Aan Alexander Pechtold

Speelgoed algemeen

Meneer Pechtold!

Wat hoorde ik gisteren nou?

“Het is soms beter om je principes in de koelkast te zetten, in plaats van ze te verwateren met andere principes. Daarom is het beter om af te spreken dat we het ene probleem aanpakken op de manier die jij ideaal vindt, en het andere zoals de andere dat zou zien.”

Was getekend: Alexander Pechtold.

U wilt dus principes ‘uitruilen’ om maar te zorgen dat het kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie er komt.

Wat hoorde ik op 12 november 2012 toen VVD-leider Mark Rutte en PvdA-leider Diederik Samsom precies dat deden en Samsom akkoord was gegaan met een aanscherping van de regels voor geszinsmigratie?

“Je kunt wel maatregelen uitruilen met de VVD, maar niet je principes.”

Was getekend: Alexander Pechtold.

Voor u is die hele politiek maar een spelletje, hè?

De mensen in het land interesseren u werkelijk geen reet.

En u kunt daar héél goed mee leven.

Groet,

JanD

22 thoughts on “Aan Alexander Pechtold

 1. Alexander Pechtold ruilt ook graag Uw organen uit, die bij het leven uit Uw lichaam gehaald moeten worden. Anders stonden Pia & Pechie wel met een schop op een Begraafplaats. Misschien moeten we ook eens kijken welke “Volksvertegenwoordigers” van Ons aandelen/belang hebben bij Fipronil, want het is toch niet voor niets bijna onder het tapijt geveegd. Maar het beangstigd me wel zijn uitspraken en de VVD staat er weer glimlachend bij en de CDA is stil. Ja dit clubje is er al lang uit, maar waarom haast als je nog een paar maanden demisionair kan blijven. De manier je regeringsperiode met een jaar of zo te verlengen.

 2. Volhouden heet Pechtold.
  Volgende keer mijn stem naar andere partij.
  Iets met principes en niet weggeven.

 3. Beste Alex2. Ga vooral weer terug naar je oude metier. Neem het hamertje ter hand en wordt weer veilingmeester. Hoef je ook geen ander maatpak te kopen. Waarschijnlijk verdien je ook nog meer dan. Kun je gelijk de ali regelen met je ex.

 4. Uit betrouwbare Haagsche Bronnen heb ik vernomen dat het feit dat Wassia Hachchi plotsklaps de benen nam naar de VS te maken had met het feit dat zij de bons had gekregen van Arrogander Pechtold. Hoe de eerste mevrouw P daarover denkt laat zich raden en zijn kindjes ????
  Fijne partij, die Democraten ’66.
  Fijne partij, die menen dat zij wel eens ff zullen uitmaken in een wet wanneer “Je Leven Voltooid Is” en een fijne partij, die meent je organen uit je lichaam te mogen rukken als je stervende bent tenzij je van te voren hebt vastgelegd dat je dat niet wilt.
  Fijne partij D 66 en met dank aan prima D66 ministers zoals van Mierlo en Pais.
  Zo, nu even een teiltje….

 5. D66 spoort voor geen meter! Teken de petitie tegen orgaandonatie zoals D66 dat voorstelt en wat te denken dat “beste dame en heren” vervangen moet worden door “beste allemaal”. Wat een enge man en dito partij, brrr.

 6. Wat een vieze vuilspuiterij van een stelletje gefrustreerde landgenoten, die kennelijk zelf nnoit enige verantwoordelijkheid hebben gedragen!

  Maarten Engwirda, oud fraktievoorzitter D66

 7. Mijnheer Engwirda, u noemt ons een stelletje gefrustreerde landgenoten, die kennelijk zelf nooit enige verantwoordelijkheid hebben gedragen. Los van het feit dat u hiermee uw minachting toont, gaat u er kennelijk van uit dat wij geen verantwoordelijkheid dragen of hebben gedragen ? Hoe komt u daarbij ?
  En wij hebben het volste recht gefrustreerd te zijn, want degenen aan wie wij onze stem hebben gegeven en dus namens ons in de regering en het parlement zitten, tonen bij voortduring aan onverantwoord bezig te zijn.
  Mag ik een opsomming geven : de politie en het leger zijn kapot bezuinigd. De problematiek met betrekking tot de zorg ( de volstrekt onverantwoorde marktwerking !) het onderwijs dat het loodje heeft gelegd, de volstrekt uit de hand gelopen migratie en dan vergeet ik nog het een en ander..
  Politiek is verworden tot handjeklap en uitruilen en met name uw club munt hierin uit.
  De schandalige wetsvoorstellen met betrekking tot orgaandonatie en levensbeëindiging ..
  Een premier met een ruggengraat als een tuinslang (afloop MH 17 affaire, afloop referendum ) … Mijnheer Engwirda: De tijd dat politici zich van alle en nog wat konden permitteren is voorgoed voorbij.

