Aan alle feministen

Beste dames,

Omdat ik al die ingestudeerde oneliners wel ken, viel ik gisteravond in slaap bij het verkiezingsdebat van RTL.

Het zal vast gebeurd zijn toen iemand het had over de hardwerkende Nederlander die door een van de kabinetten Rutte genaaid was, want in mijn droom kwamen daarna allemaal werkende mensen voor.

Ik denk niet dat ik ze allemáál kan reproduceren, maar ik zag in elk geval een actuaris, een antiquair, een architect, een astrofysicus, een astronaut, een autohandelaar, een automonteur, een autoplaatwerker, een autospuiter, een baggermachinist, een baggermolenarbeider, een bakker, een bandenmonteur, een banketbakker, een bankwerker, een beenhouwer, een behanger, een bergingsduiker, een betonmolenbaas, een betontimmerman, een betonstaalvlechter, een betonwerker, een bewaker, een bierbrouwer, een bitumineerder, een bloemkweker, een boer, een boomchirurg, een boomkweker, een boordwerktuigkundige, een boormachinist, een boorpersoneel, een bootsman, een botenbouwer, een bouwcalculator, een bouwkundig tekenaar, een bouwopzichter, een bouwvakker, een brandwacht, een brandweerman, een bromfietshersteller, een buitenbandenvulkaniseur, een buschauffeur, een calculator, een cargadoor, een carrosseriebouwer, een cartograaf, een civiel ingenieur, een commissionair, een computeroperator, een computerprogrammeur, een conciërge, een constructeur, een constructiebankwerker, een dakdekker, een dakpannenvormer, een declarant, een detective, een deurenzetter, een deurwaarder, een doodgraver, een draaier, een drukker, een drukwerkvoorbereider, een elektricien, een elektromonteur, een elektronicus, een elektrotechnicus, een expediteur, een fietsenmaker, een fijnbankwerker, een framebouwer, een frezer, een fruitteler, een galvaniseur, een garagehouder, een gasleidinglegger, een gereedschapsmaker, een gieterijtechnicus, een gietmachinebediener, een glaszetter, een glazenwasser, een grafdelver, een griendwerker, een groenteteler, een grondwerker, een havenarbeider, een heftruckchauffeur, een heibaas, een heier, een hijsmachinist, een hoefsmid, een hoofduitvoerder, een houtbewerker, een hovenier, een huisschilder, een ijzervlechter, een installateur, een jachtopzichter, een jager, een kabelsplitser, een kabelwerker, een kartonnagewerker, een ketelmetselaar, een kleidelver, een klompenmaker, een kompel, een koperslager, een kraanmachinist, een kruier, een kuiper, een laadschopbestuurder, een laaienlichter, een lader, een landarbeider, een landbouwer, een landbouwmachinebestuurder…

…een landbouwwerktuigenhersteller, een landmeetkundige, een landmeettechnicus, een lasinspecteur, een lasser, een lastechnicus, een leidekker, een lichtmatroos, een loodgieter, een loods, een losser, een matroos, een machinebankwerker, een machinesteller, een machinist, een marconist, een mathematicus, een mattenmaker, een meettechnicus, een melkboer, een metaalbewerker, een metaalbrander, een metaalbuiger, een metaalfrezer, een metaalgieter, een meteropnemer, een metselaar, een meubelmaker, een mijnbouwkundige, een mijnwerker, een monteur, een motordrijver, een nachtwaker, een nettenboeter, een olieslager, een onderhoudsmonteur, een onderwaterwerker, een ontmijner, een opkoper, een opperman, een opzichter, een palfrenier, een papierschepper, een parketvloerenlegger, een perser, een pianostemmers, een pijpfitter, een pikeur, een plaatwerker, een plantsoenmedewerker, een poelier, een poepruimer, een pontschipper, een procesoperator, een projectontwikkelaar, een putjesschepper, een radarwaarnemer, een rangeerder, een rietwerker, een rijtuigspuiter, een rolluikentimmerman, een schaaldierenkweker, een schadetaxateur, een schapenscheerder, een scharensliep, een scheepskapitein, een scheepsschilder, een scheepstimmerman, een schillenboer, een schipper, een schoenmaker, een schoorsteenveger, een schotter, een schuurder, een sekteleider, een sigarenmaker, een sjorder, een sjouwer, een slachter, een slager, een sloper, een smeerder, een smelter, een smid, een snijder, een soldeerder, een stanser, een steenbewerker, een steenhouwer, een steenzetter, een steigerbouwer, een stoelenmatter, een storingsmonteur, een stratenmaker, een stucwerker, een stukadoor, een stuurman, een stuwadoor, een takelaar, een technisch tekenaar, een tegelzetter, een telecommunicatiemonteur, een terrazzovloerenlegger, een timmerman, een tingieter, een torenkraanmonteur, een touwslager, een transportplanner, een treinmachinist, een trekkerchauffeur, een tuiger, een tuinman, een uitvoerder, een verhuizer, een verspaner, een verwarmingsmonteur, een visfileerder, een visser, een vloerlegger, een voeger, een vrachtwagenchauffeur, een vuilnisman, een wagenmaker, een waterbouwkundige, een wegenbouwarbeider, een wegenbouwmachinist, een wegmarkeerder, een werktuigbouwkundige en een zeilmaker.

