Aan Annemarie Jorritsma

Beste mevrouw Jorritsma,

U, de VVD-mastotante, zei het echt hè, gisteren bij BNR, over de kwestie rond de graaiende VVD-voorzitter Henry Keizer?

Je mag niet afgaan op een oppervlakkig onderzoek van één journalist”.

Nee, laten we vertrouwen op het zelfreinigend vermogen van de VVD.

De partij die al vijf jaar op rij de meeste integriteitsaffaires op haar naam heeft. De partij die sinds 2008 21 prominente leden met een veroordeling de rechtbank zag verlaten. De partij die Justitie-minister Ard van der Steur al bij zijn eerste tweede derde vierde vijfde zesde zevende achtste de beste blunder naar huis stuurde. De partij waarvan de grote baas wegens geopolitieke belangen spuugt op de nabestaanden van de 298 slachtoffers van de MH17, met z’n onderste steen. De partij waarvan de vorige voorzitter altijd graag bij ‘Tante Truus in Almere’ kwam, want “Je kan er lekker eten en krijgt er gratis een mongool bij”. De partij die…

Ach, ik kan nog minutenlang doorgaan.

De partij van ‘we rule this country’.

De partij die dacht dat Follow The Money en de uitstekende onderzoeksjournalisten Kim van Keken en Eric Smit, die maandenlang gedegen onderzoek deden naar die penozevoorzitter van u (en uw collega-mastodont Loek Hermans), even dacht te kunnen wegzetten als een stelletje onbeduidende prutsers.

Daar is de VVD van een koude kermis teruggekomen.

En weken later blijkt er één VVD’er niks te hebben geleerd.

Als u ’s ochtends in de spiegel kijkt, ziet u welke VVD’er ik bedoel.

Ik weet zeker dat die zich dan nergens voor schaamt.

En dat is precies het probleem.

Groet,

JanD
Gezondheid algemeen

14 thoughts on “Aan Annemarie Jorritsma

 1. Heel, heel mooi verwoord Jan. Ik sta hier voor 100% achter‼️‼️

 2. Zeer duidelijk , en geen woord van gelogen. Kan je van de uitspraken van de VVDers niet altijd zeggen en dan zeg ik het nog netjes. C. Middendorp

 3. En al die PVV’ers dan met hun veroordelingen voor openlijke geweldpleging, drugsverslavingen, you name it… En die PvdA coryfeeën die zich hebben laten omkopen of na hun politieke carrière hebben laten fêteren door het grote geld?
  Kortom: dit soort praktijken vindt in iedere partij plaats. Is echt geen VVD-eigenschap hoor.

 4. Omhoog gevallen politica niveautje Schoevers secretaresse perfect op haar nummer gezet!

 5. Terecht of niet terecht, maar een ding is wel zeker. Steeds meer mensen haken af en hebben het gehad. Het vervelende van deze ontwikkeling, dat zaken daarmee wederzijds versterkt gaan worden en ‘luisteren’ en daarmee ‘handelen’ steeds verder weg raken. Ik vind dit geen goede ontwikkeling

 6. Annemarie Jorritsma, dit verhaal van Jan kun je in je zak steken. Wat zijn jullie een mooipratersbende geworden. Doe de groeten aan Edje Kadetje, het dronken praatjesmakertje van jullie, de whisky spat hem uit de ogen.

 7. Was mevr Jorritsma niet de Burgemeester , die niet wist dat zij bij het boren in haar grond een vergunning moest aanvragen .
  Nee dat hoeft de 1e burger niet te weten , die staat boven de wet en naast God

 8. Jarenlang volgde ik de VVD prominenten. Eric Smit ken ik persoonlijk .hij is een terriër op dit gebied.kreeg net een email! Van hem om ondersteuning voor het werk van follow the money. Wordt lid voor 8 euro per maand of 80 euro per jaar!

  Kan follow the money haar/ zijn werk blijven doen! Wie volgt

  Terug naar de VVD prominenten. Loek Hermans vult en vulde zijn zakken .houdt hem extra in de gaten. Waarvan akte

 9. Dat deze bedriegersbende nog steeds bestaat is een naar mijn mening godswonder, volksverlakkers met uitgestreken tronie´s die er zelfs niet voor terugdeinzen MH 17 nabestaanden in de zeik te nemen en op een minder dan mindere manier te beliegen en dan wl ik het niet eens over de (on)bekende onderste steen hebben.

 10. We worden geregeerd door een stelletje dubieuze graaiers en iedereen vindt het blijkbaar best!

 11. @Snoes, Je hebt helemaal gelijk! PVV, PvdA en nog een hoeveelheid partijen bezitten ook de nodige nestbevuilers. Maar… dat maakt de inhoud van dit stuk niet minder waar. Prima om te relativeren maar niet om de VVD vrij te pleiten alsjeblieft! Dit is ook de partij van de man die met alle winden mee waait om zijn stoeltje maar te kunnen houden onder het mom dat het ‘goed is voor Nederland’. De partij die stelselmatig beweert integer te zijn. Ik heb tot ‘paars 1’ steeds VVD gestemd. Inmiddels ben ik genezen.

 12. @Snoes, Je hebt helemaal gelijk! PVV, PvdA en nog een hoeveelheid partijen bezitten ook de nodige nestbevuilers. Maar… dat maakt de inhoud van dit stuk niet minder waar. Prima om te relativeren maar niet om de VVD vrij te pleiten alsjeblieft! Dit is ook de partij van de man die met alle winden mee waait om zijn stoeltje maar te kunnen houden onder het mom dat het ‘goed is voor Nederland’. De partij die stelselmatig beweert integer te zijn. Ik heb tot ‘paars 1’ steeds VVD gestemd. Inmiddels ben ik genezen.

Comments are closed.