Aan Ard van der Steur

Beste meneer Van der Steur,

Ver voor wij een J.F.K. hadden in de persoon van die snotneus van GroenLinks, hadden de Amerikanen er ook eentje.

Zijn naam was John F. Kennedy en hij werd ingezworen op 20 januari 1961. De beroemdste zin uit zijn inauguratierede was: “And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country”.

Ik hoop dat u morgen als u bent opgestaan en voor de spiegel uw VVD-stropdas recht trekt die woorden ook wilt uitspreken, maar dan tegen uzelf. “Beste Ard, vraag niet wat je land voor jou kan doen; vraag wat jij voor je land kunt doen”.

Het antwoord is dan: niet aftreden vanavond.

Gewoon wéér een debat overleven door, gesteund door premier Mark Rutte, keihard te liegen. Gewoon nógmaals bewijzen dat van alle onbetrouwbare politici die we in Nederland hebben de VVD de meest onbetrouwbare heeft. Op de highest places.

Zodat de mensen die op 15 maart naar de stembus gaan het onthouden. En snappen dat de tijd van die leugenachtige, elkaar afdekkende plucheplakkers voorbij is. Dat ze moeten luisteren naar Hans van Mierlo.

Dat is wat u kunt doen voor uw land.

De gifbeker die gevuld is met een mengsel van aangeboren arrogantie, structurele onbetrouwbaarheid en misselijkmakend dedain voor de kiezer helemaal leegdrinken.

Wij (ik bedoel: we, the people) zullen u er op 15 maart dankbaar voor zijn.

(En als de PvdA dan nog de egomane dwaas Frans Timmermans voor de campagne laat overkomen uit Brussel, dan houdt het daar ook op bij zeven zetels ;-))

Groet,

JanD