Aan Ans Boersma

Sieraden algemeen

Beste Ans,

Ik begrijp dat je boos bent dat het Financieele Dagblad niks meer met je te maken wil hebben nu blijkt dat je een ex, een jihadist van de Syrische terreurorganisatie Jabhat al-Nusra, aan valse papieren hebt geholpen.

Je was tot gisteren freelance correspondent voor die krant in Turkije en nu niet meer.

Het verwijt dat het FD jou maakt is dat je niet hebt verteld van je relatie met die moslimterrorist. Ik citeer even de hoofdredactie van die krant.

“Ans Boersma is drie keer nalatig geweest in de informatie die zij aan de hoofdredactie heeft verstrekt. Voorafgaand aan haar benoeming is haar eind 2016 nadrukkelijk gevraagd naar de beweegredenen om zich in Turkije te willen vestigen. Daarbij is expliciet de vraag gesteld of er persoonlijke motieven aan ten grondslag lagen om naar Turkije te willen gaan zoals een relatie. Haar antwoord was ontkennend.

In november 2017, toen haar ex in de publiciteit kwam in het Balie-incident, informeerde zij het FD evenmin. Ook na de arrestatie van haar ex-vriend op 30 oktober 2018 heeft Ans Boersma nagelaten de hoofdredactie op de hoogte te stellen van haar voormalige relatie.

Daarmee waren er drie momenten waarop Ans Boersma het FD had moeten inlichten. De hoofdredactie is diep teleurgesteld over haar nalatigheid. De vertrouwensrelatie is hierdoor ernstig geschaad. Om deze reden heeft het FD vrijdag aan Ans Boersma meegedeeld dat zij niet meer voor ons kan werken.”

En zo kwam er na twee jaar en 45 stukken (LOL) van jou een einde aan de samenwerking tussen het FD en jou.

De journalistenvakbond NVJ staat nog volledig achter je. (“Ondoordacht handelen van het Openbaar Ministerie.”)

De website Frontaaldinges.nl staat nog volledig achter je. (“Schuld van Wierd Duk!”)

De in Turkije gevestigde schrijvende anti-Zwarte Piet- en pro-Koerden-activist Fréderike Geerdink staat nog volledig achter je. (“Seksisme! En schuld van Wierd Duk!”)

Maar ik heb nog geen normale journalist of een normale hoofdredacteur horen zeggen dat de hoofdredactie van het FD ongelijk heeft door de freelance-relatie met jou te verbreken.

Sterker: ik denk dat elke normale journalist en hoofdredacteur het volkomen begrijpt dat de hoofdredactie van een krant niks te maken wil hebben met een correspondent die het bed blijkt te hebben gedeeld met een moslimterrorist en die daarover zwijgt als die terrorist in Nederland wordt opgepakt.

En het is zelfs uitermate chic dat de hoofdredactie van het FD alleen maar dit argument aanvoert en je niet keihard veroordeelt voor het feit dat je die jihadist ook nog geholpen lijkt te hebben aan valse papieren, waardoor hij ons land in gevaar heeft kunnen brengen.

Het zal allemaal best dat verliefdheid blind maakte.

Maar krantenredacties zijn geen sociale werkplaatsen.

En freelancers zijn freelancers, met wie opdrachtgevers relaties om elke reden mogen beëindigen.

Dus ik snap het gejank niet.

Niet de krant die jou aan de kant zet is hardvochtig, maar degene die de Nederlandse samenleving in gevaar bracht door een moslimterrorist aan valse papieren te helpen.

Groet,

JanD

PS. En wat die kleine kale al zei voor het FD je bedankte.

10 thoughts on “Aan Ans Boersma

 1. Beste Jan,
  Ben het vandaag grootten deels niet met je eens. Vaak worden mensen al veroordeeld voor dat de feiten goed bekent zijn. Ik denk dat in dit geval het geval is.
  Groetjes

 2. Wat ben jij mild zeg. Tot het seksistische aan toe. Was je ook zo mild geweest als het een man betrof?

 3. Inderdaad.
  Wat mankeert die achterlijke linkse idioten toch om zich met die haatbaarden in te laten? Een gezonde hollandse kerel is niet goed genoeg natuurlijk.
  Zet dat wijf op water en brood de komende 30 jaar.
  En verder oprotten met die linkse troela’s uit de journalistiek. Gek word je van die rooie honden op die tv.

