Aan alle Nederlanders

Beste Nederlanders,

Jullie gaan er dit jaar allemaal op vooruit.

Dat zei premier Mark Rutte (VVD).

Dat zei vice-premier Kajsa Ollongren (D66).

Dat zeiden de heulmedia (zoals de Volkskrant).

Om middernacht maakte het CBS bekend dat de energierekening van een gemiddeld Nederlands gezin bij hetzelfde gebruik van gas en elektra dit jaar stijgt van 1740 naar 2074 euro. Dat is een stijging van 334 euro netto, ofwel 19,2 procent. Van deze 334 euro netto is 161,93 euro belasting.

Julie gaan er dit jaar gemiddeld allemaal op áchteruit.

Want energierekening, want BTW, want zorgpremie, want gemeentelijke woonlasten, want dit, want dat, want zus, want zo…

Rutte, Ollongren en al die anderen uit het partijkartel die beweerden dat jullie er allemaal op vooruit gaan dit jaar, logen dat ze barstten.

En dat wisten ze donders goed.

Net als jullie dat wisten.

Ik wil vandaag even speciale aandacht vragen voor de rol van het CBS.

Waarom maakte het CBS dit nieuws om middernacht, in de nacht van vrijdag op zaterdag, bekend?

Denken jullie dat ze op het hoofdkantoor in Den Haag gisteravond tot laat op de avond aan het rekenen waren, dat ze om 23.48 uur eindelijk de cijfers compleet hadden en toen zo schrokken van de uitkomst dat ze als een Razende Roeland een persbericht in elkaar hebben geflanst dat toevallig precies om middernacht naar buiten ging omdat het wel heel belangrijk was dat zoveel mogelijk Nederlanders zo snel mogelijk zouden weten welke schandalige greep in hun portemonnee VVD, CDA, D66 en ChristenUnie nu weer hadden gedaan?

Of denken jullie dat het persbericht dagen geleden al in concept klaar was, tot op de laatste komma werd afgestemd met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, en dat op dat CBS-hoofdkantoor in Den Haag werd besloten om het naar buiten te brengen op een tijdstip dat de zaterdagkranten al lang gezakt waren, de laatste nieuwsuitzendingen op televisie achter de rug waren en half Nederland al lag te slapen?

Ik heb een paar jaar geleden een tijdje bij het CBS in Den Haag rondgelopen op de afdeling die over de persberichten gaat.

Als jullie denken dat daar ook maar één dag in het jaar om 23.48 uur het licht nog brandt, moeten jullie je dringend laten nakijken…

Wedden dat de stijging van de energierekening met 19,2 procent maandag geen nieuws meer is voor de Staatsomroepen en de met de politieke elite heulende kranten?

Het lijken allemaal van die keurige mensen in de politiek, bij de instituties en in de media, maar laat de schijn je niet bedriegen.

Je wordt genaaid.

En het heeft alle trekken van een gangbang.

Groet,

JanD

UPDATE Ik was even vergeten dat enkele media het bericht al onder embargo hadden gekregen. Zodat ze meteen konden uitleggen wat jullie kunnen doen om minder energie te gebruiken, want het is jullie eigen schuld. Stom van me!

19 thoughts on “Aan alle Nederlanders

 1. Slecht geïnformeerd: CBS zit in Den Haag (en Heerlen). Die CB in Rijswijk is van die rijbewijzen. Ik betwijfel of dit echt de reden voor dit tijdstip is… Je kan ook overal iets achter zoeken.

 2. Als wat een politicus zegt geen grote gevolgen heeft voor zijn ambt en gewoon de waarheid geweld mag aandoen, zal er niets veranderen. Over een paar jaar mag je weer opnieuw naar de stembus en het hele circus gaat weer opnieuw beginnen. Dit jaar ook verkiezingen zal verder hierop ook geen effect hebben. Het politiek systeem zoals we nu hebben moet op de schop. Leugens en loze beloftes moeten meteen worden afgestraft en wel met persoonlijke gevolgen.
  In deze tijd met online polls en forums etc kan men het politiek systeem veel transparanter maken. Maar dat willen ze natuurlijk niet. Te veel “populisme” is niet goed voor die ambtenaren. En ja we hebben zogenaamd teveel partijen in de regering, dan verwateren de verkiezingsbeloftes en zal de leugen regeren. En een dictatuur willen we ook niet, waar maar een “mogelijk toch weer de foute” partij alleen regeert. Moeilijk, moeilijk.

 3. Net nu het zelfs voor de gemiddelde burger zichtbaar gaat worden welk een zinkend schip Nederland is als gevolg van de politiek van Rutte, verlaat hij dit voor zijn volgende opportunistische ingevuld baantje in Brussel.
  In de EU zijn zij nog niet zo aan dat pathologisch liegen van hem gewend dus het zal zo maar eens kunnen dat hij elke EU burger ook €1000 beloofd om ze alsnog keihard van achteren te nemen.