 8. Geachte heer Engwerda,
  .
  U stelt: “Wat een vieze vuilspuiterij van een stelletje gefrustreerde landgenoten, die kennelijk zelf nnoit enige verantwoordelijkheid hebben gedragen!”
  .
  Dat is een onfraaie opsomming van negatieve kwaliteiten die u, de commentatoren alhier, toedicht. Laat ik even die verantwoordelijkheidskwestie onder de loep nemen.
  .
  Politici, dragen verantwoordelijkheid omdat zij dat graag willen, vanwege hun machtswellust. Hun streven om andere mensen te dwingen binnen de kaders die zij bedenken. Bijna altijd gebeurd dat vanuit en bepaalde ideologie, hetgeen een garantie is voor politieke oogkleppen.
  .
  Sociopathische eigenschappen zijn de gemiddelde politicus ook niet vreemd. Leugen en bedrog regeren, onwetenheid is een pré naar het lijkt. Zie bijv. de laatse uitlatingen van ex-politicus dhr. Lubbers over migranten. Zonder enige kennis van zaken wauwelt deze man over een noodzakelijke toevloed van migranten. Dát is een van onze ex-premiers. (Gelukkig hebben wij nog en wetenschapper als dr. Jan van de Beek om hem de oren te wassen)
  .
  U behoort tot de verbazend kleine elite, die ons land bestuurt; helaas begrijpen de meeste Nederlanders niet hoe ongelofelijk klein dat groepje is. Wij laten dat helaas toe.
  .
  Meneer Pechtold wordt hier en elders ook even de oren gewassen en als dhr. Van Mierlo nog leefde zou hij een vernietigende verbale draai om de oren van uw politieke leider uitdelen, naar ik vermoed. Erik Visser (1935-1997), een van de oprichters van D66 die ik nog persoonlijk heb gekend, zou geen spaan heel laten van dhr. Pechtold.
  .
  “vieze vuilspuiterij”? “gefrustreerde landgenoten”?
  Inderdaad vele landgenoten zijn woedend over hetgeen de huidige politici over ons land uitstorten en daardoor voelen zich velen gefrusteerd. Maar als wij, al dan niet beargumenteerd, onze woede vorm geven dan is het ineens “vieze vuilspuiterij”. Zie o.a. Louisa hierboven. Dit betekent dat u het contact met grote delen van het volk volkomen kwijt bent. Gemakzuchtige beledigingen zijn ons deel.
  .
  Ik wens u veel succes in de echokamer van D66.
  Sub omni canone. Edmond Vo.O. Katusz

 9. Mijnheer Engwirda,
  Ik héb verantwoordelijkheid gedragen in mijn functie, en heb u op grove misstanden en corruptie gewezen en aangesproken als toenmalig lid van de Algemene Rekenkamer. U heeft besloten dat allemaal onder de pet te houden, net zoals u vervolgens Paul van Buitenen ook totaal stuk liet gaan als lid van de Europese Rekenkamer. Een schoonpraatboek met memoires verandert daar helemaal niets aan. Per slot van rekening werken jullie alleen voor het eigen voordeel en gewin, het plebs mag in de stront zakken en betalen. Pechtold was al een smeerlap sinds het Leidse gifgrond-schandaal. Jullie soort zelfbenoemde deugmensen herkennen de duvel nog niet eens al staat die pal voor jullie, de schijn elite van de vale klerkensmoelen.

 10. Engwirda kan alleen maar lullen, voornamelijk slap.
  Dat heeft hij zijn hele “carriere” al gedaan. Twee linkerhanden, alleen slap lullen van 9 tot 5.
  Dag in dag uit. Jaar in jaar uit. En dat je hele leven lang.
  Beste mensen dat is ook een vak hoor!

 11. Engwirda is een D66 er, die nooit negatief in beeld kwam… laten wij dat niet vergeten,
  ( er waren wel goede D66 politici…. Pais… Borst…, helaas op een schandalige manier vermoord !…. van Mierlo, prima minister van BuiZa ) maar wat wel grappig is dat hij, Engwirda…. zijn loopbaan is beëindigd bij de Europese Rekenkamer. En zijn mening hiero is een perfect voorbeeld van zijn dedain…
  U weet wel, “Europa”… het baantjescircuit van politici uit de diverse Europese landen….
  Handjeklap… baantjescircuit….)
  En voortaan niet meer met een glas/diverse glazen goede witte wijn reageren Maarten….

 12. Engwirda is een D66 er, die nooit negatief in beeld kwam… laten wij dat niet vergeten,
  ( er waren wel goede D66 politici…. Pais… Borst…, helaas op een schandalige manier vermoord !…. van Mierlo, prima minister van BuiZa ) maar wat wel grappig is dat hij, Engwirda…. zijn loopbaan is beëindigd bij de Europese Rekenkamer. En zijn mening hiero is een perfect voorbeeld van zijn dedain…
  U weet wel, “Europa”… het baantjescircuit van politici uit de diverse Europese landen….
  Handjeklap… baantjescircuit….)
  En voortaan niet meer met een glas/diverse glazen goede witte wijn reageren Maarten….

 13. En ik wil , speciaal voor Maarten Eng(wat is in a name) wirda nog wel even zeggen dat ik als ambtenaar 010 altijd mijn verantwoordelijkheden heb genomen.
  En beleid heb moeten verdedigen , waar ik persoonlijk helemaal niet achterstond, maar dat was voorgekookt in “Het Haagsche”, door ver van de realiteit staande , onder kaasstolpen levende miezerige politieke zielenpootjes die slechts in het parlement zaten omdat het 1) goed stond op hun cv 2) hen wachtgeld opleverde als zij uit de TK werden gelazerd 3) het hen een vet betaald lulkoek / gebakken lucht baantje opleverde.
  Dus Maarten…. Need I say more ?

 14. Vooropgesteld dat ‘Engwirda’ de Maarten is die iedereen vermoedt en geen virale naamgenoot, is wat hij observeert zo ongeveer alles wat fout is aan de huidige politieke ‘elite’. Hoe haal je het in het hoofd om ‘een stelletje gefrustreerde landgenoten, die kennelijk zelf nooit enige verantwoordelijkheid hebben gedragen!” op te voeren in een ‘meinungsaustausch’ als deze..? Met dank aan Edmond V.O. Katusz scherpe analyse; hoe diep kan een politiek sociopaat zinken..?
  (zelf niet gefrustreerd en erg veel verantwoordelijkheden gedragen)

Comments are closed.