Aan Ans Boersma

Speelgoed algemeen

Beste Ans,

Vorige week donderdag werd je Turkije uitgezet.

Je weigerde de media te woord te staan.

Vorige week vrijdag had je een afspraak met ANP-fotograaf Niels Wenstedt om een serie voor de ANP-database te maken.

Gisteren deed je een (klein) rondje schrijvende en audiovisuele pers, met als apotheose een interview in Nieuwsuur.

Strak geregisseerd.

Wie zich niet echt in de feiten verdiept heeft, zag en hoorde een journalist wier leven in haar nieuwe vaderland Turkije verwoest is doordat het Nederlandse Openbaar Ministerie valse informatie over haar gedeeld heeft met de Turkse autoriteiten. En die volkomen terecht schadevergoeding eist van de Nederlandse staat voor ál het immateriële en materiële leed dat haar is aangedaan.

Ik zit eerlijk gezegd wat anders in de wedstrijd.

Ik zag een berekenende chick.

Een koele kikker.

Iemand die genoot van de camera’s.

Maar misschien ben ik wel bevooroordeeld.

Dat komt dan omdat ik het volstrekt logisch vind dat Financieele Dagblad-hoofdredacteur Jan Bonjer geen artikelen meer van je wil kopen.

Dat ik het stuitend vind dat je, toen je ex opdook in De Balie en herkend werd als IS-terrorist én toen hij later werd opgepakt, je opdrachtgever niet informeerde.

Dat ik het stuitend vind dat je, nu hij inderdaad een hoge officier van de uit Al-Quaida voortgekomen terreurgroep Al-Nusra lijkt te zijn geweest en niet voor niets in de EBI in Vught zit, nog altijd de vermoorde onschuld speelt (en het voor hem opneemt).

In het beste geval ben je een naïef kipje.

Maar als dat zo was geweest, had je niet zo’n strak geregisseerde mediastrategie gekozen. En had je niet zo stuitend zelfgenoegzaam in de camera’s van Nieuwsuur gekeken. En had je het wel uit je hoofd gelaten om een schadevergoeding van de Nederlandse staat te eisen omdat jíj het slachtoffer zou zijn.

Dus ik geloof je niet.

Voor geen meter.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

12 thoughts on “Aan Ans Boersma

 1. Als journalist moet je op je hoede zijn. Wantrouwen moet groter zijn dan vertrouwen.! Verliefd worden is één; maar in een moslimland zeker je kop niet in het zand steken….dus ik geloof jou ook niet!

 2. Vroegâh heette een vrouw die met de vijand sliep een moffenhoer. Maar tijden zijn veranderd en de swastika is een halve maan geworden.

  De nazi’s van vroeger zijn de moslims van nu.
  De slet die nu met de vijand slaapt heeft een naam: Ans Boersma.
  Dat maakt de gristengestoorde Ans Boersma een moslimslet.

  Helaas zijn er vele Ans Boersma’s. Op het hoogtepunt van de migrantencrisis gingen al vele verhalen rond van Europese activistes die ‘s nachts van tent tot tent glibberden om zich te laten serienemen door die islamitische testosteronbommen. Zonder twijfel met goede intenties, zoals de andere gristelijke voorbibs wang toekeren dus de boodschap aan die religieuze moordenaars was duidelijk: Europese vrouwen zijn makkelijke sletten om te nemen naar behoefte. Wat zij zoals bekend massaal hebben gedaan en nog. Zonder leeftijdsdiscriminatie, dat dan weer wel, want leeftijd maakt voor die religie niet uit zolang er maar een gat in zit.

  Ans Boersma ging nog verder. Niet alleen zorgde zij voor seksuele diensten aan onze gemeenschappelijke vijand, zij fraudeerde ook zodat hij hierheen kon komen. Opdat hij frank en vrij tussen onze kinderen, tussen onze wél kritische journalisten, politici, burgers en allen die wij liefhebben, doelen kon zoeken voor zijn religieus geïnspireerde dood en vernietiging.

