Aan Ahmed Marcouch

Beste Ahmed,

Toen gisteren bekend werd dat jij de nieuwe burgemeester van Arnhem wordt, regende het voorspelbare reacties.

“De PvdA haalde maar 6 procent van de stemmen in Arnhem…”

“De baantjescaroussel draait op volle toeren…”

En natuurlijk het onvermijdelijke: “Breek het partijkartel!”

Ik snap dat niet.

Ten eerste omdat ik het lovenswaardig vind dat er ook Marokkaanse Nederlanders zijn die zo kort mogelijk van een uitkering willen leven en die bereid zijn te werken voor hun centen.

Ten tweede omdat er op jou wel meer is aan te merken dan het feit dat je een PvdA’er bent.

Veel meer.

Een paar maanden na de moord op Theo van Gogh wilde je in je rol van moskeebestuurder (uiteraard met 150.000 euro subsidie) de radicale Egyptische geestelijke Yusuf al-Qaradawi naar je moskee halen. De man is een ideoloog van de Moslimbroederschap. Denk: zelfmoordaanslagen zijn prima, doodstraf voor homo’s – zo’n type.

Je wilde als stadsdeelvoorzitter in Amsterdam-Slotervaart dat islamonderwijs gegeven zou worden op openbare scholen.

Je wilde (in het kader van de integratie?) van Nieuw-West een islamitisch stadsdeel maken, een ‘bloeiende moslimgemeenschap’.

Je vond het prima als jeugdwerkers in Amsterdam vrouwen geen hand willen geven.

Je vond dat de politie-agenten die in bepaalde delen van Den Haag of Amsterdam werken Turks of Arabisch moeten kunnen spreken – en dat was niet vanwege de vele toeristen uit die contreien, zullen we maar zeggen.

Je noemde PVV-leider Geert Wilders een antisemiet.

Je zei dat PVV’ers niks te zoeken hebben bij de politie (en wordt nu verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid; benieuwd hoe snel je je bloedgabber Ben Nassir Bouayad richting Oost-Nederland haalt).

Je bent er voorstander van dat geüniformeerde vrouwelijke ambtenaren een onderdrukkingsdoek mogen dragen.

Kortom: dat je PvdA’er bent lijkt me wel het minst zorgelijke element van je benoeming.

Groet,

JanD

PS. Al gestort?

Solden

81 thoughts on “Aan Ahmed Marcouch

 1. Het Arnhemse “Presikhaaf” is al een zelfgecreërd moslimghetto. Dus de macht wordt nu uitgebreid. Mensen mijdt Arnhem met al zijn attracties als de pest. En de pvda verdient geen enkel lid meer, zij zijn verantwoordelijk.

 2. Het voelt alsof Arnhem wederom bevrijd moet worden van buitenlandse overheersers. Slag om Arnhem 2.0

 3. Fijn dat zo’n vrijgevochten geest nu aan de touwtjes mag trekken in Arnhem. Hierbij verklaar ik het kalifaat Arnhem voor geopend.

 4. Ik kan het gevoel dat Marcouch een wolf in schaapskleren al heel lang niet van mij afzetten. Maar uit deze opsomming blijkt dat dat gevoel misschien toch zo gek niet is.
  Zelfde heb ik overigens bij de burgemeester van Rotjeknor. Daar herinner ik me een foto van de man in djellaba die hij in zijn vrije tijd draagt, geen niet-moslimvriendjes voor de dochters …. Of is dat ook Marcouch?

 5. Het nieuwe Syrië is in de maak, maar dan even iets omgekeerd.
  Hier zullen de kotslims de scepter gaan zwaaien en de christenen en andere ongelovigen de slaven worden die die kotslims gaan onderhouden.
  Eigenlijk is dat reeds grotendeels zo. Maar we zullen ontdekken dat het erger kan.
  En dan de kleinste politieke partij wil nog de grootste niet-blanke politiek actieve rat op Aboutaleb na dan, burgemeester maken in Arnhem, dat reeds een zeer zorgelijke stad is om te handhaven.
  Het komt goed, ontwikkelingen in Nederland gepland voor 2050 worden reeds gerealiseerd in 2020!!!

