Aan alle bank-klanten

Beste bankklanten,

Ik had vroeger zo’n stalen spaarpot van de Boerenleenbank. Een groene.

Later werd de Boerenleenbank bij ons op dorp de Raiffeisenbank.

Toen de Rabobank.

En mijn eerste ‘girorekening’ had ik bij de Postgiro.

Die opging in de Postbank.

En later in de ING Bank.

Van de romantiek van toen, met het jaarlijkse bezoek in de herfstvakantie aan de bank om je spaarpot te laten legen, is geen moer meer over. Sterker: ING is gewone bankrekeninghouders liever kwijt dan rijk, lijkt het soms. Toch heb ik mijn ING-rekening nog. En die houd ik ook, want hij is verweven met de hypotheek.

Maar enthousiast gemaakt door een vriend heb ik er drie maanden geleden een Bunq-rekening naast genomen, die ik gebruik voor donaties. Om die rekening te openen, hoefde ik nergens heen. Alle benodigde documenten kon ik fotograferen met mijn iPhone en letterlijk binnen tien minuten had ik een rekening bij Bunq en binnen vier dagen een pin-pas. Het is overigens een Nederlandse bank, waar je geld tot 100.000 euro (had ik het maar!) gegarandeerd is onder het Depositogarantiestelsel. Remember IceSave!

Waarvan me eerlijk gezegd pas later opviel dat het zwaaien ermee niet zonder risico is… Je kunt ook zeggen: “Wat ben je weer lekker inclusief, Dijkgraaf, met de regenboogpasje!” 🙂

Enfin: als jij ook een Bunq-rekening neemt via dit linkje, krijg je 10 euro ‘startbonus’ van ze zodra je je pasje voor de eerste keer gebruikt. En omdat ik je dan heb ‘aangebracht’ krijg ik ook 10 euro.

Als je vijf minuten over hebt, kijk dan even op hun site!

Groet,

JanD