Aan alle Nederlandse politici

Vakantie!

Dames en heren,

NRC-journaliste Emilie van Outeren (een van de pareltjes daar) stuurde gisteren een tweet de wereld in over jullie D66-soortgenoot Thom de Graaf.

“Thom de Graaf, die als minister sneuvelde op gekozen burgemeester, werd in 2007 benoemd burgemeester. Kwam in 2011 in senaat die hij wil afschaffen. Wordt nu vice-president Raad van State waar voorzitter (koning) volgens hem niet in thuishoort.”

Als Twitterpurist zou ik kunnen gaan zeuren over 104 tekens te veel (de tweet was 244 tekens), maar laat ik me vandaag tot de inhoud beperken.

Ja!

Dit is het!

Dit is hoe jullie zijn!

Allemaal!

Stuitend opportunistische baantjesjagers.

Ik ga de voorbeelden niet eens bespreken. Jullie kunnen ze zelf wel invullen. Van Rutte tot Yesilgöz. Van Buma tot Omtzigt. Van iedereen van D66 tot iedereen van D66. Van Asscher tot zijn overgrootvader. En zelfs de mannenbroeders van de SGP verkwanselen de erfenis van Bas van der Vlies.

Ik ga vandaag even mijn eigen dingen doen. België speelt tegen Tunesië. Er moet een boek af. Bob Dijkgraaf loopt zijn eerste officiële halve marathon, daar willen we bij zijn. Er gaat om 1945 precies een geheime website online.

Want het helpt toch niet.

Zelfs als ik jullie allemaal “ga eens deaud” zou toeroepen, heeft dat geen zin.

Dan wordt er namelijk gewoon een nieuwe scheepslading met zakken stront aangeleverd.

Groet,

JanD