  Vroegâh werden dit soort met de vijand collaborerende hoeren tenminste kaalgeschoren, met pek en veren overgoten maar regelmatig ook zwaar mishandeld, gemutileerd en opgehangen of gevierendeeld. Zoals het hoort.

  De tijd zal het leren, maar één ding is zeker: Ans Boersma kan zich nooit meer veilig wanen. Want wat iedereen stilaan allang weet: er wordt moslims en helemaal collaborateurs zoals Ans Boersma niets vergeven en vergeten. Heimelijk maar steeds openlijker wordt gezocht naar de spreekwoordelijk hoogste boom. En wat iedereen ook weet: hoe langer het uitstel, hoe hardvochtiger de wraak!

  Slaap zacht en vredig gristen moslimsletje Ans Boersma. Nu je denkt dat het nog veilig kan.

 3. Ans Boersma deelde het bed met een islamitische extremist. Zij claimt tot op heden dat zij zich in onschuld kan baden. Dat is onjuist.
  Nadat haar moslimvriendje is herkend in de Balie als een (zeer) hoge strijder en leider van Al-Nusra, de Syrische tak van Al-Qaeda, die in wreedheid en genocide niet ondeed voor ISIS, heeft zij de familie van hem opgezocht in Turkije om informatie te delen. Daarnaast heeft zij niet contact gezocht met de Nederlandse overheid om informatie te delen over haar contacten met deze strijder, terwijl zij wist of tenminste moet hebben geweten dat de overheid zal moeten hebben zitten springen om meer informatie, zeker gezien de toen schijnbare accute terrorisme dreiging.

  Gegeven bovenstaande kan niet anders dan worden geconcludeerd dat Ans Boersma niet de belangen van Nederland diende maar bewust en bij volle verstand de belangen van die vijandelijke strijder diende en in het verlengde daarvan Al-Nusra.
  Daarmee is Ans Boersma een deel geworden van dat vijandelijke leger en kan worden gesteld dat zij deel uitmaakt van dat vijandelijke leger.

  Ans Boersma kan daarmee als terrorist worden aangemerkt. Bovendien kan worden gesteld dat Ans Boersma in dienst van een vijandelijk leger is. Ans Boersma dient te worden vervolgd als terrorist en daarnaast behoort haar Nederlanderschap te worden afgenomen.

  Ans Boersma is onze vijand en iedereen die haar direct of indirect helpt ook.

 4. Zover is het nu dus gekomen. Christelijke en/of linkse meisjes die het bed delen met genocideplegers. In dit geval zelfs een links christelijk meisje dat deze hoge leider van een islamitische genocide machine bewust met list en bedrog papieren heeft proberen te laten verkreigen om dat monster naar haar moederland te laten afreizen. Waarna als dit uitkomt doordat de ware slachtoffers van deze massa slachters hem herkennen, zij rücksichstlos degene die ons moet beschermen – de nederlandse staat – voor het gerecht durft te dagen omdat ‘haar leven in Turkije is verstoort’. Terwijl die ware slachtoffers zonder twijfel nóg verder hun PTSS zijn ingetrapt door het gebrek aan veiligheidsgevoel nadat zij hebben moeten vluchten voor dit soort monsters.

  Welk een gewetenloze hoer moet je dan wel niet zijn om je niet kapot te schamen voor het leed dat je die slachtoffers hebt aangedaan, voor het gevaar waarin zij haar landgenoten heeft gebracht, de overbelasting en kosten die zij heeft veroorzaakt door dit monster toegang te helpen verlenen waarna zij toen zij dit te weten kwam niet eens de overheid op de hoogte heeft gebracht of geholpen aan misschien wel crusiale informatie om dat netwerk te elimineren.

  Voor typetjes als Ans Boersma kan ik geen woorden vinden. Het enige dat ik kan bedenken dat passend is voor Ans Boersma is de hoogste boom.

  En dan komt zij er nog genadig vanaf!

 5. Vroeger werd zo ‘n slet opgeknoopt wegens hoogverraad. Nu krijgt ze een platform om haar zieligheid te verkondigen. Dan ben je far beyond naïef. Ook diegenen die hier intrappen.