 6. Vroeger deden de dames van Arnhem aan bridge, maar wel met hoedje op en handschoentjes aan.
  Deze fluwelen revolutie is wel snel gegaan…..

  Plus petite four bij de koffie….

 7. Je moet mensen in hun waarden laten ondanks hun geloof of uiterlijk enzo voort oordeel hun op hun kwaliteit en kennis

 8. Weet je, ik ben een man van tegen de 70 en ik ben reëel genoeg om te beseffen dat ik er over 20 jaar niet meer ben. En ja je raad het waarschijnlijk al, dat vind ik in dit soort gevallen helemaal niet erg.

 9. HAHAHA.. kijk ze haten.
  En de helft van de uitspraken, klopt niet. Trouwens wij Marokanen mogen Marcouch grotendeels niet… Maar voor nu lekker. Ik mag die man ineens!! Want jullie haters zijn echt zieligerds. Hij heeft de kwaliteit, get over it pannenkoeken?

 10. Dit is de prijs van dubbele paspoorten, van democratie, van allochtone meerderheid en het zwakke gestel van de nederlandse regering. Zoals je toekijkt hoe je vrouw wordt verkracht, zo kijkt nederland naar de verkwanseling van je eigen en originele identiteit!
  Niet voor niets overdenken vele Nederlanders een emigratie naar niet moslimlanden cq. Waar het orthodox christelijke geloof het nog voor het zeggen heeft. Dit is niet meer te herstellen vrees ik, tenzij het oorlogsrecht gaat gelden.

 11. “PVV’ers hebben niets te zoeken bij de Politie”. Jammer, dat het OM dit soort racisme niet vervolgt………..

 12. Vele haat reacties. Op persoon gericht, beschuldigend en het riekt naar racisme.
  Schaam u. Emigreren of verhuizen is mijn devies als u niet om kan gaan met een samenleving met diverse achtergronden.
  Blijkbaar willen jullie terug naar de jaren ’39 of 40 waarbij mensen op grond van hun uiterlijk of afkomst bij voorbaat veroordeeld worden
  Schaam u, schaam me voor dit land dat zich als open en vrij presenteert met zoveel racisme.

  Ik ben overigens ook geen van Marcouch.

 13. Burgemeesters worden nog altijd door het koningshuis benoemd, hier is het koningshuis die de islamisering van Nederland doel bewust er doordrukt.

 14. Blij dat ik geen kinderen op deze wereld heb gezet.Hoef ik me geen zorgen te maken over hoe hun toekomst er straks uit gaat zien nu er steeds meer moslims bestuursfuncties krijgen.Hou mijn hart vast wat er in mijn leven hier in Nederland nog voor mijn dood gaat gebeuren

 15. Als we dit allemaal maar tolereren…Gaan onze kinderen een vreselijke tijd tegemoet ..Is iedereen het vergeten of willen we het niet weten / horen iedereen die geen moslim is is minder dan een varken en moet onthoofd of op de brandstapel gegooid worden vrouwe mogen verkracht en vernederd worden en de duivel daar in Turkije rolt op om nog meer van die moordenaars in de schoten van de moslim vrouwen te laten groeien om ons niet moslims te laten onderdrukken en ze vermoorden als het moslim leger opgebouwd is hier in Europa ,deze regering slaapt ! Is slap en onbekwaam en laat deze rotzooi gewoon toe ,als er niemand opstaat die dit een halt toe roept zijn wij verdoemd en is Nederland straks een Moslimland en zijn we overgeleverd aan die duivels

 16. Resultaat van decennia wegkijken, desinteresse, bagatelliseren etc etc. En nog speelt het niet in al die 10.000en dorpen/gehuchten in Nederland. Daar denken ze dat de islam niet verder komt dan de grote steden en geen trek heeft om hun dorpjes in te nemen. Haha, hoe dom kun je zijn! Maar op een dag komt er een ongemakkelijk wakker-worden! Er is geen redden meer an!

