijdt dan staat de stal voor de pensionpaarden prominent op het erf en kijkende naar de prijzen die gevraagd worden dan zou je daar bij een redelijke bezetting al ruim van kunnen leven. Voor iemand die met de zilveren boerenlepel in de mond is geboren staat er dus veel op het spel en misschien is hij daarom wel speciaal naar Groningen gekomen.
  Want waarom misdraagt een boer uit Tynaarlo zich in Groningen als hij voor zijn eigen problematiek bij de province Drenthe in Assen moet zijn???

 14. Lastig hé, als iemand op tv in plaats van de idiote massa te vriend houden met populistische loze beloften, met wetenschappelijke feiten komt.
  Lubach zei niets gisteren wat niet onderbouwd is. Hij zei zelf dat niet alle boeren zo waren en de meesten netjes demonstreren. Maar dat laat jij er buiten voor het gemak.

  De landbouw is gewoon een vervuilende sector en als we onze kinderen een toekomst willen bieden, moet dat veranderen.

 15. Wie zou er niet kiezen voor het gesprek ipv geweld? Boeren hebben daarvoor gekozen, burgers ook (via stemming). Altijd al, nu dus ook. Tot er een hekje en deur sneuvelden. Als gevolg van regeringsbeleid dat erop gericht is om te ‘ruimen’. De doelgroepen boeren, gepensioneerden en burgers met een gemiddeld of laag inkomen worden systematisch tot op het bot uitgekleed. Daar liggen enge ideologieën aan ten grondslag, waarover buiten de MSM voldoende valt te lezen. De propoganda is het sterkste wapen van de regering, want inhoudelijk rammelt het aan alle kanten. De waanzinnige samenstelling van de coalitie is bedoeld om elk ander geluid te killen (of vinden we inmiddels een cordon sanitair een normale zaak in Nederland?) en door te gaan met het veroorzaken van onrust tussen burgers. De haat groeit met de dag en we doen er allemaal aan mee. Je moet snappen dat dit opzet is of anders concluderen dat we te maken hebben met een incompetente regering. Misdaad is booming, zorg een zorg, huisje boompje beestje voor de meesten verleden tijd. Goede scholing alleen nog voor de elite! Confrontatie met onwillige culturen, waarvan de regering zegt dat de integratie goed gaat en de burger zich steeds vaker en langer achter de voordeur schuilhoudt, in de hoop dat het eens weer beter wordt. Gaat niet gebeuren!
  De regering haalt haar kracht uit de ‘onschuld’ en onwetendheid van de burger en voedt de onnozelen, zonder pauze, via door haar gefinancierde media met eenzijdige informatie. Daar is niets tegen opgewassen. Kijk maar naar de dagelijkse programmering van 1,2 en 3. Lachwekkend. Zoiets kenden wij vroeger als indoctrinatie, nu is het de waarheid. Dus is het logisch dat Lubach zijn opzetje aan het einde wat bijstuurt voor mensen die vatbaar zijn voor ‘intellectuele’ nuance en liever niet mee worden genomen in het proces naar de ondergang. Neem van mij aan dat zij die het niet zien, nu nog aan de goede kant van de streep staan en nu nog nergens last van hebben. Zij die bepalen en de elite in de slipstream, verdelen het geld en de burger staat onder curatele. Wil je niet zien? Prima. Maar als je dan wel kritiek uit op boeren die rotzooi trappen, omdat het water ze aan de lippen staat, en mensen die, met veel humor, de tot kunst verheven hypocrisie van de nieuwe politiek aan de kaak stelt, afzeikt, denk ik dat je onvoldoende gebruik maakt van je mogelijkheid tot nadenken. Veel meer hebben we niet he, dan dit geluid tegen een dictatuur!

 16. Wordt er zo onderhand doodmoe van dat niemand nu eens zegt dat er gewoon veel te veel mensen zijn en wanneer de mens eens niet zo idioot zou doorfokken de balans in de natuur ook eens hersteld zou kunnen worden.
  Gewoon door de natuur zelf, want die zit namelijk helemaal niet op de mensen te wachten.

  De mens vindt maar dat hij overal recht op heeft. Het is inmiddels echt te zielig voor woorden geworden, maar lekker blijven klagen met z’n allen. Dan zal het vast beter worden

 17. Jammer dat mensen niet door hebben dat hij meer doet dan de fucking regering zelf. Alle bovenstaande comments zouden daareens over moeten nadenken.

