Aan alle bezorgde en aan alle boze burgers

Beste mensen,

Nog 58 nachtjes slapen en jullie hebben de eerste en voorlopig enige kans om écht iets te veranderen in dit land.

Op 20 maart wordt namelijk via de Provinciale Statenverkiezingen de samenstelling van de Eerste Kamer bepaald. En als de vier coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie daar niet sámen met hun gedoogpartners van GroenLinks en PvdA minimaal 38 zetels halen, zijn we van ze af.

Gisteren haalden die zes partijen in de peiling van Maurice de Hond omgerekend naar de Eerste Kamer 40 zetels.

Er lijkt dus heel weinig voor nodig om ze weg te stemmen.

De waarheid is: er is heel veel voor nodig.

Jullie moeten namelijk allemaal op 20 maart naar de stembus.

En dat doen jullie met te velen te vaak niet, zo bleek uit de lage opkomstpercentages bij de vorige verkiezingen voor Provinciale Staten (47,76 procent).

Sommige van jullie blijven thuis om principiële redenen. “Ik wil het systeem niet legitimeren”, zeggen die dan. Veel meer van jullie blijven thuis omdat ze teleurgesteld zijn (en/of lui). “Het is toch allemaal één pot nat”, zeggen die – om vervolgens lekker een potje te gaan zitten schelden over wat ‘de politiek’ hen allemaal heeft aangedaan.

Sale Januari 2019

Nóóit eerder in de naoorlogse geschiedenis was de kans zo groot om de politieke elite, die al decennia bestaat uit dezelfde partijen, een echte draai om de oren te geven. Welke reden je er persoonlijk voor hebt, maakt niet uit, maar benut over 58 dagen die kans. Stem ze weg.

Op Twitter schreef Joop van (of: de) Groot het volgende: “Er is een dorp met 100 inwoners. In dat dorp wonen 20 GroenLinks-stemmers en 80 mensen die zeggen dat ze op de PVV gaan stemmen. De stembussen gaan open. Alle 20 GroenLinks-stemmers hebben gestemd en 18 PVV-stemmers hebben gestemd. Gefeliciteerd, GroenLinks.”

Even los van de partijen die hij als voorbeeld gebruikt: zó werkte het de afgelopen verkiezingen elke keer weer. De kiezers van de ‘kartelpartijen’ komen braaf op, de kiesgerechtigden die teleurgesteld zijn in de ‘kartelpartijen’ blijven thuis. En de ‘kartelpartijen’ winnen.

Ik vind (persoonlijk vooral vanwege de aanslag op de vrijheid van meningsuiting, het Verdrag van Marrakesh en dat waanzinnige klimaatfascisme) dat het tijd wordt om de politieke elite van VVD, CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks en PvdA naar huis te sturen.

Vanuit mijn positie als hoofdredacteur van The Post Offline zet ik daarom vandaag bij de notaris mijn handtekening onder de oprichtingsakte van de ‘stichting Stem Ze Weg’. Doel van die stichting: “Het verbeteren van het toekomstperspectief voor jong en oud in Nederland.” Hoe die stichting daaraan gaat bijdragen? “De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het steunen en uitvoeren van online en offline campagnes.”

We gaan proberen zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen.

Jullie hoeven je bezorgdheid (of je boosheid) alleen maar te uiten door op 20 maart een vakje rood te kleuren.

Maar als jullie wéér thuis blijven (of wéér in de inmiddels op volle toeren draaiende propagandacampagnes van die zes partijen met de bevriende staatsomroepen en kranten en op social media trappen), moet je na 20 maart misschien maar je klep houden.

Dan is het ook gewoon je eigen schuld.

Groet,

JanD

PS. Website gaat begin februari live, volgen op Twitter kan al.

16 thoughts on “Aan alle bezorgde en aan alle boze burgers

 1. Zolang ik stemgerechtigd ben heb ik niet één keer overgeslagen!! Zoals je schrijft Jan, dat klopt ! Mensen met de grootste mond blijven thuis! Verdiepen zich niet in hun keuze; ‘ ik heb altijd al PvdA etc.gestemd dat doe ik nu ook maar…’ erg jammer! ‘Ik hoop, maar ik vrees!’

 2. Dat erg belangrijk dat de mensen naar de stembus gaan , alleen maar mopperen en schelden ,en dan niks doen dan gaat het idd niet lukken ,iemand die niet gaat stemmen ook geen recht van spreken

 3. Ten eerste de btw verhoging van levensmiddelen verlagen.zoals groente , fruit e.d.
  Btw verhoging op alle dingen wat slecht is voor de mens.

 4. Ik denk dat u volkomen gelijk hebt. Maar veel mensen zijn te weinig in deze materie thuis ( ik ook), en denken dan; ja waar moeten ee dan op stemmen ? We worden toch wel weer gepakt !