 17. Geen slapper soort dan de westerse links mens. Alles pikken de blanken hier. Ze hebben geen band met hun land. Noch kennis van natuurwetten. Blanken horen hier, en geen mohammedanen, stel parasieten, en al helemaal niet in bestuurs functies. Slap door materialisme en geloof in autoriteiten laat men zich zijn home afpakken door een achterlijke maffia achtige mohammedanen. De verrijking conform de nep profeetje zandrat mohammed is: mannen doden en hun vrouwen nemen, kritiek op dat maffia kleuter boekje koran met de dood bestraffen, vrouwenhaat, kinder seks, seks met een dode tot 6 uur na overlijden, allemaal conform die moordenaar godslasterlijke analfabeet.

 18. Ach,de redelijk kleine groep die aan de touwtjes trekt heeft totaal geen interesse in het plebs (wat wij voor ze zijn ).Het zal ze aan de reet roesten wat er gebeurd allemaal.
  Zij hebben er immers totaal geen last van.
  Sterker nog,ze worden er zelf alleen maar beter van,
  Ik kots tegenwoordig van die hele stinkende troep

 19. Tijdens het antecedenten onderzoek heeft de ballotage commissie met de kop in het zand gezeten.

 20. Dat is een brug te ver Voor mensen die nog iets van de Tweede Wereldoorlog weten. Meer schrijf ik niet want ik ben een beetje misselijk geworden.

 21. Hoe verloopt zo’n verkiezings procedure nu precies? En wat zeggen de inwoners van Arnhem hiervan? Er is veel dat wij die weten, dus laten wij de nuance niet uit het oog verliezen. Stop de polarisatie!!! Ik begrijp uw kritische manier van berichtgeving heer Dijkgraaf (het is om den brode), maar ik denk niet dat u er trots op kunt zijn, dat u er zulke racistische reacties mee genereert.

 22. Eis verbod op “dubbele nationaliteit” en het probleem is opgelost.
  Nergens in heel Nederland horen moslims/islamieten thuis.
  Ik heb me zwaar vergist, ik dacht steeds dat Nederlanders meer respect zouden hebben voor eigen volk i.p.v. voor vreemdelingen…

 23. Krista wij zijn ook allemaal blij dat geen kinderen op de wereld hebt gezet. Wat een bruinhemden hier man! Mijn god lijkt wel stormfront hier. Geenstijl maar jammeren dat ze geen haatsite zijn, maar merendeel van de reaguurders zijn gewoon nare fascisten. Thunderdome inrichten met salafisten gooien we wapens in het midden dan is het nog vermaak. Vies volk gatverdamma

 24. Zo geweldig al die reactie’s, maarrrrr vraag je deze mensen allemaal in het openbaar op wie ze gestemt hebben is er niet een die de PVV noemt, heerlijk dit want dit is wat wij verdienen en krijgen, en Waarom, omdat de nederlanders angsthazen zijn, altijdt geweest en zal altijdt zo blijven, dus niet anoniem zeuren nu eigen schuld dikke bult.

 25. ik las ook dat hij hoofddoek dragen gaat verplichten voor alle vrouwen. ook voor de Nederlandse vrouwen

 26. Vroeger was het burgemeesterschap een ambt voor erudiete heren. Tegenwoordig kan jan-en-alleman burgemeester worden, en is het ambt verworden tot het afvoerputje van de maatschappij: Partijvoorzitter: ‘wat doen we met Jan’? iemand: ‘oh, die maken we wel ergens burgemeester’!
  Erg jammer.
  Bovendien vraag ik me in gemoede af hoeveel Nederlanders met een dubbel paspoort burgemeester kunnen worden IN MAROKKO. Precies, ik denk niet eentje. Een kaaskop als burgemeester van Rabat? Die wordt ruim voortijds opgeknoopt… Maar hier in dit land is alles mogelijk. En de elite vraagt zich nog steeds af hoe het komt dat Wilders zo goed scoort. Ik snap het wel…

 27. Los van alle meningen en haatreacties, de cijfers liegen niet ( nee, niet de crime cijfers waarmee populisch rechts NL een argument in handen denkt te hebben)
  Maar de al jaren teruglopende geboortecijfers van Nederland en andere Europese steden.

