Aan alle mannen

Valentijn

Beste mannen,

Mevrouw Dijkgraaf zegt weleens dat zij de Erica is en ik de Martien.

Als voorbeeld haalt ze dan altijd aan dat haar tijdens één van haar vele bezoeken aan de bouwmarkt in Lemmer eens werd gevraagd of ze geen man had. En anders dient wel als bewijs dat ik van winkelen houd (als in: rustig in tig winkels rondkijken en dan niks kopen) en zij van ‘ophalen wat je nodig hebt’.

Ik vind dat natuurlijk zwaar overdreven (ik heb vorig jaar voor mijn verjaardag bijvoorbeeld nog zo’n dinges om op te klussen gevraagd), maar ze heeft vast wel een punt.

Dus laat ik toegeven dat ik niet alle mannen snap.

Ik snap vooral niks van de mannen die er verantwoordelijk voor zijn dat 81 procent van de 15- tot 35-jarige vrouwen in Amsterdam ervaring hebben met straatintimidatie en geweld.

Als ik zoiets lees, dan denk ik echt: hebben die mannen dan geen opvoeding genoten?

En ik zou ze willen toeschreeuwen: “Hoe zou je het vinden als zoiets jouw moeder overkomt?”

Of je zussen?

Of, later, je dochters?

Want ik kan dat dus echt niet begrijpen. Dat je aan de ene kant respect hebt voor je vrouwelijke familieleden en anderzijds andermans vrouw, zus of dochter als een goedkope hoer behandelt, tegen haar wil aanraakt of zelfs klappen geeft.

Dus ik zou graag eens een hartig woordje willen spreken met het tuig dat zich daaraan schuldig maakt.

Gewoon van man tot man.

Kopje koffie, koekje erbij en dan eens vragen hoe trots ze op zichzelf zijn als ze verbaal of fysiek los gaan op het mooiste geslacht dat er op aarde rondloopt.

Er is alleen een klein probleem.

Ik spreek geen Arabisch of Berbers…

Groet,

JanD

PS. Weten jullie wie ook af en toe uit de bocht vliegt?

Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Bol.com Algemeen

4 thoughts on “Aan alle mannen

  1. Ik ben meerdere malen in het Midden Oosten geweest, ik vond het er iedere keer fantastisch, heb geweldige mensen leren kennen, en het heeft me wel enige inzicht in de culturen daar gegeven. In het Midden-Oosten worden Westerse vrouwen gewoon als hoeren gezien. Hun eigen vrouwen worden afgeschermd, hoofddoek op, desnoods helemaal ingepakt, vaak voorzien van een man als chaperonne als ze het huis uit gaan. De enigste manier voor mannen om sex te hebben is na het huwelijk. Als je tenminste genoeg inkomen hebt om haar te onderhouden. Want daar let men daar echt wel op. Daardoor respecteren ze hun eigen vrouwen. Want wat duur is moet wel goed zijn. En dan zien ze op TV al die Westerse films met series, met vrijgevochten Westerse vrouwen, die ongebonden zijn, met jan en alleman het bed in duiken, en dan hebben we het nog niet eens over de porno die ook daar gretig aftrek vindt, want ja, geen sex buiten het huwelijk. En dan zien ze daar dus een Westerse vrouw als tourist lopen, dan denken ze gelijk A: hoer, en B: schatje, wil je met mij naar bed? Want geen sex met de eigen vrouwen buiten het huwelijk. En niet elke man heeft genoeg inkomen om een vrouw te kunnen onderhouden. Dat is een groot probleem daar. En als man wil je ook daar toch wat. Daarom krijgen Westerse vrouwen het reisadvies om niet alleen daar rond te reizen, en neptrouwringen om te doen en te zeggen dat ze getrouwd zijn. Dan worden ze gelijk beter behandeld.

    Die cultuur is meegenomen naar het Westen, waar de eigen vrouwen nog steeds duur zijn in de aanschaf, terwijl Westerse vrouwen nog steeds makkelijk zijn om sex mee te hebben, dus goedkoop in de aanschaf. En bij mensen werkt het nog steeds psychologisch zo dat wat duur is we hoger achten dan wat goedkoop is. Een paar schoenen van €299 bij de Bijenkorf moet wel beter zijn dan een paar van €2,99 van de Action. Een Mercedes van 2 ton moet wel beter zijn dan een Chinees koekblik van 2 ruggen. Daarmee is dit gedrag natuurlijk niet goedgepraat, want mensen behandel je met respect, punt uit. Je zit niet meer in het Midden-Oosten maar in Nederland. Het is hooguit dat ik snap waar het gedrag vandaan komt en tekenend voor falende integratie dat het nooit gecorrigeerd is door de overheid.

  2. Het is zo verschrikkelijk jammer, dat het Midden-Oosten en (Noord) Afrika nog levens standaarden hebben, die stammen uit het jaar ‘Kruik’, terwijl zij wel over de hedendaagse technologieën kunnen beschikken!

    Zie het eigenlijk als, een Neanderthaler met een “smartphone”

  3. Tja, het moet dus in dit land zo gierend uit de hand gaan lopen dat het cordon sanitair 76 zetels haalt….

  4. “Want ik kan dat dus echt niet begrijpen. Dat je aan de ene kant respect hebt voor je vrouwelijke familieleden en anderzijds andermans vrouw, zus of dochter als een goedkope hoer behandelt, tegen haar wil aanraakt of zelfs klappen geeft.”
    – Misschien is het zo te begrijpen, als je sommige mannen (ongestraft) hoort praten: Westerse vrouwen zijn hoeren, die moeten of mogen worden onderworpen, óók aan mannelijke lusten. Het westen, democratie, vrijheid van meningsuiting, westerse meisjes, da’s allemaal niks. Daarmee allemaal ondergeschikt aan hun primitieve lusten. In plaats van gewoon respect voor een ander mens en voor de lichamelijke integriteit van een vrouw. Wat die jongens en “mannen” ook DONDERS goed weten. Maar gewoon negeren. Gewoon omdat het kan. Want de Nederlandse bestuurders, die kan dat primitieve gedrag helemaal niks schelen. Tenminste, als je kijkt naar wat die bestuurders eraan doen: helemaal niks (nou ja, misschien bij verkrachtingen, toch maar eens een “foeigesprek”. Of bij berovingen, gratis eigen busvervoer). Ja, Baudet, Wilders. Die pakken ze wel keihard aan. Want die tonen geen respect voor “een hele bevolkingsgroep”.

Comments are closed.