 4. Vroegâh heette een vrouw die met de vijand sliep een moffenhoer, maar tijden zijn veranderd.

  De hoer die nu met de vijand slaapt heeft een naam: Ans Boersma.
  De vijanden van tegenwoordig zijn ook niet meer Nazi’s maar moslims.
  Dat maakt Ans Boersma een moslimhoer. Helaas zijn er vele Ans Boersma’s. Op het hoogtepunt van de ‘migrantencrisis’ gingen al grif verhalen rond van Europese activistes die ‘s nachts van tent tot tent ritsten om zich te laten serienemen door die testosteronbommen. Zonder twijfel met goede intenties, zoals de andere ‘voorbibs’ wang toekeren maar de boodschap van die moordenaars in spé was duidelijk: Europese vrouwen zijn hoeren om gewoon te nemen naar behoefte.

  Ans Boersma ging nog verder. Niet alleen zorgde zij voor seksuele diensten van onze gemeenschappelijke vijand, zij zorgde zelfs dat hij hierheen kon komen. Zodat hij lekker frank en vrij tussen onze kinderen, tussen onze wél kritische journalisten, politici, burgers en allen die wij liefhebben doelen kon zoeken voor dood en vernietiging.

  Vroegâh werden dit soort hoeren tenminste kaalgeschoren, soms met pek en veren overgoten, maar regelmatig ook zwaar mishandeld en opgehangen. Zoals het hoort.

  De tijd zal het leren, maar één ding is zeker: Ans Boersma is vanaf nu nooit meer veilig. Want wat iedereen allang stilletjes weet: er wordt met moslims en zeker ook met collaborateurs zoals Ans Boersma, niet meer vergeten en vergeven. Er wordt heimelijk maar steeds openlijker gezocht naar de hoogste boom.
  Slaap lekker Ans Boersma. Nu je denkt dat het nog veilig kan.

 5. Precies! Helemaal gelijk Jan. Duidelijk is de moraal van degenen die achter haar blijven staan. Wat ons geeneens meer verbaasd momenteel.

 6. Zo iemand (landverrader) heulen met de vijand opsluiten of uitzetten naar land van neuk vriendje.

 7. Het FD doet het op de juiste manier: om de genoemde drie FEITEN zeggen ze het contract met Boersma op. Waarom noemen ze de valse papieren niet als reden? Simpel: dat is op dit moment nog een BESCHULDIGING en geen feit.

  Ik zie het de laatste tijd vaker: er wordt iets over iemand beweerd en meteen wordt die persoon veroordeeld door onvolledig ingelicht gewoon volk. Wat weten die ervan of de bewering werkelijk de waarheid is?

  Voortaan maar eerst even wachten totdat de bewering als feit wordt bewezen?

 8. Jan zeer terecht dat deze “dame” haar ontslag kreeg en ik vid het best mild van je dat je zo reageert.
  Deze “dame” had mede door haar hulp aan een jihadist vele slachtoffers kunnen veroorzaken.
  En dan had zij de rest van haar leven met dat geweten moeten dealen.
  Dus zij moet blij zijn dat het met een ontslag klaar is.

 9. Van alle Syrische vluchtingen die hier binnenkomen is er misschien 10% dat niet liegt en niet in de laatste plaats omdat de waarheid vertellen te gevaarlijk is.
  De Nederlandse bevolking heeft echt geen idee wat daar in Syrië plaatsvind.
  Een oorlog is niet alleen bommen gooien maar haat, ontrouw, wraakzucht en leugens.
  Vanwege mijn werk met vluchtelingen heb ik veel mannen meegemaakt die voluit beweerden niet meer getrouwd te zijn maar hun echtgenoten zaten vaak nog in een vluchtelingenkamp terwijl zij een nieuwe affaire waren begonnen.
  Veroordeel deze vrouw niet te hard want ze waarschijnlijk naïef geweest en zich laten gebruiken door een mooie jongen.
  Zo is ze nu twee keer slachtoffer.

Comments are closed.