  Als je de BV Nederland over 30 jaar nog steeds draaiende wilt houden , heb je iedere immigrant of vluchteling van de huidige populatie hard nodig. Wen daar maar aan!

  Racistisch Blank Nederland heeft duidelijk niet nagedacht bij de woorden ‘ Wir Schaffen Das ” van Angela Merkel. Een Nuchtere en degelijke Duitse die veel verder kijkt dan morgen of de verkiezingen.

 28. Leids verzet op 4 juli 2017 om 14.00 uur. Wie sloot tijdens de 2e WO een vriendschapsverdrag met fascistisch Duitsland? Juist ja, Turkije. Hoezo fascistische vrienden?

 29. Los van alle meningen en haatreacties, de cijfers liegen niet ( nee, niet de crime cijfers waarmee populisch rechts NL een argument in handen denkt te hebben)
  Maar de al jaren teruglopende geboortecijfers van Nederland en andere Europese steden.

  Als je de BV Nederland over 30 jaar nog steeds draaiende wilt houden , heb je iedere immigrant of vluchteling van de huidige populatie hard nodig. Wen daar maar aan!

  Racistisch Blank Nederland heeft duidelijk niet nagedacht bij de woorden ‘ Wir Schaffen Das ” van Angela Merkel. Een Nuchtere en degelijke Duitse die veel verder kijkt dan morgen of de verkiezingen.

 30. Snap het probleem niet. Arnhem, ergens in het Oosten van het land. Niet super groot, niet super klein. Toch een prachtige plaats om je gelijk te halen? Echt een ongelooflijke hysterie terwijl volgens alle critici het onstuitbare bewijs dus aanstaande is. Geeft ze alleen maar nog meer voer voor hun denken, partijen en wat al niet meer voor gehuil. Pak die kans zou ik zeggen, maar daar zit het addertje, gaat helemaal niet om kansen, zelfs niet voor hunzelf, gaat alleen maar om zeiken, dreinen, kutten en achter de kar blijven hangen, zelfs hun eigen kar.

  Ben geen fan van Marcouch, religie, islam of de PvdA, maar dit soort gezeur gaat nergens om, gaat nergens heen, is anti en zelfs anti anti en uiteindelijk gewoon dom. Zou me zo langzamerhand helemaal ziek lachen als orthodoxe extremistische moslim.

 31. Klopt, Turkije is eigenlijk ook een soort Marokko. Het geboorteland van Ahmed Marcouch.

  Over WoII gesproken, nergens in Europa werd er zo met de Nazi”s mee geheuld en gewerkt als hier in NL, En niet alleen door de NSB van Anton Mussert en de veldwachters die gekscherend Jan Hagel werden genoemd.

  Dankzij het heldhaftig werk van verzetsstrijders zoals Johannes en zijn broer Marinus Post zijn veel onderduikers geholpen en is veel leed voorkomen. Net als de duizenden Marokkaanse soldaten die meevochten in Frankrijk, België en Zeeuws Vlaanderen

  Aldus een Marokaanse Nederlander met maar liefst 2 paspoorten.

