Aan Ankie Broekers-Knol

Beste mevrouw Broekers-Knol,

Nou breekt mijn klomp!

Donderdagavond schreef de Volkskrant: “Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Ankie Broekers-Knol is er niet in geslaagd om het gesprek aan te gaan met Marokkaanse autoriteiten over het terugnemen van uitgeprocedeerde asielzoekers. Dat zei de bewindsvrouw donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Broekers-Knol vertelde ‘graag’ op bezoek te willen bij de Marokkaanse minister van Asielzaken, maar die liet weten niet op het Nederlandse bezoek te zitten wachten.”

Dat was dus uw verklaring in de Tweede Kamer waarom wij met duizenden illegalen extra zitten opgescheept, naast die linkse hobbyprojectjes die dieper in Afrika het vliegtuig naar het Luilekkerland aan de Noordzee hebben genomen.

Maar gisteren zei zowel D66-minister Kaag van Buitenlandse Zaken als premier Rutte van uw eigen VVD dat u heus wel welkom bent in Marokko, maar dat u het alleen nog even aan de juiste persoon moest vragen.

“Een agendatechnische kwestie”, noemde Kaag het.

En Rutte zei: “Een misverstand.”

Waarbij ik Rutte toch een compliment moet maken.

Black Friday

Want zelden heeft de premier een bewindspersoon uit zijn eigen kabinet zo adequaat omschreven.

U bent namelijk van de law and order-partij, maar u bent dus blijkbaar nog te stom om een afspraak te laten regelen om over het repatriëren van illegalen te praten met een land dat we aardig in de portemonnee kunnen treffen als het niet meewerkt.

En wat nog erger is: als u de volkomen terechte suggestie krijgt om de illegalen (net als die deze week aangekomen IS-mevrouw die alleen nog een Marokkaans paspoort heeft) gewoon op het vliegtuig te zetten naar Rabat, is uw reactie: “Zo doen we dat in Nederland niet.”

VVD.

Law and order.

In het verkiezingsprogramma van de VVD uit 2017 staat: “Uitgeprocedeerde asielzoekers zijn geen vluchtelingen. Zij hebben alle procedures doorlopen, zijn definitief afgewezen en moeten daarom Nederland verlaten. Dit zijn uitspraken van Nederlandse rechters waar zij, net als iedereen, naar moeten luisteren.”

En: “Voor migranten uit veilige landen is hier geen plek. Daarom moeten we ervoor zorgen dat landen hun eigen onderdanen ook daadwerkelijk terugnemen. Ook medewerking hieraan kunnen we als voorwaarde stellen bij ontwikkelingshulp, handelsrelaties en het sluiten van verdragen.

Nou, dat geldt dus voor al die lui uit het veilige land Marokko.

En dan tovert de VVD als opvolger van cijfersjoemelaar Mark Harbers een bejaarde tante uit de hoge hoed die niet in staat is om een eenvoudige afspraak met een collega te maken én die op grond van (blijkbaar) een Nederlandse traditie sowieso niet van plan is de mensen die alleen nog recht hebben op een enkeltje Rabat op het vliegtuig te zetten.

Dan ben je misschien niet eens meer een misverstand, maar eerder een enge kast-GroenLinkser.

Groet,

JanD

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me.

9 thoughts on “Aan Ankie Broekers-Knol

 1. Ik roep het al jaren: wat we nodig hebben in dit land ,is:

  – ballen en een ruggengraat
  – gezond verstand en intelligentie
  – en een bezem

  Op de juiste beleidsterreinen, die echt belangrijk zijn. Die ertoe doen, zal ik maar zeggen:
  Dus “blijf ervan af met je jatten, jullie kunnen toch niks goed inschatten”!!

  Voorbeeld: de STER-reclame.

  Voorbeeld van : gebruik eens de bezem bij Defensie, bij Justitie,bij Veiligheid (?!), bij het O.M. (waar ze elkaar neuken en de burger naaien, bv.Peronnetje in Hilversum……..)

 2. Graag ga ik met wie dan ook een weddenschap aan voor een fijne fles Teacher’s whisky (email bij Jan bekend:)). Wie eerst komt…
  Dit kabinet rammelt nu aan zoveel kanten, en de profileringsdrang gaat zo toenemen, dat we voor 1 april 2020 van Rutte 3 af zijn (in missionaire staat, that is).
  Of Rutte dan ook foetsie gaat, daar waag ik me niet aan. Onkruid etc..

 3. Het wordt tijd dat de kabinetten geen recht hebben om ons geld op te maken aan vluchtelingen het is ons geld met de poten van af blijven en het te besteden aan ons land en onze kinderen onze ouders en uitsluitend aan onze economie daar hebben wij volkspremie voor afgedragen en niet voor de speeltjes van Rutte en zijn linkse dieven bende.

 4. Het kartel is in oorlog met ons, het volk. Kijk maar naar het beleid. Stuk voor stuk beslissingen en handelingen om te verdelen en te heersen. Het volk, de massa, heeft het alleen nog niet door. U, ik, wij moeten wijken voor de macht van de EU, de elite, de multinationals, de NWO. Over 10jr zijn de mensen die nu worden weggezet als complotgekkies visionairs en roepen alle wegkijkende deugers ‘wir haben es nicht gewusst’. Kijk naar alles wat het kartel doet, zorg, het sociale stelsel, onderwijs, politie, leger, rechtsstaat, alle hoekstenen worden één voor één systematisch verwijdert. Men gaat zelfs in Afrika soldaten werven. Dit is allemaal geen toeval meer. Het kartel heeft ons de oorlog verklaart en de massa staat te klappen voor hun eigen ondergang.

  The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it. -George Orwell

 5. Hij is weer geweldig Jan.
  De VVD is een zeer incompetente partij geworden en nog maar een schim van wat het ooit was ( als het ooit wat was) . De partij hangt aan elkaar van list en bedrog en het zal eens tijd worden dat Rutte ( die al lang met zijn hoofd in Brussel zit) beseft dat zijn houdbaarheidsdatum verstreken is ende pijp aan Maarten geeft.
  Nederland heeft leiders nodig die van het land houden en dit land willen opbouwen naar wat het was en niet de afbraak en vernietiging van nu.

 6. Bij mij om de hoek komt tóch een asielzoekers centrum met uitgeprocedeerde ongedocumenteerde met psychische problemen 60 mannen en vrouwen. Midden in een woonwijk en naast een school. Hoezo ze moeten terug volgens de rechter?

 7. Gekkenhuis Nederland.
  Diagnose: Langjarige incompetentie, List en Bedrog, Geld en Machtsmisbruik, Anti Democratische Kartelvorming!
  REMEDIE: Hele Regeringszooitje eruit pleuren!!

Comments are closed.