 18. Ook Lubach is voor mij een gepasseerd station op de staats tv. Er blijft verdomd weinig over wat geen linkse propaganda is. Was Lubach in het begin nog best grappig en snedig. Hij wordt met ieder seizoen een grotere “VPRO vazal”, dus een super linkse , regime in stand houdende engnek! Dit seizoen heb ik hem definitief verbannen uit mijn huiskamer.
  Humor en satire is al lang geleden verbannen bij de NPO.

 19. Toch weer de boodschap gemist hè kerel.
  ZML is satire. Overdrijving hoort bij de show, daar zit de humor. Dat jij daar persoonlijk niet om kunt lachen is een ander verhaal en nu niet van belang.
  Als je goed luistert, geeft het programma wél aan dat het niet de schuld van de boeren is. Wat niet wegneemt dat we maatschappelijk ons gedrag moeten veranderen. Onderzoek toont aan dat de meeste klimaat winst valt te behalen in de agrarische sector. Dat kun je terzijde schuiven als links gelul, maar dat maakt aantoonbare feiten niet minder aantoonbaar.
  Mensen willen best meebetalen aan een geleidelijke verandering. Nu nog wel. Maar ik vrees voor de boeren als ze langer blijven schreeuwen, asociaal demonstreren en nul water bij de wijn doen; mensen het je straks laten uitzoeken.
  Niemand wil je ruïneren. Iedereen wil dat je meewerkt.

  Dankjewel voor het alsnog overwegen.

 20. @Daan,

  Ach, natuurlijk. Een persoonlijke tragedie praat natuurlijk goed om het fundament van de rechtsstaat te bedreigen en geweld te gebruiken. Want meneer heeft vader verloren. Ik heb ook wel eens mensen verloren aan zelfmoord, mag ik dan ook judge, jury en executioner spelen? Buig voor mij, onderdaan, immers ben ik zielig.

  Dat het een menselijk sentiment is van de zielige boer, en dat hij empathie verdient voor zijn situatie, neemt niet weg dat het faliekant fout is en dat hij ter verantwoording geroepen behoort te worden. Menig terrorist meent persoonlijke tragedie als rechtvaardiging te zien voor de meest mensonterende daden.

 21. Inderdaad uit verband getrokken maar naar mijn mening ook een vrij irrelevante reden om te protesteren. Een dergelijke zelfdoding is erg tragisch maar het landbouwbeleid daar de schuld van geven is natuurlijk compleet irrationeel. Er moest veel meer door die arme man zijn hoofd spelen dan alleen strengere regelgeving waardoor hij heeft besloten zichzelf te doden. Lijkt mij dat meneer maar iets zoekt om de schuld te geven voor zijn vader z’n dood.

 22. Een goed satirisch programma dat zijn satire onderbouwt met harde feiten. Top!
  De best gesubsidieerde sector van Nederland wordt altijd de hand boven het hoofd gehouden door het CDA. Ze weten al jaren wat er mis is. Tijd voor actie. En dan geen geweld maar gewoon maatregelen en terugdringdringen die uitstoot!

 23. Ik ben zelf een kijker van Arjen, ik snap wat je zecht maar vergeet 1 ding niet.
  Feiten zijn onafhankelijk van gevoel en wil, iets is en zal niet veranderen door een gevoel of gedachte.
  De zon is een grote fusie reactor, dat er dromers zijn die zeggen dat het een vuurbal is maakt het niet zo omdat ze het vinden, denken of willen. Het is een bewezen feit dat het geen vuurbal is. Een feit zal nooit veranderen om welke persoonlijke opinie of input dan ook.
  Paars is geen groen, je kunt het erg hard willen, vinden en voelen maar het feit blijft, het is niet zo. Arjen is een realist. Hij ziet de wereld niet vanuit een punt waar hij denkt aan een perfecte wereld. Hij snapt dat het een wereld is die op feiten is gebouwd. Je kunt willen dat je meer betaald krijgt maar dat zul je nooit krijgen door enkel gevoel en mening. Hij snapt dat verandering alleen gebeurt door actie. Je moet een situatie zoals deze niet bekijken met gevoel want het is groter dan onszelf. Er zijn anderen die deze wereld nodig hebben/gaan hebben om op te leven en je kunt niet tegen deze mensen zeggen dat ze maar een stukje aarde minder hebben want de boeren zijn zielig. Alle morele steun kunnen ze krijgen uiteraard maar dit is geen perfecte wereld. Een groep relatief klein ten opzichten van de andere velen grotere groep zou niet de diensten mogen uitmaken over een plan wat het hele land wat aangaat. Bovendien leven we hier niet alleen. De aarde is een plek die wordt gedeeld door veel gevarieerd leven, een boer zou dit moeten snappen. De discussie is nu eigenlijk vooral:Wie mag het meeste last hebben? De grootte groep of de kleine groep?.