 32. Onderdrukkingsdoek? Schei toch uit man, fascist.

 33. Een rijtje: voormalig Groen Links voorzitter Rabbae poneert dat ‘wij (moslims) homoseksuelen nooit zullen accepteren. Aboutaleb poneert dat hij zijn kind niet met een niet-moslim laat trouwen (je zal maar zo’n tiran als vader hebben), zijn zus licht de boel op, Markouch heeft in het verleden dubieuze uitspraken gedaan (zie boven). Ik vertrouw die wolven in schaapskleren voor geen meter. En uitgebreide ervaring (ruim 30 jaar) met moslims durf ik te stellen dat ze twee gezichten hebben: eentje met sociaal wenselijke antwoorden en eentje wat ze werkelijk denken en vinden. Nu, telkens heb ik gehoord dat ‘ er hier teveel vrijheid is.’ Die vrijheid staat onder druk, al tijden. Wie openlijk kritiek levert op de ideologie Islam wordt bedreigd. Enige zelfreflectie is ver te zoeken. Het wordt tijd dat we ons land verdedigen tegen de oprukkende moraalridders met hun verhulde vrouwen, gescheiden werelden voor mannen en vrouwen. De Islam staat haaks op onze samenleving. Een rigoureuze scheiding moet doorgevoerd worden.

 34. @ De Jessias

  Zijn Nederlanders met Marokkaanse achtergrond of criminele Marokkanen, allemaal blank dan?

 35. Kijkt u even op http://www.wijblijvenhier.nl, en dan zult u zien dat de landverraders onder ons zijn.
  Nederlanders die zich hebben bekeerd tot de Islam.
  Omdat zij menen dat de toekomst aan hen is. Soit.
  Hartelijke groet vanuit 010,waar ( ik moest vandaag even in het centrum zijn voor boodschappen ) ingepakte vrouwen, van een simpele hoofddoek tot een volledige verpakking, het straatbeeld domineerden.
  Prettige avond.

 36. Beseft Marcouch dat een stad beneden de rivieren iets heel anders is dan Rotterdam? Heeft hij ervaring met de ‘zachte g’ cultuur? Dat is in mijn ogen een belangrijk punt en ook het punt waarom ik mij afvraag of hij hier op de juiste plek terecht komt.

 37. Ach… werp eens een blik op de website : “Wij blijven hier”. Daar vindt je de Nederlandse overlopers…
  Dan zult u zien dat het allemaal nog véél erger is dan wij ons kunnen voorstellen.
  Was vandaag even op de weekmarkt in 010.
  Ik was bijna de enige niet-verpakte-in-lappen-gehulde-vrouw.
  Prettige avond verder. (Want zo hoort dat tegenwoordig…je koopt wat spullen, de kassière , al dan niet verpakt in lappen, snerpt…”Prettige dag verder”….

 38. Hoi, uit hoeveel kandidaten is hij gekozen, zijn ze dan allemaal niet bij hun volle verstand en democratie,s gekozen door een raad die niets heeft met de PVDA, moet toch iets zijn waarom hij gekozen is.

 39. @Nonnen dragen ook een hoofddoek:
  Pardon ? Toch wel ff iets heel anders hoor !
  Nonnen zijn in dienst van de Katholieke Kerk. Bruiden van Christus. Zij dragen zelfs een trouwring, links uiteraard. Beroepsmatige religieuzen. Net zoals de Paus en zijn grondpersoneel: Paters, Pastoors en hoe dit volk allemaal heten mag. Verbonden aan een uitgebreid netwerk van Katholieke kerken en voor de Christelijke Kerken ( Nederlands Hervormd en alle vormen van de Gereformeerdheid ) zijn daar dominees…
  Dat zij religieuzen en geen burgers. En verder wil ik jou even zeggen dat het woord fascist volkomen misplaatst is en getuigt van …nou laten we zeggen….simpelheid op geestelijk en maatschappelijk gebied.
  Sterkte !

 40. En wat Achmed, Abu Taleb betreft, met zijn foute zussie : We accepteren toch ook een Koningin met een foute vader ? Je weet wel, die Argentijn .
  En wat te denken van de partner van een voormalig Staatshoofd die overal ter wereld bastaarddochters verwekte ?
  Niets menselijks is ons vreemd.
  Niet zo hypocriet, Het gaat om kennis en kunde.