 6. Nederlandse paspoort afnemen en zo hard er uit schoppen dat ze pas weer bij de turkse grens neerkomt ! Klaar , wat eten we morgen ?

 7. Het mooiste is eigenijk nog dat ze fraude en valsheid in geschrifte gepleegd heeft en net doet alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. Ben benieuwd of het OM zo slim is om haar daar zo als het hoort gelijk voor te vervolgen. Gecombineerd met het helpen van het voorbereiden van strafbare feiten etc. zou het een perfecte zet zijn om haar claim diep de grond in te boren.

 8. Het (ex?) vriendje van Ans Boersma wordt in De Balie herkend als een hoge leider van Al-Nusra, door zijn slachtoffers!

  Meteen gaat Ans Boersma naar zijn familie om die te waarschuwen en in het verlengde daarvan vrijwel zeker ook zijn vrienden en medestrijders en genocideplegers.

  Dus ipv Nederland te beschermen tegen dit zeer grote gevaar dat nu in de terrorismeafdeling van de extra beveiligde gevangenis in Vught zit, heeft zij de vijand geholpen.

  Ans Boersma moet zo spoedig mogelijk door de overheid permanent worden geneutraliseerd. Geen medelijden!

 9. Wat zijn we toch beinvloedbaar door woorden in het nieuws. we reageren als holbewoners met een knuppel op zak die een wild zwijn voorbij zien komen om er vervolgens als een dolle achteraan te rennen omdat dit ons volgende avondmaal zal worden.

  als ik het verhaal lees zie ik echt amper bewijs. je leest een vrouw in islamitisch land wordt verliefd op islamist, ze hoort wat verhalen van de man op wie ze verliefd is en lijkt hem te geloven dat dat zijn waarheid is.

  als ik zelf verliefd ben ga ik altijd eerst vragen of ze niet toevallig een terrorist is…?! je weet maar nooit door welk verhaal ik straks weer wordt achtervolgt. De nederlander zegt nu als wij verliefd worden twijvelen wij ook altijd aan de oprechtheid van de ander, dat hoort volgens jullie blijkbaar bij verliefd zijn. ik denk eerder slecht begin van een relatie als je zo begint…
  vervolgens ga je in je prille relatie op reis via een toeristenvisum en zegt ja we gaan weer terug hoor… en dan is dat deel valsheid in geschrift? waar zijn die keiharde bewijzen dan dat haar intenties anders waren dan wat er op het visum stond? het bewijs is dat HIJ zich later in Nederland vestigd.. en zij in Turkije, blijkbaar klopt haar intentie op het visum en die van hem niet (of kwam hij zo op het idee om zich in Nederland te vestigen, waardoor zelfs hij de waarheid op het visum heeft gezet, maar goed dit blijft zonder proces of bewijs voor ons als lezers te vaag om uitspraken over te doen, maar jullie doen het wel!).

  een terrorist is vooraf al schuldig en blijkbaar ook iedereen in zijn kennissen kring. terrorisme is een gevaar en vraagt om een andere opsporingsaanpak maar nu is in al dat geweld een vrouw haar baan en misschien wel haar oude leven totaal kwijt.

  op een gegeven moment wordt hij opgepakt en gaat zij naar zijn familie toe om dat nieuws te brengen. als ze alles van hem had geweten dan had ze dat misschien niet eens gedaan, misschien was ze in dat geval zelfs geen relatie aangegaan. maar het gaat hier om een vrouw die verliefd was, een relatie had en zelfs bevriend uit elkaar gingen, blijkbaar wist ze niet alles van zijn verleden. waarom mag je dan niet zijn familie op de hoogte brengen?
  sterker nog als ik crimineel of terrorist was of ben dan zou ik niet direct of zelfs later even alles netjes opbiechten aan mijn nieuwe vlam. lekker begin, hoi ik heb mensen vermoord door hun hoofd eraf te snijden in syrie ga je mee uit eten en daarna naar mijn huis? Nee ik zou en hij denk ik ook, want zulke verhalen heb je al 1000 keer voorbij zien komen, gewoon een mooi kloppend verhaal ophangen en zorgen dat ik lekker bij haar in bed lig vanavond ipv haar af te schrikken en helemaal niks hebben.