  Hoe veel support ik ook zou willen geven, gesproken woorden dragen gevolgen, wat de achtergrond is maakt bij de boven gequote opmerking niet meer uit. Sorry, de boeren maken en zullen hier nooit de diensten uit gaan maken omdat ze protesteren. De meerderheid wint. Agressie wint niet van de pen en papier, nooit gedaan en zal het ook nooit doen. De wereld heeft gevoel, leuk. Maar omdat iemand boos is wilt dat niet zeggen dat hij in eens eigen rechter speelt. Het OM, de overheid is altijd de machtigste, en set boeren kunnen sterk zijn maar bij een geweldadige uitpak komt gewoon het leger erbij en knielen de protesterende altijd.

  Bijna 50% komt in het totaal van het stikstof probleem van hun af, 50%. Voor een groep nog niet eens zo groot als 10% van het land is 50% echt heel veel. Te veel. Sorry maar de boeren hebben een verandwoordelijkheid naar het land en de wereld toe. Als ze hun gevoelens en persoonlijke vandeta in de weg laten komen van deze verandwoordelijkheid dan is het hoog nodig tijd dat dat deel z’n biezen pakt. De wereld, feiten, de natuur past zich niet aan aan de kleine groep, andersom. De boeren kunnen zoveel protesteren als ze willen maar todat ze feitelijk, zonder gevoel te betrekken op wat voor manier dan ook kunnen bewijzen dat ze gelijk hebben, moeten ze accepteren dat de wereld werkt op een bepaalde manier en geen utopia is. Facts don’t care about your feelings.

 24. Deze column begint met:

  “Dat jij in ‘Zondag met Lubach’ deugpunten wilt scoren over de rug van de boeren, snap ik.”

  De focus ligt op een emotionele boer die, voor het oog van de camera, niet al te verstandige dingen zegt. Echter, slechts twee minuten na zijn uitspraken, zegt Arjen Lubach in zijn item het volgende:

  “En, OK, we belichten nu een paar rotte appels op hun aandachtstrekkers, maar d’r zijn ook veel boeren die zich níet misdroegen – verreweg de meeste boeren – en die zijn óók boos.”

  Er wordt dus helemaal niet gescoord over de rug van boeren (meervoud). Hooguit over de rug van één (enkelvoud) boer, waarna nog erkend wordt dat het merendeel van de boeren zich wél normaal wist te gedragen.

  Dat deze ene boer zijn vader is verloren is sneu, maar voor de camera onzin uitkramen maakt je simpelweg een doelwit, zéker voor een satirisch programma als ZML.

 25. Wat n bullshit dit. Zoeken om makkelijk te scoren tegen Lubach. Hij legt tenminste aan de niet boer uit wat het probleem is (kreeg ik t goed mee dat niet boeren voor nog geen 20% van alle uitstoot zorgen en boeren voor 50%? Nu wordt duidelijk voor vleesetend Nederland dat ze keuzes moeten maken. Minder vlees eten en minder exporteren. Dan kunnen we de veestapel halveren en we zijn er… probleem opgelost. Geen boer die verplicht moet stoppen. Bedrijven zonder opvolger laten verdwijnen. Gewoon financiële regeling (voor t grootste deel toch betaald door de niet boer) voor uittreders. Ga lekker met vervroegd pensioen. Dan kunnen we ons tenminste focussen op grotere problemen.

 26. Teentjes geraakt. Eindelijk iemand die de andere kant van het verhaal ook durft opnoemen en de boeren geen eeuwige roem toejuicht vanwege hun protesten. Hulde aan Arjen.