 41. Ach ja… en uiteraard kruipen er nu onder allerlei stenen laffe schijterds vandaan die nu ineens een grote smoel durven hebben.
  Net zoals thuis , niet waar ?

 42. Gezien het schrijven van Jan D. vind ik het niet kunnen dat deze man leiding moet geven als burgemeester aan een stad als Arnhem. Ik zou hem nog niet eens willen als hoofd van de vuilnisophaaldienst/gemeentereiniging. Al het voorliggende bewijst zijn onvermogen voor deze functie. Weg met deze kandidaat…

 43. Hr Marcouch kan nu een daad stellen om zijn dubbele paspoort in te leveren dan ben je pas een burgermeester van Arnhem.

 44. De man was een hoge pief bij onze mokumse politie. Is volgens mij een gematigde moslim maar dat moet hij zelf lekker weten.Ik ben hervormd maar val er ook niemand mee lastig.
  Verder heeft hij hier in n moeilijke wijk zn sporen verdiend.als hij t over n maand verknald ben ik de eerste om te roepen.Maar om m vanwege zn geloof of afkomst bij voorbaat te torpederen….de wereld wordt nooit meer hoe die was.Wen er maar aan.

 45. Het verschrikkelijke is, dat wij onze kinderen en kleinkinderen opzadelen met een enorm probleem! Er is geen enkele wil tot integratie, alleen maar de wil om onze cultuur te vernietigen. Arnhem nota bene, de stad waar de meeste is oorlogsmisdadigers vandaan komen. Hier wordt dus een moslim als burgemeester aangesteld. Dit gaat toch alle voorstellingsvermogen te boven.

 46. Ach ossehaas heeft ie al vriendjes opgetrommeld? Daar is ie altijd goed in geweest. Aan jouw soort zullen we nooit wennen, en dat is niet onze schuld.

 47. Zolang als ik mijn vader heb meegemaakt, in ik ben nu 75, had hij maar één naam voor de PVDA, en wel Partij Van De Afbraak. Hetgeen bij deze dan wel bewezen is.

 48. Ik ga niet eens beginnen om zulke onzin tegen te spreken. Als Osdorper schaam ik me wel voor zulke complotdenkers. Ik vond het jammer dat hij naar de 2e Kamer vertrok. In Amsterdam hebben we veel aan hem te danken. Een moedige bestuurder krijgt Arnhem net als Rotterdam al heeft. Maar bij blijft welkom in Amsterdam.
  Gefeliciteerd Achmed. Last je niet van de wijs brengen door die blanke dombo’s.
  Een geboren en getogen blanke Amsterdammer.

 49. @ Louisa
  Geloof jij maar lekker verder in Roomse Hoer van Babylon. Sommige mensen ver-
  dienen de verlichting niet.

 50. Het is al te laat. De duivel gaat rond als een briesende leeuw. Kijk maar om jullie heen. Langzaam maar zeker gaan we ten onder. Het kwaad is al geschied.

 51. Ik snap het niet helemaal. Zijn jullie nou zo dom of ben ik zo inteligent? Bijna iedereen op deze post valt een burgermeester aan uit onvrede. Maar de verantwoordelijken voor hetgeen is gebeurt zijn die Zionistische gasten daarboven in de regering. Hahaha, jullie denken dat het gevaar van Moslims komt? Nou vergeet het maar, het grote gevaar zijn de Neo-Zionisten. Zij gebruiken de Moslim gemeenschap alleen maar om hun doel te bereiken. Het Zionistische doel bereikt, dan maken ze ook korte-metten met alle Moslims.

 52. Ik vind deze reacties wel allemaal heel erg kortzichtig. Jullie praten over een geloof in zijn geheel, terwijl er, relatief gezien, een heel kleine groep daarbinnen de zaak verpest met alles. Ik kan begrijpen dat je daartegen bent en dat ben ik ook, maar ik spreek niet over alle moslims. Er moet inderdaad paal en perk gesteld worden, met een veel krachtiger beleid dan nu het geval is. Wij moeten gewoon onze waarden en normen kunnen behouden, zonder de invloeden van wat veel moslims willen. En als het klopt wat er in het artikel over de nieuwe burgermeester staat, dan moet hij zeer zeker geen burgermeester van Arnhem worden. En laten we ons niet als kleine kinderen gedragen, maar als volwassenen.