  Over van achteren nemen gesproken, het is ondertussen algemeen bekend dat Mark Rutte homofiel is hoewel hij op deze leeftijd zelfs nog uit de kast moet komen.
  Wie vertrouwd nu zo’n latente bruinwerker die daar niet eens eerlijk over durft te zijn? Hij wil kontkruipen, maar durft dit niet te zeggen. Hij wil zaadslikken, maar durft dat niet te zeggen. Hij wil worden ge-deep throat maar durft daar niet eerlijk over te zijn. Hij wil lepeltje-lepeltje met een man die hem omarmt en zijn paal stevig tegen zijn billen drukt, maar duikt voor die waarheid.

  Zo’n lafaard wil wel dat er op zijn rug wordt gekropen maar heeft geen ruggegraat! Stoer doen door zogenaamd stevig op te treden als hem dit politiek uitkomt zoals met die Erdogan crisis, lukt hem wel iedereen ziet dat het een laf zielig jochie is.

  Zo’n man vertrouw je geen topfunctie toe. Laat hem eerst zijn sterretje durven laten insmeren met vaseline teneinde dit zijn gewenste rondje te laten worden voordat hij zelfstandig kan worden gezien.

  Lafaard!

 4. het zijn allemaal deepstate figuren. Net als in amerika de middenclasse weg vagen . wat blijft er dan over de rijken en de armen. die kunnen dan gebruikt worden als slaven. nog even een chip injecteren dan is het klaar. Maar als we wakker worden dan kan het tij nog gekeerd worden . kijk maar naar trump, hij is daar goed bezig. Ook al zegt de nos wat anders propoganda kanaal .

 5. Ik ben zo blij met jan zijn briefjes..vele zouden mij ontgaan zijn en ik nog in alle onwetenheid zijn gebleven..dus een dankbare briefleester van je.
  Ben het trouwens ( en wanneer niet als je de spijker weer eens op z’n kop slaat) met je eens.
  We worden genaaid ..sorry voor mijn taalgebruik, maar een andet woord is er niet voor..
  Daarom doe ik ook een oproep om in godsnaam niet op die partijen te stemmen.
  Ik weet wel dat we het weer moeten afwachten, maar slechter dan dit is niet mogelijk.
  Kan niet wachten tot we naar de stembus mogen en we van deze onbetrouwbare, leugenachtige, en zakkenvullers hun de genadeslag mogen toedienen.
  Nogmaals dank Jan en blijf ons op de hoogte houden .
  Ans van thoor…een trouwe lezeres.

 6. Wedden dat het rapport van het CBS is aangepast om het zo minimaal erg te maken?
  Ga er maar van uit dat de gemiddelde Nederlander veel meer kwijt is aan gas en electra.

 7. Beste jan.al heeeeeel lang bn ik met cijfers koopkracht bezig .al heeeeeel lang wist ik dat die cijfers niet deugn!! Al heeeeeel lang zocht ik contact met het cbs .cpb en nibud.

  Meermalen gaf ik aan dat cijfers niet kloppen .meermalen haalde ik de landelijke pers oa in 2009 ivm de nw wet wtcg waar ook over is gelogen en ik dit aantoonde met cijfers .

  Wat mr nu tegenvalt van de nw directeur van het nibud oud wethouder van amsterdam en sp’er. Vliegenthart dat die mee liegt ! Want hun cijfers deugen ook niet !

 8. Geacht leugenkabinet, het wordt tijd dat jullie verdwijnen! Tijd voor verandering, anders zorgen jullie dat de Nederlander verdwijnt! Jullie afbraakkabinet ziet ons niet eens hangen! Of juist wel!?
  Is het nog steeds niet genoeg dat wij voor jullie fratsen steeds armer moeten worden, zoals klimaat religie! Is bijna zo erg als de islamreligie, die ook ons moeten gaan overheersen en daarmee ook de gelukskansparels voor de omvolking, het domme volk eruit, Nederlanders dus, vanzelfsprekend de nieuwe intelligentsia er in!? Wij als ouderen leven natuurlijk te lang, mevrouw Groen-Ellemeet, maar vergeet niet dat de ouderen door vrijwilligerswerk invullen waarin jullie als overheid tekort schieten! Overal ons werkzame leven voor hebben betaald en nu komt u op het lumineus idee om op de stoel van de arts/ specialist te moeten zitten er weer een controlepost erbij om de ouderen te diagnosticeren of zij wel geopereerd mogen worden! Ik ben 73, heb het één en ander gemankeerd en zit niet te wachten op uw wijsheid om te mogen blijven leven omdat u het als bemoeial daarover wil mee beslissen dat kunnen de medici zelf wel! Zij hebben daarvoor geleerd, niet u, u wil alleen geld en bemoeizucht! Het is allang bekend dat ouderen volgens de overheid te lang leven en ons een last vindt, de babyboomers (grijze golf) zoals wij ouderen worden bestempeld, het probleem lost zich vanzelf op over een jaar of 5tot 10 jaar, want dan zijn wij er niet meer! Wij willen alleen een spuitje alsnog nu wij dit zelf willen door middel van euthanasie!

 9. Wat ben je toch een miezerig mannetje. Wel altijd een grote bek, maar zodra iemand tegengas geeft laat je het afweten. Behalve dat de NOS gewoon netjes heeft gerapporteerd over de verhoogde energiekosten, besteedden ze ook ruim aandacht aan het gele-hesjes-protest dat tegen hen gericht was. Zie ik jou nog niet doen…

Comments are closed.