Aan Angela de Jong

Bol.com Algemeen

Beste Angela,

Jij bent tv-recensent voor het Algemeen Dagblad.

In het Algemeen Dagblad staat vandaag een stukje over de eerste aflevering van de talkshow Jinek bij de commerciëlen.

De kop luidt: ‘Messcherpe Jinek op RTL 4 als een vis in het water’.

Mij lijkt één aflevering wat te vroeg voor een oordeel, maar het Algemeen Dagblad is niet van het geduld.

Alleen: die ‘recensie’ was zo glijerig en glibberig (met zinnetjes als “grapt Eva” en “Om meteen alle gekheid lachend weer terug op het stokje te duwen”), dat ik dacht dat je ‘m met 39 graden koorts en een licht delirium had geschreven.

Maar wat bleek?

Dat stukje was helemaal niet van jou.

Het kwam van Cindy van Rijswijk.

En dat was niet jouw vervangster omdat je inderdaad lag te rillen in de echtelijke sponde, maar… omdat je zelf aan tafel zat bij Jinek.

Er kunnen vier redenen zijn waarom je daar zat.

Reden 1: geld. Het AD betaalt je zo beroerd dat je de schnabbels goed kunt gebruiken.

Reden 2: ijdelheid. Je vindt het gewoon geil dat je op straat herkend wordt als die mevrouw van de televisie.

Reden 3: handel. Je hebt een nieuw boekje, nieuw tv-programma, nieuwe musical, nieuwe film of iets anders nieuws te verkopen.

Reden 4: zieltjes winnen. Er komen verkiezingen aan en je staat op een lijst.

Eigenlijk, lieve Angela, maakt het niet uit wat jouw reden was.

Ik kan je wel in een lang betoog gaan uitleggen waarom een tv-recensent nooit in een van de eerste afleveringen van een nieuw programma moet gaan zitten. Iets met de slager die zijn eigen vlees keurt. En als er ook nog direct of indirect voor wordt betaald: iets met omkoping en belangenverstrengeling.

Maar laat ik het kort houden.

Het deugt niet.

Je bent dan gecorrumpeerd.

En zo verliest één van de laatste lichtpuntjes van het Algemeen Dagblad haar glans.

Groet,

JanD

UPDATE Blijkbaar heeft OP1 Angela niet op de payroll staan…

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series

25 thoughts on “Aan Angela de Jong

 1. Gewéldig geschreven Jan, die Angela denkt werkelijk dat zij Jezus is, nou, dát ben ik dus, en ik noem jou maar mijn vader, en jîj hebt haar flink op haar plek gezet, heerlijk om te lezen joh, ga zo door Jan !!!!!
  Een trouwe fan !!!

 2. Mooi dat je haar het laatste lichtpuntje bij het AD noemt. Die kwalificatie was zij en haar krantje bij mij al enige tijd kwijt.

 3. Wat maakt het uit?
  Wat maakt het uit waarom zij daar zat…wat maakt het uit wat ze ervoor heeft gekregen…wat maakt het uit wat zij vindt?
  Waarom zoveel aandacht naar deze vrouw?

 4. Wat een gezeur toch. Laat een ieder doen wat ie doet zonder er meteen een waarde oordeel aan te koppelen. Maar ja Nederland is een zeur land, helaas.

 5. En dan vorig jaar RTL afbranden en er nu als eerste zitten en Wendy van Dijk aanvallen dat ze het voor het geld doet. Angela doet het zeker voor niets. Hoe hypocriet!!!! Of het ons allemaal interesseert. Tv kijken is voor mij amusement afleiding en tijdverdrijf en geen BATTLE en GEEN MACHTSTRIJ,D.

 6. Jan je hebt volkomen gelijk. Ik las alle stukjes van haar zonder erbij na te denken of zij gelijk had. In dat vertrouwen is nu wel een lelijke deuk gekomen

 7. Volledig mee eens Jan! Het wordt eens tijd dat alle omroepen Mevrouw de Jong gaan negeren. Programma’s afkeuren doet ze toch, maar laat ze dat maar doen in het AD en niet op TV. Ik kijk niet meer of minder naar een programma omdat mevrouw de Jong haar mening verkondigt.
  Sinds zij een programma op NPO won is haar ego boven haar uitgestegen en komt haar kop teveel op TV omdat omroepen bang zijn voor slechte kritieken.

  Dus boycotten dat mens!

 8. Een vreselijke talkshow hysterisch goed te noemen? Ongeloofwaardig. Ga maar voor de Donald Duck schrijven.

 9. Dat ze allemaal pochen over jinek snap ik niet.

  Ze wil wat anders proberen en komt vervolgens met het precies zelfde programma terug.

  Maar Angela de jong deed het weer top zoals altijd die zegt precies hoe het is en heeft lak aan wat iedereen van haar vind.
  Angela je zegt precies wat ik denk. .

 10. Angela wouwelt te snel net als die goser van DWDD. Niet te verstaan dus. Schrijft te snel kritiek terwijl ze er zelf niet tegen kan en is erg met zichzelf ingenomen en laat zich te veel zien op TV met haar haren voor de ogen
  Geen gezicht dus. Weg ermee.

 11. Begrijp wérkelijk niet waar deze mevrouw haar zgn status als tvrecesent aan verdient??
  Dat mevrouw aan elke tafel schuift om haar dubieuze voorspellingen te doen na n avondje tv kijken..??
  De mevrouw lijdt aan ernstige vorm van misplaatste zelfverheerlijking!!

 12. Angela de Jong wordt zwaar overgewaardeerd. Ze kijkt tv. En tikt er stukjes over. Is dus slechts haar mening. Die doorklinkt vanwege haar wat grotere podium. Geen flauw idee waarom ze zo vaak op tv is. Voegt niets toe!

 13. Op zich een leuk verdienmodel, chips eten op de bank (is haar wel aan te zien, de nek is bijna verdwenen) en betaald commentaar geven op te programma’s.

 14. Die vadsige zeug kan alleen maar kan exstiseren door andere te bekritiseren, maar zelf kan ze geen enkele tegengeworpen kritiek verdragen.
  Wat een totaal irrelevante bezigheid, de hele dag wezenloos naar tv programma’s kijken, om er zodoende recensies over te schrijven…een ware treurspel des geestes!!

 15. Ik vind die Angela zo een irritant mens die echt denkt dat ze alles weet. Vreselijk weg met die vrouw!!!

Comments are closed.