 27. Drie keer raden wat Jan voor briefje zou schrijven als er een demonstratie zou zijn van Turken of klimaat activisten of zo, en dan iemand deze uitspraken zou doen. Zou Jan dan ook zo veel begrip hebben voor de persoonlijke situatie van diegene? Of zou hij dan een briefje schrijven met het verzoek aan de politie voor kogels door knieën of gummiknuppels in de nek? Ik weet het wel, Jan vindt andermans meningen super tof maar alleen als diegene dezelfde mening heeft als Jan. Droeftoeter…

  Overigens is de verdere uitzending van Lubach best genuanceerd, maar daar wilde je het blijkbaar niet over hebben. Droeftoeter…

 28. Toch jammer dat hier dan weer zo’n ophef om komt. Het is die gast z’n focking werk om het allemaal met een korreltje zout te nemen en door een lichtere bril te kijken.
  Net zoals het jouw Taak is om op dit blog via een makkelijke manier andermans zwart te maken voor je eigen lol

 29. Onderbouwde feiten, herhaaldelijk mededelen dat de boer geen lul is en geen blaam treft.. En nog vindt het emotioneel onopgevoede trekker rijdend volk het ‘makkelijk punten scoren’. Hij beschrijft zelf de contrasten tussen de ene protesterende agrariër en de andere. Terechte veroordeling van de bijna militaire bestorming van onze provincie huizen en onze politieke hoofdstad.. Zoals lubach al zei, laat je niet foppen door politici die goedkoop scoren door te doen alsof het halveren van de veestapel een rechtstreekse aanval op de boer is, alsof de boer per direct haar bedrijven worden ontzegt, laat je niet foppen door de politici die zeggen dat de landbouw prima is zoals hij is en dat zij dat nooit zouden veranderen, de oppositie gebruikt dit soort situaties om stemmen te werven en de boeren worden naar de mond gepraat door de politici die morgen weer voor het andere geloof prediken. Het trapt er iedere keer weer in, als het stemmen er aan komt is het clubje te stom om terug te denken aan de momenten waarop een politicus kleur moest bekennen, de hypocrisie.. Maar!! laat absoluut geen lompe boer op een trekker zijn wil afdwingen omdat hij op zijn halve hectare grond nog nooit van verandering of innovatie gehoord heeft, en omdat hij met zijn halve ton wegende machine je voordeur of dranghek er uit kan rammen.. De laffigheid, alleen al om hoe de boer zijn stem heeft willen laten gelden zou de best gesubsidieerde sector van ons land van mij gerust een paar represailles toegedeeld mogen worden, barbaars volk..

 30. Arjan Lubach is de Nederlandse John Oliver. Lubach’s programma is volledig van Last Week Tonight afgekeken. John Oliver is soms grappig maar meestal loopt hij Trump te bashen en alles wat niet links is. Lubach is hetzelfde alleen schopt hij richting Wilders, Baudet en boeren.

 31. Waar is die een misselijkmakende boodschap. Alsof die boeren niet gewoon scheit aan de wet hadden. En alsof Arjan Lubach de ernst van dat begrijp niet erg nuanceerde.

 32. Ik zie dat humor jou vreemd is. Daarnaast jij trekt alles uit het verband door alleen dat stuk aan te halen. Wat ik meneer lubach vooral hoor vertellen is dat hij meer dan sympathie kan opbrengen voor het lot van de boer echter wel dat verandering onmiskenbaar komt.

 33. Ai… Het is ook een erg lastige situatie. Maar uiteindelijk heeft Arjan natuurlijk gewoon gelijk. En hij valt ook niet de boeren aan, maar analyseerde het ‘stikstof’ probleem. Daarnaast… is de boer in Nederland nog de gewone burger? Of is hij de multi-national? Erg irritant dat de boeren Hagenezen de schuld geven en onze stad kapot maken.

 34. Dit is een boomer… A ezel ga is ff lachen in je leven… Wanneer ga je mee met de klimaat activisten en de rest? Is wel leuk voor jou… Ook de mensen die haat gooien op mijn held…. Ga stikstof eten ofzo

  A.

 35. Het enige dat je Lubach direct kunt kwalijk nemen is het onbenoemd laten van de stilzwijgende Campina’s, Nutricia’s, Unilevers, AH Delaizes en andere inkoopgrootmachten.