Toen ik wakker schrok, zag ik dat mevrouw Dijkgraaf in de stoel naast me naar Jinek keek.

“Weet je”, zei ik, “er zou eigenlijk een speciale dag in het leven moeten worden geroepen voor vrouwen. Ik droomde net over allerlei beroepen en dat was zó onwerkelijk.”

“Hoezo dan?”

Alleen maar mannen!

Groet,

JanD

UPDATE Gevonden! De gebruiksaanwijzing.

One thought on “Aan alle feministen

 1. Er is allang een oplossing bezig de vrouwenposities bijna geruisloos maar spectaculair te verbeteren welke voor een revolutionaire verandering zal zorgen waardoor mogelijk zelfs volledige gelijkheid, respect en beloning zal worden bereikt.

  Bijna in stilte voltrekt zich een ommekeer zonder gelijke waarbij vrouwen opeens stukken beter presteren. Waarbij records worden gebroken in de sport. Waarbij het gemiddelde van arbeidsparticipatie omhoog schiet. Waarbij vrouwen opeens als gelijken worden gezien door mannen. Waarbij die vrouwen niet klagen maar dóen. Waarbij niet meer wordt gezinspeeld op het werk van “kan jij dat eventjes doen want je bent zo sterk als man” onderwijl klagen over ongelijke beloning, maar het gewoon zelf doen en daarvoor beloond worden en gerespecteerd. Waarbij vrouwen bijna net zo weinig ziektedagen claimen als mannen. Waarbij vrouwen minder part-time gaan hobbyen en meer full-time gaan werken. Waarbij er minder wordt gepraat en meer wordt gewerkt. Waarbij er minder wordt geklaagd en meer wordt gepresteerd. Waarbij het zelfverzonnen glazen plafond een smoesje blijkt om de werkelijke oorzaak aan te pakken. Waarbij vrouwen zich niet meer achter minderheden hoeven te verschuilen om het eigen falen te verdoezelen.

  Die revolutie zijn transgenders!

  Ze nemen de vrouwensport over. Ze nemen de vrouwenpositie op de werkvloer over. Ze egaliseren de voorheen ongelijke statistieken. Zij laten de schijnbare discriminatie als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ze laten zien dat vrouwen hetzelfde kunnen als mannen en daarom gelijke beloning verdienen.

  En dat bereiken ze allemaal door iets wat schijnbaar nooit bestond volgens velen: het daadwerkelijke verschil tussen mannen en vrouwen. Want XX = XY en alle achterstand van vrouwen komt door discriminatie en nurture; niet nature. En zo wordt – hoewel via een onconventionele maar daarom niet minder waardevoller manier – de utopie van gelijkheid bereikt.

  Wie had gedacht dat die freaks-of-nature met de monsterklit zo’n essentiele rol in de emancipatie van de vrouw zou spelen?

  En zij mogen waar wij echte mannen slechts van durven dromen: samen spelen, samen douchen!

Comments are closed.