 53. Wij hebben deels schuld aan deze ontwikkelingen.Je hoeft niet nationalistisch te zijn,maar duidelijk je cultuur uitdragen!Daar hebben de meeste moslims echt wel respect voor.Dan kunne we verbinding zoeken,dat willen zij echt wel.

 54. Geert wilders een anisemiet??? Na Geert is Pro Israel ! Zelf deels joods . Zijn vrouw is joods . Typisch iets Doms te beweren dat hij antisemiet is .!

 55. Dus omdat deze man van Marokkaanse afkomst en moslim is, mag je geen kritische kanttekeningen plaatsen bij zijn benoeming? Deze meneer heeft in het verleden een aantal zorgwekkende meningen geuit en uitspraken gedaan die haaks staan op onze vrije, seculiere westerse samenleving, dus op het moment dat hij aangesteld word als burgermeester zeker een nadere toelichting van zijn kant en van de gemeenteraad die hem hebben gekozen vereisen. Hij zal best wel een aardige man zijn en lief voor zijn kinderen, maar een politiek figuur die bij voorbaat mensen van functies wil uitsluiten om hun politieke voorkeur, is op zijn zachts gezegd dubieus, iets harder ondemocratisch en op zijn hardst discriminerend. En ja, als een autochtonen burgemeester deze uitspraken gedaan, dan zou ik net zo kritisch zijn. Kortom, vragen over zijn benoeming hebben niets met racisme of islamfobie te maken, maar met gezond verstand.

 56. Het echte gevaar komt natuurlijk van vader Abraham. Dankzij zijn smurfen is iedereen al vanaf kinds af aan gehersenspoeld. Smurfen kunnen namelijk helemaal niet door een waterkraan! Maar daar hoor je die linkse media niet over natuurlijk. Nee, ze kijken wel uit, want we moeten allemaal blauwe mutsjes op.

 57. Wat een reacties, hebben jullie het wel goed begrepen? Hij is na sollicitatie voorgedragen door de gemeenteraad dus door verschillende partijen.
  Achmed, kerel doe je best en laat die azijnzeikers de flessen vullen.

 58. Ik ben zo blij dat ik in het Spijkerkwartier leef. Dat ik iedere dag mensen tegenkom van allerlei komaf, die me groeten, waar ik lekkere dingen koop, die vriendelijk zijn. Nederland is zo langzamerhand niet beter als Duitsland ten tijde van de 2e wereldoorlog. Niets geleerd. Racisten en egoisten. Het kwaad zit in jullie en door zo tegenover andere mensen te gaan staan ontstaat de haat. Loop lekker achter Geert Wilders aan. Met zijn blonde pruik. Geert Wilders komt uit Indonesie. Googel maar een keer op jeugdfoto Geert Wilders. Wat een hypocriet. Zelf immigrant en anderen zeggen dat ze hier niet horen. Ik hou van mensen met een goed hart. Maakt niet uit hoe ze er uit zien. Liever een aardige Nederlander met Turkse achtergrond dan een Nederlander die racist is. Ik schaam me voor “ons” Nederlanders. Die denken dat ze alle rechten hebben omdat ze het geluk hebben gehad hier te zijn geboren. Ik hoop dat er een hiernamaals is, want dan zullen zij ontvangen wat ze verdienen. Maar helaas zal het denk ik niet zo zijn.

 59. De term antisemiet word nagenoeg altijd gebruikt zonder de ware betekenis te kennen
  In oud Europa waren Joden het grootste Semitische volk maar niet het enige.

  Het woord “Semiet” verwijst naar elke persoon die behoorde tot de oude volkeren van het Midden-Oosten, zoals Arameeërs, Akkadiërs, Feniciërs, Hebreeën en Arabieren en hun afstammelingen.