 36. “Harde feiten” “97% van de wetenschappers” “onderzoek toont aan“ “het rapport is daarin duidelijk” “metingen zijn helder“ enz.enz. zijn methoden om kritische anderen te intimideren met algemeenheden. Maar geef nu eens aan welke “harde feiten”, welke 97% van “de wetenschappers” enz. Niet door de staat gesubsidieerde en onafhankelijke onderzoeken graag. Van alle NPO/MSM informatie klopt heel weinig. Ze kunnen zelfs depositie en uitstoot (net als de meeste politici) nog niet uit elkaar houden en scharen dat onder dezelfde noemer.Wat wel klopt is dat informatie duidelijk selectief wordt gestuurd. De benaming “stikstofcrisis” is een leugen en pure manipulatie. Ik zou de situatie en maatregelen (kritische waarden)met “de buurlanden” (in casu Duitsland) maar eens goed vergelijken. Kritische waarden die 400x hoger liggen. Ik zou een tent om Nederland bouwen! De politieke agenda is overduidelijk. Meer bouwgrond voor al die mensen die huisvesting nodig hebben. Wat minder mensen zou misschien voor heel veel dingen ook goed zijn, dan zijn we ook wat minder geneigd om dat “valse” argument “we doen het voor onze kinderen” in te zetten. En wat onze “vriend” Lubach betreft, we leven in een vrij land.Gelukkig zit er een knop op die kijkdoos.

 37. Misschien moet je het programma even af zien, en niet zwaar ademend een brief gaan typen halverwege de aflevering aangezien hij het verder ook voor de boeren opneemt in dit programma, hij vat heel mooi de problemen samen. Verder excuseert het huilverhaal van die boer niet dat hij in feite tegen de rechtstaat spreekt.

 38. Dat hek had met gemak een dooie kunnen veroorzaken. Dat lijkt men te vergeten. Het was gevaarlijk en onverantwoord. Mag zo iemand niet gestraft worden? Of moet het eerst fout gaan voordat er opgetreden mag worden? Zolang er niet 2 kinderen aan het hek gespietst zijn is het ineens maar zielig voor het boertje want ach hij had het al zo zwaar… Bullshit. Ik moet ook gewoon mijn emoties in bedwang houden zoals elke volwassenen vent en als ik toch door het lint ga dan worden er tegen mij ook stappen genomen. En terecht.

 39. Dude, het is een satirisch programma. De meest extreme reacties cherrypicken doen ze letterlijk bij elk onderwerp. Wanneer gaan jullie nou eens onderdeel zijn van de oplossing ipv het probleem? 🙄

 40. Tja de waarheid is hard, live with it, time for change. Tijd dat jullie Europese subsidie naar de zorg medewerkers gaat, die werken echt voor andere mensen. Wel eens dat de politiek wat steken heeft laten vallen waar de boeren nu de dupe van worden. Ze wisten al in 2014 dat er wat moest gaan veranderen maar het ambtenaren apparaat in Nederland is een olietanker geworden die maar heel langzaam reageert op wijzigingen aan het roer. Lubach gaf dit ook heel duidelijk aan, je moet niet alleen de negatieve dingen willen zien.

 41. Wat de diverse provincies nu doen is hetzelfde als een stampend klein kind zijn zin geven, totaal verkeerd signaal.

 42. Zo aan de reacties te zien bereikt dit artikel precies het tegenovegestelde als waar het voor bedoelt is, dus wat mij betreft een prima artikel.

 43. Lubach heeft helemaal gelijk. Alleen machtsvertoon van de boeren maar geen zinnige argumenten. Emoties alsof die er toe doen.

 44. Deze shit is bullshit in het fragment wat arjen laat zien is niet te zien dat die boer emotioneel is en daarbij hie moet arjen weten dat de vader van die boer zich op deze datum ophing 😂🤣 arjen maakt een programma en daar maakt hij grappen over het nieuws maar zelf vormd hij geen mening hij heeft niet gezegd dat hij aan de kant van de boeren staat of aan de kant van de overheid en daarbij komt ook nog eens dat jullie boeren doodsbedreigingen aan jesse klaver sturen zoals in een van de fragmenten jullie moeten arjen wat minder serieus nemen en hij mag doen wat hij doet want dit is nederland en hier is dat toegestaan en als je dat niks vind ga je toch lekker arjen voor lul zetten het doet hem niks 😂🤣

 45. Kom nou eens met oplossing i.p.v. een wijzend vingertje, was een groot deel van de boodschap en wat is het enige wat dit artikel doet, een wijzend vingertje uitsteken.

  Goedkoop!