 5. Tot mijn grote verbazing zitten er bij de gele hesjes erg veel mensen die uit verzet tegen ‘het systeem’ uit principe niet stemmen, en zelfs mensen die verstand hebben van statistiek en het democratische proces verbaal aanvallen.
  Op diverse GH groepjes is het nu verboden om mensen aan te raden om te gaan stemmen op een niet-kabinet partij. Van ellende heb ik dus maar een eigen ‘Gele Hesjes Democratisch’ opgericht met als doel om net zoals Jan zoveel mogelijk mensen te laten stemmen. Bij de vorige PS verkiezingen deden 52,4% van de kiezers niet mee, en 0.66% bracht een ongeldige/blanco stem uit. Als die allemaal zouden stemmen dan hadden ze gewonnen.

 6. Gele Hesjes uit Nederland komen samen in Zwitserland om te betogen op het WEF.

  WORLD ECONOMIC FORUM
  Is een familie reünie van de mensen die de wereld kapot hebben gemaakt.
  Het idee achter een nieuwe wereld regering is dat het de macht van grote bedrijven beter kan weerstaan en oorlogen in de toekomst niet meer nodig zullen zijn. Dit terwijl de macht achter de politici dezelfde bedrijven zijn die het zegt aan banden te willen leggen.

  Nationalisme moet veranderen van Natiestaat Nationalisme naar Europees Nationalisme. Populisme door nationalistische volksvertegenwoordigers moet voor iedereen duidelijk gemaakt worden dat het lijkt op Nazisme en racisme. Alle populisme van de ‘correcte’ partijen is goed.

  Op het World Economic Forum wordt besproken hoe ongelijkheid aangepakt kan worden. Dit terwijl de winst van enkele rijken ten koste is gegaan van de velen. Deze mensen kunnen zich een tocht maar Davos niet veroorloven en worden daar ook niet vertegenwoordigd.

  KLIMAATSVERANDERING
  De Hoax van klimaatverandering, wat zou worden veroorzaakt door de mens, is een van de belangrijkste agendapunten.

  Economie
  De banken zien een redding van de economie door de bevolking massaal in de schulden te brengen. Dit door hen te dwingen aanpassingen aan hun woningen te maken die uiteindelijk niets zullen bijdragen aan een verandering van het klimaat. Immers door schuld komt er meer digitaal geld in omloop en terwijl dit kunstmatige geld de economie in wordt gepompt kunnen politici roepen dat hun beleid ervoor heeft gezorgd dat het weer goed gaat met de economie. Intussen kunnen de rijken nog rijker worden en zich alles wat werkelijk waarde heeft (huizen, grond en grondstoffen) eigen maken.

  BREXIT
  Ook Brexit staat op de agenda en hoe toekomstige bewegingen van politieke anti-EU partijen tegen gegaan kunnen worden. We worden bang gemaakt voor een oorlog tussen Frankrijk en Duitsland als de EU faalt.

  Het beschadigen van de economie van Groot Brittannië als straf voor het verlaten van de EU is het volgende punt. Ons land is in een onoverkomelijke schulden situatie gezet door garant te staan voor de zuidelijke Europese landen. Als wij de EU zouden verlaten zou deze schuld op kunnen lopen van een half tot 1 triljard! Dit is gewoon afpersing!

  GEESTELIJKE GEZONDHEID
  Ook geestelijke gezondheid problemen komen aan de orde. Nog nooit heeft de Europese bevolking zoveel last gehad van angststoornissen en depressies.

  De Ommekeer zal er verslag van doen, activisten interviewen en zelf protesteren…

  Dit zijn de werkelijke zaken waar we ons zorgen over dienen te maken.

 7. Voor wie mij (nog) niet zo goed kent: “Als ik genaaid word, wil ik zoenen ook”. De categorie list & bedrog, alsmede misplaatste, elitaire arrogantie, daarmee kan ik het niet. Zij komen derhalve hiervoor niet in aanmerking. De uitermate ongewenste situatie die zich voor doet, is dat juist deze club & aanverwante artikelen, al ruim 4 decennia lang, op alle fronten veel te veel in de melk te brokkelen hebben. Het laatste SOCIAAL DEMOCRATISCHE kabinet, dat was in 1977 (Joop den Uyl). Wat meer COMPASSIE met de medemens & OOG voor ELKAAR, zijn inmiddels bittere noodzaak geworden. Deze gigantische PAAL boven WATER, maakt de keuze in het stemhokje een stuk gemakkelijker toch!

 8. Gore nep regeringsleiders ze willen ons land naar de kloten helpen bewust om jan met de pet laag te houden

Comments are closed.