  De haat jegens Arabische mensen is dus net zo verkeerd en antisemitisch als jegens onze Joodse landgenoten

 60. @ Miep, heerlijk om de nuchtere en goudeerlijke post van je te lezen.

  Wou dat meer Nederlanders en Medelanders hun hart en gezond verstand raadpleegden eer ze reageerden.

 61. Kan nuchtere en goudeerlijke Miep, los van haar simpele huisvrouwengebabbel, even zeggen waar Haar Spijkerkwartier is ? Arnhem ? Of heb ik het mis ?
  Voor de goede orde: Nee, geen fan de Blonde Limbo met Indische wortelen , iets dat voor Miep kennelijk belangrijk is.Nooit op die man gestemd en zal het ook nooit doen.
  Misschien is het verder een idee voor Miep even te googlen en te bekijken waar de autochtonen in 010, 020 en 070 wél overlast ervaren.
  Want Miep, Nederland is groter dan Arnhem. Wel eens van de wijk Bos en Lommer gehoord in 020 ? en van die vele wijken in 070, waar men toch andere ervaringen heeft, bijvoorbeeld de Schilderswijk in 070 ?
  Dag Miep !

 62. Nou Jan D, je hebt wat losgemaakt met dit briefje.
  Voor mij is zonneklaar dat “De Nederlander ” en de “Autochtoon” niet bestaat.
  We zijn met 17 miljoen individuen die allemaal vanuit hun eigen straatje reageren.
  En dat maakt ons zwak en rijp voor ellende.
  De grootste partij hiero= de VVD: Ik, ik en de rest: stik.

 63. @Rita: Het bekende geleuter. En excuusgeleuter, iedereen weet dat met “antisemitisme” in ons onvolprezen Vaderland van boerenkool antisemitisme JODENHAAT is.

 64. Wat een ophef over de benoeming van Ahmed Marcouch tot burgemeester van Arnhem. Dat zou in een ander land nooit kunnen gebeuren dat een allochtoon een dergelijke functie zou kunnen krijgen, dat volgens een groot deel van de reageerders op een briefje van Jan.Hij zou eens naar de volgende pagina moeten gaan over de invloed van Nederlanders in hoge functies in Amerika. U zult versteld staan wat daar mogelijk is voor mensen van Nederlandse en andere achtergronden. https://nl.wikipedia.org/…/Lijst_van_Nederlandse…

 65. Ik sta verbaasd als echte ernhemmer, dat de politieke partijen zitten te slapen
  of gaat het jullie om de uitkering , handdruk, en daag Arnhem Laf,Laf
  Deze mensen korten op salaris, en het geld beter te besteden, voor
  de Kanker, en te solliciteren bij de ww dan komen jullie eens erachter wat dat
  inhoud.
  Ik blijf in hart en nieren een klarendaller, hard gewerkt, in de jaren 50/60
  en nu sta ik paf, wat een achterlijk wereld, Arnhem blijft van ONS
  en geen ander zeker deze Burgemeester niet, Als je lef hebt ga dan eerst
  Uw land Helpen, Toch, dan heb ik respect voor U

 66. Eigen schuld; dikke bult. Moet je bij die ondernemertjes zijn van CDA en Gereformeerde huize, die die mensen destijds binnen gehaald hebben om voor een fooi in fabrieken en kassen te werken. Was erg goedkoop destijds. Wel ff vergeten dat de overheid nog even maandelijks miljoenen aan kinderbijslag moest overmaken en tijdens het bewind van de Christenterrorist Lubbers kwamen er 500.000 gezinsherenigers hier naartoe. Had die NL-ers maar destijds een “knakie” p/u erbij gegeven, was er niets aan de hand geweest en waren WE VEEEEEEEEEL GOEDKOPER UIT GEWEEST. Leuk he. En nu heeft dat CDA een grote bek. Farizeeërs

Comments are closed.