Aan alle kiesgerechtigden

Beste kiezers,

Vinden jullie het ook onbegrijpelijk dat vrouwen die door hun man mishandeld worden vaak bij hem blijven omdat ze hopen dat hij er wel een keer mee stopt?

Zielig toch?

Zijn jullie er ook van overtuigd dat het nogal dom is om iemand van wie je weet dat-ie paar keer iets van je gejat heeft de sleutel van je huis te geven in de hoop dat het dan niet nog een keer gebeurt?

Dom toch?

Snappen jullie ook niet dat iemand die jaar na jaar, maand na maand, week na week, dag na dag met tegenzin naar zijn werk gaat toch blijft zitten waar-ie zit uit angst dat het bij het onbekende elders nóg slechter is?

Dwaas toch?

Begrijpen jullie er ook niks van dat mensen die al meermaals keihard genaaid zijn (en zelfs familieleden hebben verloren) door allerlei figuren nogmaals met hetzelfde gajes in zee gaan omdat ze van die mooie ingestudeerde praatjes vertellen?

Bizar toch?

Mooi, dan zijn we het eens.

Stem vandaag of morgen dan ook niet op het grootste tuig.

Stem niet op de kiezershaters van D66.

Stem niet op de serieleugenaars van de VVD.

Stem niet op de Omtzigt-naaiers van het CDA.

Stem niet op de meloenenslikkers van de Christenunie.

En verder moet je het zelf maar weten.

Als je maar wél gaat stemmen.

En niet dat kansloze ‘blanco’.

Juist bij gemeenteraadsverkiezingen, waar relatief weinig stemmen nodig zijn voor een zetel, kan elke stem het verschil maken.

En wie zijn stemrecht niet gebruikt, heeft sowieso geen enkel recht van spreken.

Zelf stem ik morgen (in De Fryske Marren) sowieso niet op een landelijke partij.

Niet omdat bij lokale en regionale partijen betere politici zitten.

Wel omdat politici van lokale en regionale partijen meestal het beste voor hebben met hun bevolking.

Zíj wel.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Omdat we ons land niet aan verachtelijk volk mogen overlaten.

4 thoughts on “Aan alle kiesgerechtigden

  1. ELECTION DAY !!! Zet hem op Richard de Mos, Annabel Nanninga en Leefbaar Rotterdam. Alles tegen de Hydra D66, GL en VVD. Boeren, burgers en buitenlui; stemt allen lokaal !!

  2. Als mensen willen deugen, prima. Maar waarom niet in stilte en discreet? Zoals al die onzichtbare, onmisbare en anonieme tienduizenden vrijwilligers elke dag doen. Dat typisch Nederlandse trekje, ik deug en de hele wereld moet het weten. Waarom altijd meteen een cameraploeg erbij en volop media aandacht? Dat opzichtig hengelen naar een schouderklopje en lintje. Iets meer bescheidenheid siert de mens. Zelfs de regionale en lokale omroepen staan nu bol van de deugers en kijk-mij-eens-op-tv-zijn gutmensch lieden. Doe je ding, voel je er goed bij, maar laat me met rust met je gezanik en gepronk.

  3. Deugen is niet een Nederlands ding, Arend Jan, dat komt nu in de hele Westerse wereld voor. Daar is zelfs een Engelse term voor die beter de lading dekt, virtue signaling. En het is de plaag van deze tijd. Echte helden weten dat ze goed doen en voelen zich beschaamd om daar te koop mee te lopen. Virtue signalers gaat het er alleen maar om te laten zien hoe goed ze zijn. Zelfs als ze logisch gezien de meest domme dingen doen. Ik denk dat het iets is wat in de mens zit, dat als ze het zo goed hebben dat al hun fysieke en geestelijke behoeftes vervuld zijn dat ze de tijd en behoefte krijgen om dit soort dingen te gaan doen. Daarom kregen miljardairs, die eerst over lijken gingen om rijk te worden, op latere leeftijd de behoefte om opeens aan liefdadigheid te gaan doen.
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Piramide_van_Maslow.

    Helaas zal de partij van Hare Kaagheid het vandaag heel goed gaan doen. Jesse is uit, Kaag is in, zeker in de universiteits steden, De 2 partijen zijn tegenwoordig identiek aan mekaar dus de overstap is snel gemaakt voor het deugvolk. En de jeugd is allang geindoctrineerd dat D66 DE onderwijspartij is. En nu ook de milieu partij. Zeker met de minister voor houtstook, Rob Jetten.

Comments are closed.