  deze gast wordt nu verdacht van terrorisme en omdat wij dat zo erg vinden mag je volgens ons geen relatie aangaan met zo iemand, redelijk logisch maar dan moet je als je dit veroordeeld dat allemaal wel weten vooraf. die gasten in syrie weten donders goed dat ze er niet mee te koop moeten lopen want anders krijgen ze het moeilijk. dus gaat hij zijn westerse vriendin echt niet alles opbiechten, dat lijkt mij een sterk verhaal en ook erg dom om te doen. die gasten worden opgeleid als of ze commandos worden die ten strijde gaan en daar past makkelijk bij dat ze niet de hele waarheid aan de eerste de beste chick gaan vertellen.

  dus of we haar nou wel of niet moeten geloven. de feiten lijken te zijn een stom toeristen visum met een vinkje we gaan weer terug, en meer dan een jaar later woont hij in nederland en zij in turkije en dan is dat opeens bewijs dat zij hem hielp zich in nederland te vestigen. sorry maar dit is gewoon een vaag verhaal waar overijverige ambtenaren iets te rigoreus hebben geoordeeld dat zij die info mogen delen met turkije en zo een nederlandse meid haar leven stuk maken omdat ze verliefd was. verliefdheid maakt blind of waren we dat in onze vast geroeste relatie vergeten?

  dit is gewoon te triest voor woorden en had zo helemaal niet mogen verlopen. en jullie de tv kijker, de krant lezer of wie dan ook heeft zijn oordeel al klaar omdat turkije haar direct uitzet. haar baas schijt in zijn broek voor de reacties en gooit nog wat olie op het vuur door haar werk als freelancer af te nemen en zo hebben wij haar in gedachten al veroordeeld zonder even te bedenken hoe het ook alweer was om verliefd te zijn en te bedenken wat er tijdens verliefdheid ook alweer door je hoofd gaat… zoiets als terrorist, syrie, gevaarlijk, niet mee in zee gaan, slecht voor je carriere etc etc. ik denk dan vaak heel andere dingen en mijn brein denkt voor mij ook heel anders want die zit vol chemische geluksstofjes waardoor al die negatieve vragen die ze volgens jullie had moeten stellen niet eens de ruimte krijgen.

  we zijn gek geworden door terrorisme iets wat wij westerse landen misschien wel zelf hebben gecreerd in onze hang naar olie, stabiele dictators en het opleggen van democratie in moslim landen door oorlogen te voeren, economische sancties en al die andere onzin die wij als waarheid zien en als een ander dat niet ziet dan spoort hij niet, en kijk ons het eens goed hebben… en zij komen om in armoede zien enkel ellende wat een voedingsbodem voor terrorisme is. maar wij “de goede” hebben gelijk en zijn zoals Bush ons vertelde in oorlog met terrorisme en alles mag wijken omdat wat wij veroorzaakt hebben op te lossen met onze eigen waarheid. want wij mensen spiegelen moeilijk met dat wat niet op ons lijkt en dat ontaard zoals altijd in een strijd. en een strijd maakt mensen blind en zet ze in een van de kampen. en als je opeens door woorden in een niet nader gedefinieerd kamp zit wordt je zoals in deze zaak tussen blinde woede aangeschoten wild en is alles geoorloofd zoals je hele leven even kwijt raken.

  sorry je zal vast zoals bijna 17 miljoen nederlanders een andere mening hebben maar dit verhaal en hoe onze overheid hiermee omging is diep en diep triest. om ze vanavond weer te horen zeggen op tv we zijn trots op ons rechtssysteem en je bent pas schuldig als je veroordeeld bent. nou nu dus even niet… dag leven, dag baan, dag geloofwaardigheid en goed gedaan van de overheid die zelf nooit een leugen verteld of terroisten steunt met geld.

Comments are closed.