Aan Annemarie Jorritsma

Nieuwe album van Kinderen voor Kinderen

Mevrouw Jorritsma,

Als voorzitter van de VVD-fractie in de Eerste Kamer vindt u de door het journalistieke platform Follow the Money veroorzaakte ophef over belangenverstrengeling bij het VVD-Eerste Kamerlid Anne-Wil Duthler maar gezeur.

“Dan kunnen we alleen nog baby’s en mensen die nog nooit iets hebben gedaan Eerste Kamerlid maken”, zei u tegen de Volkskrant.

U heeft zo gelijk.

Het is volkomen normaal dat VVD-minister Edith Schippers de aanbestedingsregels aan haar laars lapt en onderhands een opdracht over de WMO laat geven aan het eigen bedrijfje van VVD-Eerste Kamerlid Anne-Wil Duthler. Het is volkomen normaal dat een tekst die het eigen bedrijfje van VVD-Eerste Kamerlid Anne-Wil Duthler schrijft letterlijk in de wetstekst wordt opgenomen. Het is volkomen normaal dat VVD-Eerste Kamerlid Anne-Wil Duthler, die een kleine 80.000 euro van VVD-minister Edith Schippers kreeg voor haar rapportje, bij de stemming in de Eerste Kamer voor die wet stemt, waardoor de wet met 37 tegen 36 stemmen wordt aangenomen. Volkomen normaal.

Dat VVD-Eerste Kamerlid Anne-Wil Duthler op dat moment (net als uw voorganger als fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer, VVD-coryfee Loek Hermans) ook commissaris was bij De Facultatieve van VVD-voorzitter Henry Keizer is misschien leuk voor journalisten die VVD-Eerste Kamerlid Anne-Wil Duthler willen framen als een VVD-Eerste Kamerlid dat meer hart heeft voor liberale lijkenpikkers dan voor hardwerkende Nederlanders die denken netjes te sparen voor hun crematie – maar dat doet niets af aan de grote verdiensten van VVD-Eerste Kamerlid Anne-Wil Duthler voor de maatschappij. Bovendien: dat hele onderzoek van dat websiteje naar het bedrijf van VVD-voorzitter Henry Keizer stelde destijds geen ene moer voor. VVD-voorzitter Henry Keizer was, is en blijft een integer mens. Schandalig dat die het veld moest ruimen door het broddelwerk van één zo’n nitwitje van Follow the Money.

VVD’ers deugen en daarmee basta!

Toch, mevrouw Jorritsma?

Groet,

JanD