 46. Een journalist met een beetje integriteit en menselijkheid had deze boer nooit aan de microfoon gelaten. Het nieuws moet nieuws rapporteren, het is niet de Privé waar je iemands levensverhaal op straat dondert voor een paar makkelijke smeuïge verhalen.

 47. Boer Schuiling is tuig van de richel die met zijn enorme waslijst van opgestreken landbouwsubsidies ter waarde van een dikke 160.000 euro een Audi A8 rijdt. En hij is niet de enige boer die Zo op deze criminele manier mijn belastingcenten misbruikt.
  Check rvo..nl en zie wat Schuiling allemaal naar binnenharkte.

 48. Hier sla je weer eens compleet de plank mis. Lubach legt het probleem op een simpele en humoristische manier uit en hij vertelt beide kanten van het verhaal. Het probleem is nu alleen dat de échte schuldigen nu opeens doen alsof zij aan de kant van de boeren staan en veel mensen trappen hier met open ogen in. Wie de producer van het programma is of wat de betreffende boer in de video heeft meegemaakt, verandert daar niks aan.

 49. Is TV (welk programma dan ook) nog wel geloofwaardig? Alles wat op TV is wel ergens gemanipuleerd om het nog ff geen sencuur Te noemen. Wat er echt allemaal overal speelt vertelt men de burger toch niet, alleen dat wat de overheid wil dat we mogen weten.

 50. Arjen heeft gewoon gelijk punt. Misschien moet je het item even kijken en horen dat ie niks tegen boeren heeft, maar dat de veestapel gewoon kleiner moet. Maar ach ja, jullie rechtse Tokkies willen liever dat de wereld onbewoonbaar wordt door Global warming. Domme boeren.

 51. Beste allen.

  Lubach maakt een satirisch programma. Lubach is niet een nieuws site. Daarnaast is er een klipje van iemand online die hij gebruikt, er is een achtergrond bij dat filmpje, niet slim maar hé mensen maken fouten.

  Dan schrijft deze collumnist dat het over de rug van een ander puntjes verdienen is, is dat niet exact wat hij zelf doet?

  En naar alle mensen die reageren. Ik ben rechts, ik kijk met een lach naar Lubach en kan er om lachen. Dit is geen propaganda dit is het weergeven van een punt in een andere optiek. Kunnen we gewoon met zen allen kappen met alles te bestempelen als dit kan je niet maken? Humor is humor dan zoek je het randje op en soms ga je er over heen. Laat het allen.

  Leef en laat leven. Als je er aan stoort zet je het af en als iedereen zich eraan.stoort en niet meer kijken gaat het vanzelf van de buis. Zo niet is er vraag naar deze content in een open markt, en zou je dit toe moeten juichen als rechts persoon.

  Groeten

 52. Wat een gigantische aanstellerij, ik vind deze comments grappiger om te lezen dan alles wat zondag met Lubach ooit heeft uitgezonden. Doe toch even normaal.

 53. Wat een eenzijdig gedram. Wat niemand noemt is de luchtvaart die door iedereen ontzien wordt als vervuiler em idd het vrachtvervooer. En het niet investeren, want te duur, in het openbaar vervoer. En de subsididies die al sinds de eerste versie van europese samenwerking, de egks, naar de landbouw gaan.

 54. Hoi Meneer Lubach.
  Laat je niet gek maken door de rescties. Emotioneel als hij misschien was, had hij beter geen interview kunnen geven. Actie ok maar niemand staat boven de wet. Ze hadden al die blokkeerboeren moeten oppakken en vast zetten en een fikse boete geven. Zij hebben het mallieveld gesloopt en er gezamenlijk voor gezorgd met hun co2 uitstotende tractors dat Nederland vast stond. Wat voor economische schade dat teweeg heeft gebracht zullen we nooit weten. Maar niets ten nadele van de op gepaste wijze protesteerden boer. Er moet nu eens duidelijkheid komen.

 55. Het zit waarschijnlijk nogal gevoelig bij je maar dit zijn feiten. Wees blij met de redactie van lubach . Het grootste gedeelte van het kabinet zullen je geen feiten geven. Ze zullen je groot praten om te krijgen wat ze willen en het zo uit je handen trekken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we het gaan oplossen inplaats van weg te lopen van het probleem want zo doorgaan gaat fout. Dus speel dom en zielig of wijs en kom met ideeën!

Comments are closed.